Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2020

Σπάσιμο Στην Βιτρίνα Της Κανονικότητας



''πενθώ για κείνους που πεθαίνουν σε τέσσερις τοίχους

για κείνους που ξεχάσανε κι εκείνους που συμβιβαστήκαν

πενθώ για τα παιδιά που εξαργυρώνουν το ρούχο της νιότης για τους βασανιστές και τους ηγεμόνες

όσους καταδιώκουν τη δική τους ελπίδα

πενθώ για τις γυναίκες που δίνουν μόνον ηδονή μέσα στη νύχτα που μακραίνει χωρίς να θαμποφέγγει χάραμα

πενθώ ακόμα για την ανώφελη θυσία των επιγόνων της φωτιάς

για τις θλιμμένες μέρες των δειλών

το θανάσιμο τίμημα της ήρεμης ζωής''

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Την κυριακή το απόγευμα συντρόφια στο κουκάκι αποφάσισαν να ξαναδώσουν μάχη με τις κατασταλτικές μονάδες του κράτους ανακαταλαμβάνοντας δύο καταλήψεις,την Ματρόζου και την Παναιτωλίου,αψηφώντας κινδύνους, ρίσκα και φοβίες και καταφέρνοντας να εξευτελίσουν τους φαινομενικά παντοδύναμους και πάνοπλους δούλους του κρατικού εκτρώματος.
Ο αλληλέγγυος κόσμος χτυπήθηκε βάναυσα εξ'αρχής χωρίς αιτία και συσπειρώθηκε στην πλατεία Μερκούρη στα πετράλωνα με απώλειες σε προσαγωγές και χτυπημένους συντρόφους.

Οι μπάτσοι περικύκλωσαν τις καταλήψεις και ετοίμαζαν το σχέδιο εκκένωσης ενώ γείτονες είχαν μαζευτεί κράζοντας τους μπάτσους και λέγοντάς τους να φύγουν από την γειτονιά.Παράλληλα είχε καλεστεί κόσμος να συγκεντρωθεί στην πλατεία μερκούρη οπού αποφασίστηκε οτι εφ'όσον δεν γινόταν να προσεγγιστούν οι καταλήψεις να γίνει πορεία μέσα στην γειτονιά των πετραλώνων εώς τον σταθμό οπού θα αποχωρούσε το σώμα για να ξαναβρεθεί στο πολυτεχνείο για έκτακτη συνέλευση και λήψη αποφάσεων αλληλεγγύης.
Η πορεία κατευθύνθηκε με δυναμικό παλμό μέσα στα στενά των πετραλώνων οπού συνάντησε και θετική αντιμετώπιση από κατοίκους.Κατά την διάρκεια της έγιναν διάφορες παρεμβάσεις υλικού κόστους σε αλυσίδες σουπερ μαρκετ και ατμ, εκτός ενός όπου υπάλληλος στέκονταν πολύ κοντά στην βιτρίνα.Στον σταθμό επίσης διαταράχθηκε η κανονικότητα όταν συντρόφια κράταγαν ανοιχτές τις μπάρες για να περνάει ελέυθερα ο κόσμος.Και δευτερόλεπτα πρίν έρθει το τραίνο σύντροφοι διέλυσαν τα ψηφιακά ακυρωτικά μηχανήματα αφήνοντας στίγμα και προκαλώντας δυσλειτουργία έστω για λίγες μέρες στα μηχανήματα που απομονώνουν τον κόσμο απ'την ελεύθερη μετακίνηση και ενισχύουν οικονομικά τις τσέπες των κρατικών δυναστών.

Τα συντρόφια εντός των κτηρίων μετά από πολύωρη αντίσταση αιχμαλωτίστηκαν με κάποιους από αυτούς να δέχονται βάναυσα χτυπήματα στο σώμα τους ως απόροια των επιλογών τους.Οι επόμενες μέρες στα δικαστήρια επίσης επεισοδιακές με πλήθος αλληλέγγυων που δεν μπορούσαν να παρεβρεθούν εντός των δικαστηρίων και εκ νέου προσαγωγές και ξύλο από τα ένστολα καθίκια.Τελικώς όλα ελεύθερα μέχρι νεοτέρας...

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

Τα τρέχοντα δεδομένα μας δείχνουν την λύσσα του κράτους να εξαλείψει αντιστάσεις και τους χώρους που τις γεννάνε.
Στέκια και καταλήψεις.Το σύστημα έχει αντιληφθεί την αξία των απελευθερωμένων χώρων και την ριζοσπαστικοποίηση που λαμβάνει χώρα σε αυτούς και έχει αποφασίσει να χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα για να τελειώνει με αυτούς.
Εμείς από την άλλη μοιάζει να μην έχουμε αντιληφθεί πόσο σημαντικοί είναι αυτοί οι ζωτικοί χώροι και πόσο θα έπρεπε να τους υπερασπιστούμε.

Στο κουκάκι έγινε αυτό που θα έπρεπε να γίνει καιρό,δηλαδή να υπερασπιστούμε μαχητικά τις καταλήψεις και να παράξουμε κόστος για τους κρατικούς διαφθορείς.
Υλικό και οικονομικό κόστος της επιχείρησης,του εξοπλισμού που αναλώθηκε,των στολών που χάλασαν,των μισθών που δαπανήθηκαν και είδαν και αυτοί που πληρώνουν φόρους που πάνε τα λεφτά τους.
Πολιτικό κόστος από την τραγελαφική εικόνα των κομμάντο που για ώρες δεν μπορούσαν να εισβάλουν στον χώρο,ενώ τρώγανε μπογιές και αντικείμενα στο κεφάλι και είχαν καταντήσει σαν καρναβάλι.
Κόστος από γείτονες οι οποίοι βλέπουν μια αναταραχή στην γειτονιά τους από την μεριά των μπάτσων και όχι από τους γνωστούς άγνωστους.Βλέπουν τρομοκρατία από αυτούς που υποτίθεται οτι τους προστατεύουν από αυτήν.

Κοινωνικοί αυτοματισμοί και κατακραυγή για χημικά σε γειτονιές,μπούκες σε σπίτια,διαστρέβλωση των γεγονότων και το κυριότερο η συσπείρωση του χώρου εν μέσω αυτής της αλαζονικής συμπεριφοράς των από πάνω με βασανιστήρια και τελεσίγραφα.

Μαζικές πορείες και συνελεύσεις,πλήξιμο στόχων κρατικοκαπιταλιστικού ενδιαφέροντος και δημιουργικές πρωτοβουλίες αποτελούν ευοίωνα σημάδια ανάκαμψης του χώρου ύστερα από την πανούργα διαχείριση του συριζα...

ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ

Οι προοπτικές πολλές.
Η κυβέρνηση των ηλιθίων υποπέφτει από το ένα λάθος στο άλλο. Αυτό δεν σημαίνει οτί τους νοιάζει.  Δεν σημαίνει οτί θα σταματήσουν έτσι απλά. Το κοίνο που τους στηρίζει επικροτεί.
Είναι εξόφθαλμο πια οτι δεν θα σταματήσουν μέχρι κάποιος να τους κάνει να σταματήσουν.
Και ο μόνος πολιτικός χώρος που ενδιαφέρεται για τα κοινά και έχει κάποια υπολογίσιμη δύναμη είναι ο α/α χώρος.

Οι προβληματικές που πρέπει να ξεπεραστούν? Πολλές.
Ο χώρος έχει να σκεφτεί πολλά και να αναθεωρήσει τακτικές.
Να γίνει δημιουργικός,έξυπνα επιθετικός,να συντονιστεί,να ανασκουμπωθεί και να κάνει δουλειά
.Να υποστηρίξει ακηδεμόνευτους κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες,να επιλύσει εσωκινηματικές διαφορές και να καταλάβει οτι η σύγκρουση είναι αναπόφευκτη σε όλα τα πεδία.
Και ένα ουσιαστικό πεδίο είναι ο δρόμος.
Η παρουσία μας εκεί είναι κομβικής σημασίας και θα απαιτήσει οργάνωση επιχειρησιακή.  Μα πρώτα από όλα απαιτεί πολιτική αντίληψη και ανάληψη ευθυνών.  Μόλις συνειδητοποιήσουμε οτι πρέπει να αντιμετωπίσουμε τους μισθοφόρους του κράτους στον δρόμο,η επιχειρησιακή ικανότητα θα βρεθεί.Αλλά σίγουρα όχι χωρίς ρίσκο,χωρίς συλλήψεις,χωρίς τίμημα.

Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αποζητάμε μάρτυρες και ήρωες.Το παράδειγμα μιας Ματρόζου όπου έπειτα από ώρες αντίστασης βρέθηκε να είναι άδεια,προκάλεσε νευρικό κλονισμό στους προφανώς ηλίθιους μπάτσους οι οποίοι ξέσπασαν τα νεύρα τους στους γείτονες,χαρίζοντάς μας έδαφος να τους απονομιμοποιήσουμε.
Και μέσα σε όλα αυτά δυστοπικές εικόνες ευρωπαικών μοντέλων έχουν ήδη εμφανιστεί,με αδειοδοτημένες πορείες παρουσία εισαγγελέα,δίκες χωρίς αλληλέγγυους και άλλα πολλά,τα οποία πρέπει να απαντηθούν εύστοχα,χειρουργικά,εκεί που πονάνε.

Στην οικονομία.
Πλήξιμο της τουριστικής βιομηχανίας και του εξευγενισμού.
Να γίνει ο τόπος ακατάλληλος για επενδύσεις και τουρίστες.
Να στηρίξουμε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες που δέχονται την απαξίωση του κρατικού μηχανισμού και να βρούμε τρόπους να έρθουμε κοντά μέσω της έμπρακτης αλληλεγγύης.
Ας μεταφέρουμε τον πόλεμο στις γειτονιές των προυχοντων και ας κάνουμε ανήσυχο των ύπνο τους.

ΑΠΟ ΤΗ ΧΙΛΗ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΓΑΛΛΙΑ,ΟΙ ΕΞΕΓΕΡΣΕΙΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΟΠΙΑ!!!


Πολεμικός Ανταποκριτής - athens.indymedia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.