Δευτέρα, 20 Αυγούστου 2018

Οι μπετόβλακες της ΝΔ ξέσκισαν και τον Καβάφη για να τον φέρουν στο ύψος τους..Έκαναν «fake news» ακόμη και τον Καβάφη στη ΝΔ προκειμένου να εξυπηρετήσουν το ιδεολόγημά τους και να αντιπολιτευτούν την Κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό.


Συγκεκριμένα, με αφορμή τα δημοσιεύματα από το πρωί ότι το διάγγελμα του πρωθυπουργού θα γίνει από την Ιθάκη τα σαΐνια του γραφείου Τύπου της ΝΔ στο υστερόγραφο της ανακοίνωσής τους γράφουν επί λέξει: «Καθώς φημολογείται ότι ο κ. Τσίπρας επέλεξε την Ιθάκη για τη νέα επικοινωνιακή φιέστα του, η Νέα Δημοκρατία του αφιερώνει προκαταβολικά τους στίχους του Καβάφη:

“Η Ιθάκη σ’ έδωσε τ’ ωραίο ταξείδι.

Χωρίς αυτήν δεν θα βγαινες στον δρόμο.

Αλλά δεν έχει να σε δώσει τίποτα πια”».

Μόνο που ο ποιητής έγραφε:

«Η Ιθάκη σ' έδωσε τ' ωραίο ταξείδι.

Χωρίς αυτήν δεν θάβγαινες στον δρόμο.

Άλλα δεν έχει να σε δώσει πια».

Τώρα θα μου πείτε τι πειράζει που ένα «Άλλα» έγινε «Αλλά» και προστέθηκε ένα «τίποτα»; Αρκεί να «εξυπηρετείται» καλύτερα το ιδεολόγημά τους.

Όπως θά ’λεγε κι ο ποιητής:

«Τόσοι και τόσοι βαρβαρότεροί μας άλλοι

αφού το γράφουν, θα το γράψουμε κ' εμείς».

ΥΓ. Βέβαια για να μην τα ρίχνουμε όλα στην Πειραιώς, πολλά ήταν και τα ΜΜΕ που έφαγαν "αμάσητη" την ανακοίνωση της ΝΔ με τον Καβάφη και δεν τσέκαραν αν αλλοιώθηκε το ποίημα του μεγάλου Έλληνα ποιητή ή όχι.

Τρανό παράδειγμα το Πρώτο Θέμα που έχει όλο τον στίχο στον τίτλο του σχετικού τους θέματος.Τους πήρε κι αυτούς στο λαιμό τους η Πειραιώς...

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου