Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2018

Τα «μυστικά» της κρύπτης: Μαφίες με όπλα - μαφίες με γραβάτες



Tην αποκάλυψη μιας κρύπτης μέσα στο ΚΕΕΛΠΝΟ, στην οποία είχαν αποθηκευτεί και σφραγιστεί πολύτιμα έγγραφα που ρίχνουν φως στην αδιαφανή οικονομική διαχείριση, διαδέχεται η διαπίστωση ότι κάποιοι φρόντισαν να μην καταστραφούν, με τις προεκτάσεις που αυτό μπορεί να έχει...

Τις τελευταίες μέρες στην ειδησεογραφία κυριαρχούν τα κυκλώματα της νύχτας, με εν ψυχρώ εκτελέσεις και εκβιασμούς. Φαίνεται όμως ότι μεθόδους μαφίας έχουν επιλέξει και διάφοροι παράγοντες που εμπλέκονται στα σκάνδαλα της Υγείας. Και μόνο η ύπαρξη του μυστικού δωματίου, πίσω από τον τείχο στο υπόγειο γκαράζ του ΚΕΕΛΠΝΟ, αρκεί για να επιβεβαιώσει τον παραπάνω ισχυρισμό. Ταυτόχρονα η κρύπτη μαρτυρά ότι κάποιοι διατήρησαν μια σειρά αποδεικτικών στοιχείων ενδεχομένως για να "εκβιάσουν" ή για να χρησιμοποιήσουν τα έγγραφα και να διασωθούν οι ίδιοι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πόρισμα των Ορκωτών Λογιστών διαπιστώνεται "τρύπα" 90 εκατομμυρίων ευρώ μόνο για τα έτη 2010-2013. Όμως δεν πλήθος εγγράφων έδειχναμ τη διαδρομή του χρήματος, από Μέσα Ενημέρωσης μέχρι "δασκάλες ζούμπα", είχαν "μυστηριωδώς" εξαφανιστεί.




Με λίγα λόγια, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι το ΚΕΕΛΠΝΟ ήταν "πλυντήριο" της πολιτικής εξουσίας. Μένει όμως να διερευνηθεί αν τα "χαμένα έγγραφα" της κρύπτης μπορούν να στοιχειοθετήσουν ενδεχόμενες και ποινικές ευθύνες πολιτικών ή υπηρεσιακών παραγόντων, πέρα από όσα διαπιστώνουν πλήθος άλλων δικογραφιών, που ανταλλάσσει η Δικαιοσύνη με τη Βουλή.

Σε αναμονή του πορίσματος της Εξεταστικής Επιτροπής που ερεύνησε 4 σκάνδαλα στην Υγεία, τα νέα στοιχεία της "κρύπτης" είναι σε θέση να συνταράξουν το πολιτικό σκηνικό. Καθώς μάλιστα από πολλές πλευρές προεξοφλούνται και άλλες σοβαρές ποινικές διώξεις για την υπόθεση της Novartis, αποδεικνύεται ότι η Υγεία είναι αχίλλειος πτέρνα του παλιού πολιτικού προσωπικού.

Τα θέματα της διαφθοράς θα είναι, μοιραία, στην ατζέντα των επόμενων εκλογών και μάλιστα φαίνεται να εμπλέκουν τους πλέον επιθετικούς και προκλητικούς, στη ρητορική τους, πρώην υπουργούς. Μένει να αποδειχθεί ποιος έχει ποιον "για πρωινό".

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.