Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

Πρωθυπουργική αλαζονεία και αμορφωσιά. Νέα απόλυση καθηγήτριας εξαιτίας του υιού Σαμαρά(ΟΙΕΛΕ)

Με κείμενο της το συνδικαλιστικό όργανο των καθηγητών Ιδιωτικής Εκπαίδευσης, γνωστοποιεί στα κόμματα της Ελληνικής Βουλής, τις σαθρές διαδικασίες που προκάλεσαν και την απόλυση της  Διευθύντριας ιδιωτικής Εκπαίδευσης, μετά από παρεμβάσεις του πρωθυπουργικού αδελφού του Σαμαρά.
Αιτία και της νέας απόλυσης εκπαιδευτικού ήταν η μονογραφή της κόλας του κανακάρη του Σαμαρά όταν τον τσάκωσαν να αντιγράφει.
Η οικογένεια Σαμαρά κολυμπώντας στα αβαθή της αλαζονείας, της μικρότητας και της αμορφωσιάς, είχε τα μέσα και απέλυσε τους εκπαιδευτικούς που έκαναν τη δουλειά τους, δείχνοντας πως ακριβώς μεγαλώνουν τα παιδιά τους ..
Ακολουθεί η ανακοίνωση της ΟΙΕΛΕ που είναι χρήσιμη για την ανάγνωση των ηθικών προσόντων και του “ύψους” αυτών που διοικούν ή τουλάχιστον έτσι νομίζουν..

 ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΕΚΔΙΩΞΗΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

"Όπως γνωρίζετε από προηγούμενη επιστολή μας, η καταγγελία σύμβασης της εκπαιδευτικού Ευφροσύνης Μπουλούτα του Κολλεγίου Αθηνών, η οποία κατατέθηκε από τη Διοίκηση του ΕΕΙ, επειδή η συνάδελφός μας συνέλαβε τον υιό του πρωθυπουργού να αντιγράφει, εκδικάστηκε από την αλλοιωμένη νομικά σύνθεση του ΚΥΣΔΕ (μετά την αποβολή αιρετών της ΟΙΕΛΕ).
Η αρμόδια Διεύθυνση Ιδιωτικής Εκπαίδευσης του Υ.ΠΑΙ.Θ. είχε καταθέσει εισήγηση προς το ΚΥΣΔΕ σύμφωνα με την οποία θα έπρεπε να εξεταστεί η καταχρηστικότητα της καταγγελίας σύμβασης, ωστόσο αυτό δεν συνέβη ποτέ.

 Αντ’ αυτού πληροφορηθήκαμε σήμερα έκπληκτοι ότι η Διευθύντρια Ιδιωτικής Εκπαίδευσης κ. Ιωάννα Χρήστου απομακρύνθηκε από τη θέση της. Γνωρίζαμε, βέβαια, πως εδώ και καιρό η απομάκρυνση της εν λόγω ήταν το υπ’ αριθμόν ένα αίτημα του ΣΙΕΙΕ, του Συνδέσμου των Ιδιοκτητών Ιδιωτικών Σχολείων, ιδιαίτερα μετά από την αναφορά που είχε καταθέσει στον πρωθυπουργό το Σεπτέμβριο του 2012 με την οποία είχε χαρακτηρίσει «προδήλως παράνομη ή αντισυνταγματική» (κατά τον Δημοσιοϋπαλληλικό Κώδικα, άρθρο 25,3) την εντολή του Υπουργού Παιδείας, κ. Αρβανιτόπουλου για εφαρμογή της «Γνωμοδότησης Μπαμπινιώτη» (ΝΣΚ 214/2012) που προέβλεπε περικοπή έως και 40% του μισθού των ιδιωτικών εκπαιδευτικών με την οποία χαρίζονται στους ιδιοκτήτες 32 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο και αφαιρούνται αντίστοιχα 28 εκατομμύρια από τους εκπαιδευτικούς και 20 από τα ασφαλιστικά ταμεία.

Η ενέργεια αυτή της Διευθύντριας ιδιωτικής Εκπαίδευσης είχε εξοργίσει τόσο τους σχολάρχες, όσο και την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας που έψαχνε αφορμή για να την απομακρύνει από τη θέση της.
 Η αφορμή δόθηκε με την «απείθεια» που επέδειξε η κ. Ιωάννα Χρήστου απέναντι στον ουσιαστικό ηγέτη της εκπαίδευσης στη χώρα, τον Αλέξανδρο Σαμαρά και την επιχειρηματική ομάδα που στοιχίζεται πίσω από αυτόν, καθώς αρνήθηκε να νομιμοποιήσει με την υπογραφή της την εκδικητική
απόλυση της εκπαιδευτικού Ευφροσύνης Μπουλούτα.

Το περιστατικό αυτό δεν αποδεικνύει μόνο το μέγεθος της επιχειρηματικής διαπλοκής και της οικογενειοκρατίας και της αδιαφάνειας στο χώρο του Υπουργείου Παιδείας. Αποδεικνύει και την παλαιοκομματική πρακτική μιας κυβέρνησης που, ενώ στα λόγια καταγγέλλει το «διεφθαρμένο, μεγάλο κράτος», ουσιαστικά επιβάλλει όρους διαφθοράς και διαπλοκής απομακρύνοντας όσους κρατικούς λειτουργούς ενεργούν με βάση το Σύνταγμα και τους νόμους και όχι με βάση επιχειρηματικά συμφέροντα, κομματικές εντολές και προσωπικές εξυπηρετήσεις. Τέτοιου είδους δημόσιοι λειτουργοί δεν έχουν χώρο στο κράτος των Μνημονίων.

Η ενέργεια της πολιτικής ηγεσίας του Υ.ΠΑΙ.Θ. να απομακρύνει τη Διευθύντρια Ιδιωτικής Εκπαίδευσης είναι ένδειξη ακραίας αυθαιρεσίας και διαπλοκής και ανάβει το πράσινο φως για την εξάπλωση της ανομίας και της εγκατάστασης συνθηκών Μεσαίωνα στα ιδιωτικά σχολεία. Δεν μπορεί οι εντολές του Προέδρου του Κολλεγίου Αθηνών ή μιας ομάδας σχολαρχών να γίνονται πολιτικές αποφάσεις. Δεν είναι δυνατόν το κράτος να είναι φέουδο των ολίγων και ισχυρών.
Ζητούμε από το κόμμα σας να αναδείξει το μείζον αυτό πολιτικό και ηθικό ζήτημα στη Βουλή των Ελλήνων, ώστε να πληροφορηθεί η ελληνική κοινωνία ποιος, επιτέλους, κυβερνά αυτό τον τόπο."

ΟΙΕΛΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.