Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015

ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ICAP



   Την 1/10/2015 εκδικάζεται η αγωγή που υποβλήθηκε για άκυρη και καταχρηστική απόλυση εναντίον της εταιρείας ICAP (επιχείρηση με ευρύτερη γκάμα δραστηριοτήτων, από κλαδικές μελέτες έως και τηλεφωνικά κέντρα-εργολάβοι για διάφορες υπηρεσίες εξυπηρέτησης, πώλησης, ληξιπρόθεσμων οφειλών, τραπεζικών προϊόντων κλπ).
Ο εργαζόμενος στην εν λόγω εταιρεία ξεκίνησε να εργάζεται σε έργο (δορυφορική τηλεόραση nova) της εταιρείας FORTHNET και απολύθηκε γιατί διεκδίκησε αξιοπρεπείς όρους εργασίας, προχωρώντας σε καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας για τη χρήση συμβάσεων τύπου άσχετου με εργασία που συνδέεται μόνο με όρους παραγωγικότητας.
Χαρακτηριστική της εργασιακής κατάστασης στα τηλεφωνικά κέντρα είναι η αφόρητη πίεση για επίτευξη στόχων που δεν περιγράφονται στις συμβάσεις εργασίας και μεταβάλλονται συνεχώς. Στην συγκεκριμένη περίπτωση ο συνάδελφος υπέγραψε σύμβαση υπαλλήλου γραφείου για να στελεχώσει τμήμα εξυπηρέτησης πελατών και μπαίνοντας στην παραγωγή ενημερώθηκε για τη μεταφορά του σε άλλο τμήμα με αντικείμενο τις πωλήσεις πακέτων nova.
H εργασία στα τηλεφωνικά κέντρα είναι από τους πρώτους κλάδους που αντιμετωπίζουν τις νέες εργασιακές συνθήκες που στηρίζονται πάνω στην έλλειψη προστασίας των εργαζομένων.

Ερχόμαστε αντιμέτωποι με:
- Απλήρωτες υπερωρίες, καθυστερήσεις πληρωμών, πληρωμές με το κομμάτι (πώληση), αναγκαστικές άδειες.
- Απολύσεις “οικειοθελείς παραιτήσεις”.
- Ανακύκλωση ανέργων.
- Ατομικές συμβάσεις χωρίς επιδόματα και παροχές της ΕΓΣΣΕ και απόκρυψη του πραγματικού αντικειμένου εργασίας.
- Εντατικοποίηση της εργασίας, έντονους, ασφυκτικούς εκβιασμούς για επίτευξη στόχων παραγωγικότητας, προβλήματα υγείας λόγω της έντονης πίεσης μπροστά σε οθόνες η/υ για αρκετές ώρες.
- Ποσοτική μέτρηση κάθε δραστηριότητας, χρονομέτρηση της εργασίας, ακόμη και της διάρκειας των φυσικών αναγκών.
- Μη παροχή ή ελλιπή παροχή διαλειμμάτων.
- Φίμωση και απόλυση όσων αντιδρούν (εκτός νόμου η συνδικαλιστική δράση).
- Κακές συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας.
- Επιβαρυμένο αντικείμενο (ύβρεις, παράπονα, πιέσεις, κλπ).

Ενάντια στις χειρότερες εργασιακές συνθήκες που μας θέλουν αναλώσιμους, στηρίζουμε τον συνάδελφό μας και διεκδικούμε μέσα από συλλογικές διαδικασίες την εργατική χειραφέτηση απέναντι σε κάθε αυθαιρεσία που επιβάλλουν οι εργοδότες.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.