Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015

Θρίαμβος!



πιτσιρίκος


Η αποχή θριάμβευσε στις χτεσινές εκλογές, αφού σχεδόν ο ένας στους δυο εγγεγραμμένους δεν πήγε να ψηφίσει. Οι Έλληνες φέρθηκαν ώριμα και δεν πήγαν να ψηφίσουν, αφού ξέρουν καλά πια πως η χώρα είναι προτεκτοράτο και ο πρωθυπουργός με την κυβέρνηση είναι διακοσμητικοί.


Η αποχή ήταν το μόνο κόμμα που αύξησε τους ψηφοφόρους του, αφού όλα τα υπόλοιπα -εκτός της Ένωσης Κεντρώων- τους είδαν να φεύγουν τρέχοντας.

Επειδή δεν προβλέπεται ακόμα να σχηματίζεται κυβέρνηση από το κόμμα της Αποχής -που είναι παντοδύναμο και αυτοδύναμο-, κυβέρνηση θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος πήρε το 17% του εκλογικού σώματος, αλλά, αντί να ντρέπεται -που πήρε εκατοντάδες χιλιάδες ψήφους λιγότερες από τις εκλογές του περασμένου Ιανουαρίου- πανηγυρίζει.

Μεγάλοι νικητές των εκλογών αναδείχτηκαν αυτοί που έφυγαν μόνιμα στο εξωτερικό και σώθηκαν.


Στους νικητές των εκλογών είναι και οι εταιρείες δημοσκοπήσεων, αφού κατάφεραν για μια ακόμα φορά να πουν τα ίδια ψέματα και να πείσουν πως ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία είναι πολύ κοντά στα ποσοστά, με αποτέλεσμα τα χάπατα να συσπειρωθούν και να πάνε να δώσουν στα μνημονιακά κόμματα ποσοστό πάνω από 70%, ώστε να μην υπάρχουν αντιμνημονιακές φωνές στη Βουλή.

Οι πολίτες που πήγαν να ψηφίσουν επιβράβευσαν για μια ακόμα φορά τους απατεώνες, οπότε είναι κι αυτοί απατεώνες, γιατί σύμπτωση που επαναλαμβάνεται για δεκαετίες παύει να είναι σύμπτωση, και είναι ξεκάθαρη επιλογή.

Στις όμορφες στιγμές της βραδιάς ήταν η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Πάνο Καμμένο στην πλατεία Κλαυθμώνος -έρχονται και οι κλαυθμοί όπου να “ναι-, ενώ από κάτω το πλήθος πανηγύριζε και ανέμιζε ελληνικές σημαίες, σημαίες του ΣΥΡΙΖΑ, μια σημαία της Βραζιλίας, μια σημαία των ομοφυλόφιλων και κάτι σημαίες του Λουμίδη που, τελικά, αποδείχτηκαν σημαίες των οικολόγων, οι οποίοι πίνουν τον καφέ τους ελληνικό.

Ο Αλέξης Τσίπρας είπε πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ σκληρός για να πεθάνει και ο Πάνος Καμμένος πολύ χοντρός για να χωνέψει.

Ανάμεσα στους δυο άνδρες υπάρχει χημεία, και αυτό είναι ολοφάνερο, αφού ο Αλέξης Τσίπρας παχαίνει διαρκώς και στις επόμενες εκλογές δεν θα μπορούμε να τον ξεχωρίσουμε από τον Πάνο Καμμένο, ενώ, αν σταθούν ξανά δίπλα-δίπλα, θα υποχωρήσει η εξέδρα και το πλήθος θα πανηγυρίζει γιατί θα νομίζει πως εξαφανίστηκαν επειδή έκαναν τίποτα μαγικά.

Τώρα, ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα πρέπει να εφαρμόσουν το Μνημόνιο -που θα καταργούσαν αλλά το ψήφισαν-, οπότε θα απολαύσουμε υπέροχες και μοναδικές στιγμές γιατί το Μνημόνιο είναι ανεφάρμοστο και ο απατεώνας Τσίπρας θα έχει επιτέλους την τύχη που του αξίζει.

Ήδη, η επόμενη προεκλογική περίοδος έχει ξεκινήσει και αυτοί που είναι στη Βουλή δουλεύουν για τα κόμματα που είναι εκτός Βουλής.

Μπορεί η αποχή στις χτεσινές εκλογές να ήταν η μεγαλύτερη της μεταπολίτευσης, αλλά, από τη στιγμή ο Τσίπρας με τον Καμμένο θα προσπαθήσουν να εφαρμόσουν αυτά που ψήφισαν και θα βγάζουν Έλληνες από τα σπίτια τους, να μην νιώσει κανείς έκπληξη αν στις επόμενες εκλογές υπάρξει ρεκόρ συμμετοχής.

Yolo!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.