Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016

Προς τους αγρότες επιστολή

 


Φίλε Πιτσιρίκο,

Από μακριά κοιτώντας την πατρίδα, βλέπω γνώριμες από το παρελθόν καταστάσεις, απελπισία, οργή και αγανάκτηση. Οι αγρότες στους δρόμους, αποκλείουν ξανά τις εθνικές οδούς –όχι όμως τα λιμάνια και τα αεροδρόμια– και απαιτούν την απόσυρση όλου των διατάξεων του νομοσχεδίου που τους αφορά.



Θεμιτό, βέβαια, αν ξεχάσουμε το γεγονός πως και η αγροτιά πίστεψε με ελαφρά την καρδία την προεκλογική μπαρουφολογία του Τσίπρα και της παρέας του.

Το πώς θεώρησαν ότι θα τηρήσει τις δεσμεύσεις του ένα κόμμα κι ένας πολιτικός που την επομένη του δημοψηφίσματος έκανε το 62% του ΟΧΙ, ένα πελώριο «Ναι» προδοσίας και υποταγής, είναι πραγματικά απορίας άξιο.

Θα όφειλαν να ρωτήσουν εκατό φορές τον εαυτό τους σχετικά με την «πολιτική» στάση της Αγροτιάς από την εφαρμογή των μνημονίων και μετά.


Θα έπρεπε να κάνουν και λίγη αυτοκριτική για το «εμάς δεν μας έχει αγγίξει η κρίση» που ήταν βασικό motto της Ελληνικής επαρχίας τουλάχιστον μέχρι το τέλος του 2013 οπότε κι εγκατέλειψα την χώρα.

Όταν ο κόσμος στις πλατείες –με τον λάθος ίσως τρόπο– διεκδικούσε την δημοκρατία και την αποκατάσταση της αξιοπρέπειας του, τα μηχανήματα των αγροτών δεν βγήκαν να κλείσουν τις εθνικές οδούς. Έμειναν στα χωράφια και οι αγρότες στα καφενεία.

Χρόνια τώρα, κρυμμένοι πίσω από τις φορολογικές απαλλαγές που καθιέρωσε το ΠΑΣΟΚ και οι λοιπές μεταπολιτευτικές κυβερνήσεις, μπουκωμένοι από τις επιδοτήσεις των Βρυξελλών και εκμεταλλευόμενοι την χαμηλά αμειβομένη και ανασφάλιστη εργασία των αλλοδαπών, «την έβγαζαν πέρα».

Θα πει κάποιος – και με το δίκιο του – πως δεν συμπεριφέρονταν έτσι όλοι οι αγρότες.

Το ίδιο όμως συνέβαινε και συμβαίνει με τους γιατρούς (δεν είναι όλοι Πατούληδες), τους δικηγόρους (δεν είναι όλοι Μαντούβαλοι), τους δικαστικούς (δεν είναι όλοι εντεταλμένοι υποτακτικοί της εκάστοτε κυβέρνησης), τους παπάδες (που δεν είναι όλοι αντίχριστοι), τους πολιτικούς (που δεν είναι όλοι Τσίπρες, Βενιζέλοι και Σαμαράδες). Και πάει λέγοντας.

Όμως, πόσο απέχει αυτό που περιγράφω από την συνολική εικόνα;

Ας αναρωτηθούμε όλοι και πάνω από όλα οι ίδιοι οι αγρότες.

Και βέβαια συμφωνώ μαζί σου πως δεν χρειάζεται να είναι κανείς προφήτης για να δει πως το τελικό αποτέλεσμα των σημερινών αγροτικών κινητοποιήσεων θα είναι η πτώση της κυβέρνησης του Τσίπρα και η ανάληψη της πρωθυπουργίας από τον γιο του Δράκουλα.

Προβλέπω μάλιστα πως ο εκλογικός χάρτης της Ελλάδας θα γίνει γαλάζιος και η ΝΔούλα θα επανακτήσει τα ποσοστά της στις αγροτικές περιοχές της χώρας.

Μετά την εκλογή του ο πρόεδρος της ΝΔούλας και αυριανός πρωθυπουργός θα καταθέσει στεφάνι στο Κιλελέρ αλλά την επομένη θα βγάλει έξω την μαλαπέρδα του Κρις Σάραντον και δεν θα αφήσει αγρότη για αγρότη αγάμητο.

Τότε, βέβαια, αν ξαναβγούν με τα τρακτέρ στους δρόμους και στις εθνικές διαμαρτυρόμενοι ξανά για την πολιτική της κυβέρνησης, που είναι και πολιτική της ΕΕ, θα είναι άξιοι πρωταγωνιστές της πιο κάλτ επιθεώρησης που ανέβηκε ποτέ στην πολιτική σκηνή της χώρας.

Ας γυρίσουμε όμως πίσω στο σήμερα.

Επειδή πιστεύω ότι υπάρχουν αγρότες –και όχι μόνο- που έχουν αρχίσει να μυρίζονται το τι ακριβώς παίζεται, έχω να τους προτείνω τα εξής:

1] Φύγετε από τις Εθνικές. Δεν πιέζετε κανέναν. Είστε εύκολος στόχος της κυβερνητικής προπαγάνδας και του κοινωνικού αυτοματισμού. Θα είστε επίσης και εύκολος στόχος των δυνάμεων της κρατικής καταστολής (θυμηθείτε τα λάστιχα του Σημίτη παλαιότερα). Απομονώστε τους συνδικαλιστές αυτούς που σας θέλουν απομονωμένους στις Μικροθήβες, στα Τέμπη, στα Μάλγαρα, κλπ. Η μάχη πρέπει να δοθεί στην Αθήνα. Εκεί ζουν χιλιάδες απελπισμένοι που μπορεί να έρθουν μαζί σας αν ο αγώνας σας αποκτήσει καθολικό νόημα και σημασία. Πρέπει να εξωθήσετε το κράτος και την κυβέρνηση σε όσο το δυνατό γρήγορη – και λιγότερο προετοιμασμένη από αυτούς – σύγκρουση. Για αυτό φύγετε από τις Εθνικές. Προχωρήστε πιο πέρα.

2] Αποκλείστε το Ελευθέριος Βενιζέλος. Να μην περνάει κανείς παρά μόνο οι βαριά πάσχοντες που έχουν ανάγκη περίθαλψης στο εξωτερικό. Κανείς άλλος. Ούτε επιχειρηματίας, ούτε τουρίστας, ούτε πολιτικός.

3] Αποκλείστε την προβλήτα της COSCO στο λιμάνι του Πειραιά. Να μην βγαίνει έξω ούτε ένα κοντέινερ. Κανένα κοντέινερ. Ούτε φάρμακα, ούτε λιπάσματα, ούτε τίποτα. Οι εθνικοί δρόμοι θα είναι ανοιχτοί για να φέρουν ότι είναι αναγκαίο να έρθει.

4] Θέστε τα αιτήματα σας και μην το κουνήσετε ρούπι μέχρι να αποσύρει το νομοσχέδιο η κυβέρνηση. Αν η κυβέρνηση πέσει, μην πάτε στα σπίτια σας. Συνεχίστε τους αποκλεισμούς.

5] Ετοιμαστείτε για σκληρή σύγκρουση με τις δυνάμεις του κράτους. Καλέστε τότε τον λαό σε συμπαράσταση. Χιλιάδες πήγαν στους κάφρους δημοσιογράφους της ΕΡΤ, γιατί να μην σταθούν στο πλευρό σας;


Παρά την πέρα για πέρα λοιπόν αντιδραστική και μικροαστική συμπεριφορά σας όλα τα προηγούμενα χρόνια, νομίζω πως τώρα όλοι πρέπει να συμπαρασταθούμε στον δίκαιο αγώνα σας.

Έχετε τα μέσα για να ανατρέψετε μια κομβική μνημονιακή πολιτική αρκεί να τα χρησιμοποιήσετε έξυπνα και αποφασιστικά.

Η νίκη σας θα είναι και νίκη ολόκληρου του λαού και ίσως ανοίξει νέους ορίζοντες στον αγώνα για την ανατροπή της μνημονιακής πολιτικής και της εξάρτησης από τους ξένους.

Η ήττα θα είναι ολόκληρη δική σας. Κανείς δεν πρόκειται να νοιαστεί και μην μου πείτε ότι δεν το γνωρίζετε αυτό.

Φιλιά από την Εσπερία

Ηλίας (Αγαπητέ Ηλία, ακριβώς όπως τα έγραψες. Όσο βλέπω τους αγρότες στα μπλόκα μαζί με τους αγροτοπατέρες να περιμένουν τη …σειρά τους για να μιλήσουν στα χουντοκάναλα των ολιγαρχών στον κάθε ξεπουλημένο και καριόλη τηλεδημοσιογράφο, μου φαίνονται γελοίοι. Αν αποφασίσουν να πράξουν, εγώ μαζί τους. Να είσαι καλά.)


πηγή: pitsirikos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.