Παρασκευή, 12 Σεπτεμβρίου 2014

Ξεκινά σήμερα το διήμερο φεστιβάλ της ΚΝΕ. 12 και 13 Σεπτεμβρίου , στην πλατεία Σκουφά.Σήμερα  και αύριο  το 40ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤΗ στην ΑΡΤΑ.‏
    

Φέτος, συμπληρώνονται τα 40 χρόνια του Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή και με κεντρικό σύνθημα «Για να φτιάξουμε έναν κόσμο στο μπόι των ονείρων και των ανθρώπων» (Απολογία Νίκου Μπελογιάννη), τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ και του ΚΚΕ δηλώνουμε πως συνεχίζουμε.
     Απ’ άκρη σ’ άκρη σε όλη την Ελλάδα, με εκατοντάδες πολύμορφες δραστηριότητες, μεταφέρει το Φεστιβάλ μας το αισιόδοξο και τόσο ελπιδοφόρο αυτό μήνυμα της εποχής μας. Οι νέοι και οι νέες, που έχουμε όλη τη ζωή μπροστά μας, έχουμε και επιλογή. Να απορρίψουμε και να ανατρέψουμε το σάπιο, άδικο και εκμεταλλευτικό σύστημα και να φτιάξουμε έναν κόσμο με βάση τις σύγχρονες δυνατότητες της παραγωγής, της επιστήμης και της τεχνολογίας. Να απολαμβάνουμε ένα ανώτερο επίπεδο ζωής και δικαιωμάτων στη μόρφωση, στη δουλειά, στον πολιτισμό, στον αθλητισμό, σε κάθε πλευρά της κοινωνικής ζωής.
     Το Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του Οδηγητή είναι μοναδικό, αντέχει στο χρόνο, είναι μια νεολαιίστικη γιορτή, μια αιχμηρή πολιτική και πολιτιστική πρόταση. Συνδυάζει την πρωτοπόρα πολιτική πρόταση με πολλές μορφές τέχνης και εκδηλώσεις με την συμμετοχή χιλιάδων λαού και νεολαίας.
     Σε αυτήν την πορεία κατοχυρώνεται στην συνείδησή μας ως το μεγαλύτερο πολιτικό και πολιτιστικό γεγονός της χώρα.
     Το Φεστιβάλ μας και φέτος, μπροστά στο 11ο Συνέδριο της ΚΝΕ, να γίνει μια μεγάλη συνάντηση κάθε νέου που του αξίζει μια καλύτερη ζωή που σήμερα του την στερούν για να κερδίζουν μια χούφτα καπιταλιστές. Μια συνάντηση με τα μάτια καρφωμένα στο μέλλον όπως θέλουμε να το φτιάξουμε. Γιατί όσα δεν ζήσαμε, αυτά μας ανήκουν.
     Στην Άρτα, το φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή θα πραγματοποιηθεί στις 12 – 13 Σεπτέμβρη στην πλατεία Σκουφά. Και τις δύο μέρες οι «πύλες» θα ανοίξουν στις 20:00 και στο χώρο θα λειτουργούν παιδότοπος, μπαρ – ταβέρνα και έκθεση βιβλίου της Σύγχρονης Εποχής.

12- 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ, ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΚΟΥΦΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12

ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ από την αθλητική- πολιτιστική ακαδημία «Ευκλέας Άρτας»

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΤΟ ΣΤΑΘΗ ΑΡΤΙΝΟ

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΠΟ τους « MIXGRILL» (σπουδαστές ΛΠΜ του ΤΕΙ Άρτας)

ΟΜΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΜΠΑΤΣΙΚΑ,  ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΤΟ ΓΕΡΑΣΙΜΟ ΑΝΔΡΕΑΤΟ
ΛΑΪΚΟ ΓΛΕΝΤΙ από σπουδαστές του ΤΕΙ Άρτας


ΣΑΒΒΑΤΟ 13

ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΕΤΑ

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΠΟ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ από τον Αποστόλη Μωραίτη

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΠΟ τους ΔΥΣΑΝΑΤΟΛΙΑ (σπουδαστές ΛΠΜ του ΤΕΙ Άρτας)

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΤΗ ΡΙΤΑ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ

ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΓΛΕΝΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΠΛΑΣΤΗΡΑώρα έναρξηs και τιs 2 ημέρεs:20.00

Στον χώρο θα υπάρχει:
Παιδότοποs.
Έκθεση βιβλίου τηs Σύγχρονηs Εποχήs.
Περίπτερα.
Μικρά Αφιερώματα.
Λαική Ταβέρνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου