Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2018

Θρύψαλα η υπερασπιστική γραμμή της Χρυσής Αυγής


Δεν αμυνόταν ούτε είχε κάνει χρήση ουσιών ο Ρουπακιάς πριν μαχαιρώσει τον Φύσσα στην καρδιά |
ΕUROKINISSI


Ολοκληρώθηκε χθες, ενώπιον της έδρας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων που δικάζει τη ναζιστική οργάνωση, η ανάγνωση του πρώτου φακέλου των εγγράφων που αφορούν τη δολοφονία Φύσσα και τα οποία περιλαμβάνονται στην ογκωδέστατη δικογραφία της Εισαγγελίας για τη δίωξη της Χρυσής Αυγής.

Πρόκειται για πολύ σημαντικά έγγραφα, μέσα από τα οποία στοιχειοθετείται η κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης και καταρρίπτονται πολλά σημεία της υπερασπιστικής γραμμής των χρυσαυγιτών.

Οπως, για παράδειγμα, ο ισχυρισμός ότι ο δολοφόνος του Φύσσα βρισκόταν σε άμυνα καθώς, όπως αποδεικνύεται από τα αρνητικά αποτελέσματα της ιατροδικαστικής έκθεσης για τον Γ. Ρουπακιά, που αναγνώστηκαν χθες στο δικαστήριο, ο δράστης δεν έφερε χτυπήματα. Ομοίως, η τοξικολογική εξέταση έδειξε ότι ήταν νηφάλιος, καθώς δεν είχε κάνει χρήση αλκοόλ ή άλλων ουσιών.

Αντιθέτως, η ιατροδικαστική έκθεση για τον Φύσσα όχι μόνο αναφέρει ως αιτία θανάτου την ανθρωποκτονία αλλά πιστοποιεί και τα χτυπήματα που δέχτηκε το θύμα πριν μαχαιρωθεί στην καρδιά.

Χαρακτηριστικές είναι και οι απομαγνητοφωνημένες κλήσεις της ομάδας ΔΙΑΣ τόσο προς την Αμεση Δράση όσο και προς το ΕΚΑΒ (μόνο ο υπ' αριθμόν 67 φάκελος ΔΙΑΣ περιλαμβάνει 602 αρχεία ήχου), από τις οποίες καθίσταται σαφές ότι αστυνομικοί περιέγραφαν από την αρχή τους επιτιθέμενους ως χρυσαυγίτες.

Εγγραφο 70: «Πλήρωμα: Κέντρο, επί της Τσαλδάρη και της Κεφαλληνίας, είκοσι άτομα της Χ.Α. να γνωρίζετε, απ' ό,τι διακρίνουμε, υπάρχουν και κάτι σιδερομπουνιές και ρόπαλα».

Εγγραφο 69: «Πενήντα άτομα με ρόπαλα κατευθύνονται προς την καφετέρια Κοράλλι, στο σημείο βρίσκονται δίκυκλα ΔΙΑΣ».

Εγγραφο 62: «Ναι, καλησπέρα από τη ΔΙΑΣ, υπήρχε ένα περιστατικό στην Τσαλδάρη 60 από άτομα της Χρυσής Αυγής και έτερα άτομα (...) Υπάρχει ένα άτομο μαχαιρωμένο στην καρδιά (...), το μαχαίρι το έχουμε πάρει, δεν είναι πάνω».

Αξίζει να επισημανθούν τα έγγραφα που σχετίζονται με taser που βρέθηκε στο σπίτι του Ρουπακιά και έφερε τα αποτυπώματά του, από τα οποία αποδεικνύεται ότι το συγκεκριμένο πειστήριο θεωρείται όπλο, αλλά και εκείνα που διατάσσουν άρση απορρήτου για τα κινητά τηλέφωνα Ρουπακιά και Καζαντζόγλου με βάση το προανακριτικό υλικό.

Στο δικαστήριο, βέβαια, θα προβληθεί αναλυτικά το σχεδιάγραμμα εισερχόμενων-εξερχόμενων κλήσεων μεταξύ μελών του τάγματος εφόδου της Νίκαιας και ηγετικών στελεχών της οργάνωσης τη νύχτα της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.

■ Η δίκη θα συνεχιστεί την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου στην Αίθουσα Τελετών του Εφετείου Αθηνών με τον δεύτερο φάκελο (έγγραφα 88-123) της δολοφονίας Φύσσα.

ef syn /
Γιώτα Τέσση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.