Τετάρτη 19 Αυγούστου 2020

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΜΕΣΟΧΩΡΑ

                               post image

Πραγματοποιήθηκαν και φέτος οι εκδηλώσεις ενάντια στα φράγματα και την εκτροπή του Αχελώου στη Μεσοχώρια από συντρόφους – συντρόφισσες από Άρτα, Αγρίνιο, Μεσολόγγι και Αίγιο. Παρά τα προβλήματα που αντιμετώπισε η οργανωμένη παρουσία του κόσμου στο χωριό λόγω βλάβης σε όχημα με αποτέλεσμα την καθυστέρηση μιας μέρας στη διοργάνωση του κάμπινγκ η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε κανονικά.

Πιο συγκεκριμένα το Σάββατο 15 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε προβολή του βίντεο ¨Κοπρίτες ¨ σχετικά με τον αγώνα των κατοίκων στις Σταγιάτες Πηλίου ενάντια στα σχέδια της δημοτικής αρχής για ιδιωτικοποίηση του νερού, στην πλατεία στην είσοδο του χωριού με τη συμμετοχή 20 περίπου ατόμων ενώ πολλοί κάτοικοι της Μεσοχώρας πέρασαν από το χώρο της εκδήλωσης. Στο χώρο αναρτήθηκαν πανό, μοιράζονταν κείμενα και υπήρχε βιβλιοπωλείο αναρχικών εκδόσεων για τη στήριξη φυλακισμένων και διωκόμενων αγωνιστών.

Την επόμενη μέρα Κυριακή 16 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε πορεία στο φράγμα με τη συμμετοχή 100 περίπου ατόμων ενώ υπήρχαν 2 κλούβες ματ, οπκε και ασφαλίτες. Ο κόσμος παρέμεινε για αρκετή ώρα στη στέψη του φράγματος ενώ φωνάζονταν συνθήματα ενάντια στη λεηλασία της φύσης και της κοινωνίας καθώς και ενάντια στις δυνάμεις καταστολής.

Κλείνοντας να αναφέρουμε ότι στις 10 Αυγούστου τοιχοκολλήθηκε από τη Διεύθυνση Μελετών και Κατασκευών Υ/Δ Έργων στο κοινοτικό γραφείο της Μεσοχώρας απόφαση για την αναγκαστική απαλλοτροίωση του μεγαλύτερου μέρους του χωριού, στους τομείς Α, Β και Γ. Ενώ σύμφωνα με ενημέρωση που είχαμε ο σύλλογος κατακλυζομένων και κάτοικοι της μεσοχώρας πρόκειται να κινηθούν νομικά ενάντια στην απόφαση μιας και είναι παράνομη αφού εκκρεμεί μια ακόμα προσφυγή τους στο ΣτΕ.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΤΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ -ΕΣ (ΑΡΤΑ), ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΕΝΟ ΣΤΕΚΙ ΑΓΡΙΝΙΟΥ, ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ¨ΠΥΡ ΚΑΙ ΚΙΝΗΣΗ¨, ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ -ΙΣΣΕΣ (ΑΙΓΙΟ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.