Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013

Ανεργία , μία ακόμη απάνθρωπη πολιτική εφαρμογή του Μνημονίου. Νέα στοιχεία από την ΕΛΣΤΑΤ (Ελληνική Στατιστική Αρχή)




Τα νέα αποτελέσματα έρευνας της ΕΛΣΤΑΤ για τους εργαζόμενους και τους ανέργους στην Ελλάδα, απεικονίζουν με σαφή τρόπο την κοινωνική σφαγή που σημειώνεται σε πλατιά κοινωνικά μέρη.
Ένας τεράστιος αριθμός ανθρώπων(1.381.088 άνθρωποι), περιγράφονται ως άνεργοι , ως εργασιακά  παροπλισμένοι  με ότι αυτό τους συνοδεύει, οικονομικά, κοινωνικά κλπ.
 
Οι αριθμοί έχουν επιμελώς αποκρύψει τα έντονα κοινωνικά  χαρακτηριστικά που γεννά η ευρύτατη κοινωνική σφαγή,  που έχει επιβληθεί μέσω του πολιτικού σχεδιασμού της γενικευμένης ανεργίας,  όπως επιβλήθηκε στην Ελληνική κοινωνία.

Περίπου ενάμιση εκατομμύριο άνεργοι(1.381.088) αντιμετωπίζουν την φτώχεια, την διάλυση των  οικογενειακών σχεδιασμών(σπουδές παιδιών, διαβίωση, ιατροφαρμακευτική κάλυψη, προστασία ατομικής περιουσίας κλπ), οι χιλιάδες αυτοκτονίες συνανθρώπων μας, όλα γέννημα θρέμμα ενός ακροδεξιού οικονομικού προγράμματος που επιβλήθηκε στην Ελλάδα και που ανέλαβαν να διεκπεραιώσουν τα πιο ευτελή πολιτικά-κοινοβουλευτικά(ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΔΗΜΑΡ , φασίστες κλπ) και μη,  αντικείμενα του καθεστώτος.

Στους νέους ανθρώπους η ανεργία έχει εκρηκτικές διαστάσεις, ξεπερνά το 60% (64,7%). Το ποσοστό είναι ανάλογα με την κτηνωδία των σύγχρονων εργασιακών νόμων που εφαρμόζονται  κατά το  σχεδιασμό του Μνημονίου και ψηφίσθηκαν από τα υποτελή πολιτικά αντικείμενα. Αφορούν αυτό ακριβώς το κοινωνικό κομμάτι, της νεολαίας, στην οποία της “επιτρέπουν” να εργάζεται με τους πιο επαχθείς όρους , με μειωμένο και τον πλέον κατώτατο μισθό (510,94 ευρώ μικτά μειωμένα από 751,39 ευρώ,  δλδ καθαρά κοντά στα 400ευρώ)κλπ.

 Η ανεργία είναι ένα οικονομικό μέγεθος για αυτούς και ένα κοινωνικό πολιτικό μέτωπο για Εμάς.   Είναι μία πολιτική απόφαση που μας έχει επιβληθεί, έχει να κάνει με την πολιτική  της εκμετάλλευσης  και της εξαθλίωσης όσο το δυνατόν μεγαλύτερων κοινωνικών μερών. Είναι μία πολιτική απόφαση που επιβάλλεται για να καλλιεργηθεί η προοπτική της πλήρους αποδιάρθρωσης και διάλυσης των κοινωνικών δομών (πχ δημόσια Υγεία, ασφάλιση – συντάξεις,  Παιδεία κλπ) για την καλύτερη λεηλασία τους από τους κερδοσκοπικούς μηχανισμούς της «αγοράς»..     

Η ανεργία ως πολιτική απόφαση του ολοκληρωτικού καθεστώτος του Μνημονίου θα ανατραπεί ως πολιτική απόφαση όσων αναλάβουν να ανατρέψουν το ολοκληρωτικό καθεστώς, διαφορετικά αυτοί την επέβαλαν(ανεργία) για να μείνει και να μείνουν. Να μείνουν  πάνω στα δικά μας κοινωνικά κουφάρια..

Αναλυτικά οι θλιβεροί(για όλους εμάς μιας και εμάς περιγράφουν)  πίνακες και το αριθμητικό μέγεθος των ανέργων.. από την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ). ΌΛοι οι πίνακες αναλυτικά εδώ

Επίσης αναλυτικά τα πολιτικά αντικείμενα του καθεστώτος του Μνημονίου που σε τοπικό επίπεδο με τις συνεχείς τους ψήφους και την πολιτική τους συγκατάθεση  δημιούργησαν την σημερινή τραγική για εμάς και όχι για αυτούς, κατάσταση..


 Και μία ακόμη σημείωση, τα τοπικά πολιτικά αντικείμενα(ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΔΗΜΑΡ) που στήριξαν το καθεστώς του Μνημονίου θα πρέπει με βάση και αυτή την έκθεση της ΕΛΣΤΑΤ να θεωρηθούν “τιμώμενα πρόσωπα” μιας και τα ποσοστά ανεργίας στην «εκλογική τους περιφέρεια»,  τους δίνουν την πρωτιά, κατατάσσοντας την Ήπειρο(με ποσοστό 30,5%)  στην πρώτη θέση   των περιοχών με τη μεγαλύτερη ανεργία!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.