Σάββατο, 9 Απριλίου 2016

ΕΛΑΣ_Χρυσή Αυγή_επιστολή οικογένειας Φύσσα-(με σχόλια) KillahP #fyssas #refugeesGR


 
Σα σήμερα μπήκαν οι Ναζί στη Θεσσαλονίκη και κάποιοι βγήκαν στους δρόμους να τους καλωσορίσουν. Τι άλλαξε από τότε, τι διδαχθήκαμε ως κοινωνία όταν μετά από τόσα χρόνια βλέπουμε φασίστες πλάι στην ελληνική αστυνομία να χτυπούν τους αδύναμους, όταν βλέπουμε πογκρόμ, αυτοκτονίες και τραμπούκους στους δρόμους;
Ο δικηγορικός σύλλογος της χώρας είναι κατά πολύ υπεύθυνος για τα αίσχη που ζούμε διότι έγινε αιτία να βγουν στο δρόμο υπόδικοι δολοφόνοι. Η συνεχιζόμενη απεργία δε θα σταματούσε με μια απολύτως νόμιμη εξαίρεση για τη δίκη της Χρυσής Αυγής. Όμως όχι, δε θέλησαν και καθώς πηγαίνουμε από αναβολή σε αναβολή παίρνει αέρα το κτήνος.
Όσο για την κυβέρνηση, με οργή διάβασα πως 'καταδικάζει'. Οι κυβερνήσεις όμως δεν καταδικάζουν, οι κυβερνήσεις ενεργούν. Το ποιος κυβερνά τελικά είναι μεγάλη συζήτηση και δεν έχω τα εφόδια να το πω με σιγουριά.
Να πω ΄Ντροπή σας'; Δε μετρά, το έχω ξαναπεί πολλές φορές. Ας ακούσουν την οικογένεια του νεκρού Φύσσα (σας δίνω ολόκληρη την ανακοίνωση των δικηγόρων της). Μαζί λίγα σχόλια, κάποια ελεεινά, για να καταλάβουμε πού ζούμε κι ότι δίχως δικαιοσύνη τούτο το Προτεκτοράτο γίνεται όχι μόνο πάμφτωχο αλλά και πολύ επικίνδυνο.


Με αφορμή τις επιθέσεις χρυσαυγιτών εναντίον αντιφασιστικής διαδήλωσης και δημοσιογράφων χτες το απόγευμα στον Πειραιά, οι δικηγόροι της οικογένειας Φύσσα κάνουν έκκληση να ξεκινήσει άμεσα η δίκη της Χρυσής Αυγής.
Ολόκληρη η ανακοίνωση

Μετά και την σημερινή δράση των ταγμάτων εφόδου της Χ.Α.:

Καλούμε τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, τον Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιώς και όλους τους Δικηγορικούς Συλλόγους της επικράτειας, ως θεματοφύλακες της Δικαιοσύνης, και με βάση και το Ψήφισμα του ΔΣΑ της 24/9/2013, όπου ο ΔΣΑ «3. Αντιτίθεται σε κάθε απόπειρα σύγκρισης – πολλώ δε μάλλον συμψηφισμού – της γενικευμένης και διαρκώς αυξανόμενης εγκληματικής και δολοφονικής δράσης των νεοναζί, με οποιαδήποτε άλλη μορφή παράνομης βίας που απασχολεί την ελληνική καθημερινότητα, καθώς οι απόπειρες αυτές συνεπάγονται την υποβάθμιση του φαινομένου και συμβάλλουν στη συνειδησιακή αποδοχή του από ένα μέρος των Ελλήνων πολιτών» και «καλεί την Ελληνική Πολιτεία και καθένα από τα αρμόδια όργανα του κράτους να λάβουν όλα τα αναγκαία μέτρα για την ουσιαστική και αποτελεσματική αντιμετώπιση της ναζιστικής απειλής», να χορηγήσουν έστω και τώρα την άδεια στους δικηγόρους για να συνεχιστεί η δίκη της Χρυσής Αυγής, για να μην θρηνήσουμε και άλλα θύματα της φασιστικής και ναζιστικής βίας, οι οπαδοί της οποίας αποδεδειγμένα και επανειλημμένως αποθρασύνονται από τη μη διεξαγωγή των συνεδριάσεων του Δικαστηρίου τους τελευταίους 3 μήνες. Άλλως ας αναλάβει επιτέλους ο καθένας – είτε συλλογικά, είτε ατομικά – το μερίδιο ευθύνης που του αναλογεί.
Καλούμε τους αρμόδιους φορείς (Υπουργείο Δικαιοσύνης-Τριμελές Συμβούλιο Εφετείου Αθηνών) να προβούν σε όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ταχεία διεξαγωγή της δίκης, με σημαντικότερα την αποκλειστική απασχόληση της δικαστικής έδρας στη συγκεκριμένη υπόθεση και την αναχωροθέτηση της δίκης στην αίθουσα του Εφετείου.

Οι δικηγόροι της οικογένειας Φύσσα,

Ανδρέας Τζέλλης
Βιολέτα Κουγιάτσου
Ελλάδα Χριστοδούλου
Χρυσούλα Παπαδοπούλου
Ελευθερία Τομπατζόγλου

Ακολουθηστε τα σχόλια ..

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου