Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2017

Σήμερα στα Γιάννενα το μεγάλο πανηπειρωτικό συλλαλητήριο Ενάντια στην Ανάπτυξη τους


Σήμερα  Τρίτη στα Γιάννενα το μεγάλο πανηπειρωτικό συλλαλητήριο ενάντια στην Ανάπτυξή τους, που καλούν   εργατικά κέντρα απο Άρτα, Ιωάννινα, Λευκάδα, Θεσπρωτία  καθώς και διάφορες συλλογικότητες (πχ σύλλογοι αγροτών, ΕΣΕ κλπ)...
Στα Γιάννενα θα γίνει ένα ακόμη  περιφερειακό συνέδριο, μεταξύ ανώτερων κρατικών αξιωματούχων (πρωθυπουργού παρόντος) υπαλλήλων των μηχανισμών του Κεφαλαίου(ΕΣΠΑ) ,  διάφορων τεχνοκρατών, τοπικών αυτοδικοιητικών παραγόντων ,  τραπεζουπαλληλοστελεχών  καθώς και ντόπιων επιχειρηματιών,  προκειμένου να οργανώσουν μέσω της σταθερής νομιμοποίησης της κιζενοποίησης των εργαζομένων,  την δική τους ανάπτυξη των επενδύσεων .

Είναι οι ίδιοι ακριβώς μηχανισμοί που πριν 7 χρόνια αποφάσιζαν την υπαγωγή της οικονομίας σε ένα περιβάλλον άμεσης υποτίμησης απαιτώντας και οργανώνοντας  μία απο τις μεγαλύτερες κοινωνικές σφαγές που έγιναν στην Ελλάδα. Οι ίδιο μηχανισμοί αποφάσιζαν και νομοθετούσαν  την κατακρεούργηση μισθών, συντάξεων , εργασιακών δικαιωμάτων , μαζικών πλειστηριασμών , μαζικών κλεισίματος μικροεπαγγελματιών(είχαν υπογράψει  τη διακοπή εργασιών για το 30% της "αγοράς"- μικροκαταστημάτων-μικροεπαγγελματιών, και την  τεράστια άνοδο της ανεργίας.. Όλες σπουδαίες μεταρρυθμίσεις ..
Στον αντίποδα όλου αυτού του νομικού τερατο_πολιτισμού κατά των εργαζομένων,  στήθηκε ένας άλλος κόσμος για τις επιχειρήσεις και το Κεφάλαιο.. fast track διαδικασίες αδειοδότησης για να προσπερνούν όλες τις διαστροφές των επιχειρηματιών που ακουμπούσαν σε όποιους νόμους(πχ προστασία περιβάλλοντος), στήσιμο όλων των διεφθαρμένων ΜΜΕ υπερ των επενδυτων, πλήρη ασυδοσία, "νέοι" μηχανισμοί επαναχρηματοδότησης μέσω ΕΣΠΑ   κλπ. 
Όλα αυτά διαδέχοντας η μία κοινοβουλευτική συμμορία την άλλη ή και όλοι μαζί, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ ΣΥΡΙΖΑ με τα δεκανίκιας τους ....

Σήμερα η διαρκής ύφεση πρέπει πάλι με τεχνητό τρόπο, όπως και η υποτίμηση της Οικονομίας, να περάσει σε μία τεχνητή ανάκαμψη , όχι βέβαια για όλους .

Οι ίδιοι μηχανισμοί οργανώνουν την τροφοδότηση του Κεφαλαίου και των αλητών του με ζεστό χρήμα (ΕΣΠΑ) , με έτοιμο ένα πλούσιο εγκληματικό νομικό πλαίσιο κατά των εργαζομένων(μισθοί πείνας, κατάργηση  οποιουδήποτε εργασιακού δικαιώματος κλπ) , με ασύλληπτη ασυλία για τους αλήτες του Κεφαλαίου που θα συνεχίσουν να κατακλέβουν τον πλούτο της εργασίας ..
Κάθε φωνούλα πρωθυπουργού κράζει τη νέα πραμάτεια των "μεταρρυθμίσεων"..  Έτοιμα σχέδια μαζικών ιδιωτικοποίησεων, σχέδια για την λεηλασία των πηγών   Ενέργειας  , ανταγωνιστική αγορά εργασίας τοποθετημένη σε ένα διεθνές ανταγωνιστικό  περιβάλλον  είναι μερικά απο τα φτερά που θα πετάξουν τη δική τους ανάπτυξη .. 

Οι επιχειρήσεις τους μπορούν να παράγουν ανάπτυξη που όμως θα συνεχίσει να απαιτεί τη δική μας εξαθλίωση .. τα πράγματα είναι πλέον ορατά και καμία φιέστα κανένα σαχλοΜΜΕ δεν μπορούν  να τα θολώσουν.

Οι περιφερόμενες συναντήσεις όλων αυτών,  τώρα στα Γιάννενα , χθες στο Βόλο κλπ έχουν μόνο στόχο τη δική μας Τάξη.
Η Ανάπτυξή τους πατά στη διαρκή δική μας "υποτίμηση", τα δικά τους Κεφάλαια είναι οι δικές μας συνετριμένες ζωές που θα τις αλέσουν στο δικό τους μύλο.

Δεν έχουμε κανένα λόγο να μείνουμε απαθείς απέναντί τους. Έχουμε κάθε λόγο να βρεθούμε εναντίων  τους.  

Τρίτη 24 Οκτώβρη,  Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων στις 6:30μμ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.