Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2018

Ανατριχίλα στη ΔΕΘ . Απο το γραμματέα του δικτάτορα Παπαδόπουλου έως τη "γραμματεία" του δικτάτορα Πινοσέτ.



Αναμφίβολα η ιστορία των φασιστικών κομμάτων όταν και άμα επιβλήθηκαν ή έστω διακινήθηκαν στους μηχανισμούς του Κράτους είχαν για "μπροστινούς",   για αρχηγούς,  άθλια και ελεεινά υποκείμενα που δεν χαρακτηρίζονταν τόσο για την ευφυΐα τους όσο ακριβώς και για τον ανθρωπισμό τους για το κοινωνικό σύνολο, συχνά δε ούτε καν για συνοδοιπόρους τους.

Η πορεία της Νέας Δημοκρατίας είναι χαρακτηριστική, για να μην κουράζεται ο οθονοπαρατηρητής θα φθάσουμε στο σήμερα . Απευθείας από τους γραμματείς του δικτάτορα Παπαδόπουλου της επτάχρονης στρατιωτικής χούντας συνεχίζει με το πρόγραμμα του δικτάτορα Πινοσετ,  να σχεδιάζει το μέλλον της Ελλάδας και όσων έχουν τον πλούτο και μάλιστα εκείνων των πιο σάπιων κομματιών της μεγαλοαστικής Τάξης.  Έχοντας για μπροστινό έναν γόνο  Μητσοτάκη που για την ανάδειξη του χρειάστηκε να γελοιοποιηθούν στο κώμα της ΝΔ σε κείνες τις  αστείες εσωκομματικές εκλογές  και από τελευταίος να τον "εκλέξουν"  αρχηγό της ΝΔ ...

Λίγο πριν τη ΔΕΘ στελέχη της ΝΔ προετοίμασαν τον κόσμο για το που θα κινηθεί το πρόγραμμα της ΝΔ . Ένα από τα πιο διεφθαρμένα κόμματα(μαζί με το ΠΑΣΟΚ νυν ΚΙΝΑΛ) και ο ίδιος μέλος μιας οικογένειας που εμπλέκεται σε σειρά οικονομικών σκανδάλων και κουμπαριών, του έδωσαν και  ανακοίνωσε από το βήμα της ΔΕΘ την εφαρμογή του προγράμματος του δικτάτορα Πινοσετ στη γλώσσα του ΔΝΤ.
Πετσόκομμα των κοινωνικών επιδομάτων(πχ επιδόματα παιδιών- ενοικίου) ) που θα τα εισάγει στο ΚΕΑ(απευθύνεται σε ανέργούς)  αποκλείοντας έτσι χιλιάδες μικρά και μεσσαία νοικοκυριά-εισοδήματα εργαζομένων , αγροτών, μικροεπαγγελματιών που σήμερα παίρνουν αυτά τα επιδόματα(πχ παιδιών-ενοικίου κλπ).
Ιδιωτικοποιήσεις στην Παιδεία, στο Κράτος(υγεία, νερό, ενέργεια κλπ) την επιστροφή σε ολοκληρωτικούς σχεδιασμούς αστυνομοκρατίας (κατάργηση του Ν Παρασκευόπουλου, επιστροφή των φυλακών τύπου Γ).  Η αστυνομική βία είναι ούτως ή άλλως  απαραίτητη για την εφαρμογή του ανάλογου προγράμματος που ως απαραίτητη προϋπόθεση το στήσιμο ενός ολοκληρωτικού  καθεστώτος (όπως η χούντα του Πινοσετ)  ..

Στις "θέσεις" του Μητσοτάκη και του φασιστικού εσμού που τον συνοδεύει,  δεν γλίτωσαν ούτε τα παιδιά,  εκείνα τα πιο μέτρια  στα γράμματα, που αυτά όταν είναι κάτω του βαθμού 10΄ θα τα αποκλείει  εντελώς από την δημόσια εκπαίδευση , προφανώς δεν ταιριάζουν με τα φιντάνια της εξουσίας και του πλούτου που μπορούν να αγοράζουν βαθμούς στα "καλά σχολεία" ή και να αντιγράφουν και αφού πιάνονται να απολύονται οι καθηγητές που τους τσακώνουν όπως μας διδάσκει η σύγχρονη ιστορία της ΝΔ. Βέβαια είναι οι ΄ίδιοι  που έδιωχναν τα παιδάκια των προσφύγων απο τα υποτυπώδη προγράμματα εκπαίδευσης,  τώρα ήρθε η σειρά των "δικών μας" παιδιών σε μία τέλεια αναπαράσταση  του ποιήματος του Μπρεχτ για το οτι ο φασισμός δεν ξεχνά  ποτέ όταν πρόκειται να χτυπήσει και τη δική σου πόρτα...

Το φασιστικό πρόγραμμα της ΝΔ είναι μία υπόσχεση "ιδιωτικοποίησης" του Κράτους με όρους παροχής των δημόσιων υπηρεσιών, εγκαταστάσεων , εξοπλισμού στα χέρια φίλων και κολλητών ,   που θα κερδοσκοπήσουν από τις ανάγκες των πολλών και θα γεμίσουν τις τσέπες  των λίγων, εκείνων των γνωστών   φλώρων .  Διεφθαρμένα κόμματα όπως η ΝΔ(και το πασοκ-κιναλ)  που με το νέο γιουρούσι  σχεδιάζουν  την απομάκρυνση του δημόσιου χαρακτήρα για να  καταφέρουν να (ξανα) λεηλατήσουν  τα λαϊκά εισοδήματα που θα τα αναγκάσουν να μην μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες τους σε υγεία, σε παιδεία σε ενέργεια, σε νερό κλπ..

Και αν για όλους εμάς υποσχέθηκε ένα ολοκληρωτικό  καθεστώς, απόλυτης  λεηλασίας των δημοσίων υπηρεσιών  και κοινωνικής εξαίρεσης, απο την άλλη   για τους πλούσιους υποσχέθηκε γενναίες μειώσεις στη φορολογία των κερδών απο 40% στο 24% με τη διαφορά να την κερνάει  ο μπίθουλας ..

Αυτό είπε ο γόνος Μητσοτάκης,  ο μπροστινός του φασιστικού εσμού της Νέας Δημοκρατίας των λαμογιών, των απατεώνων , των σάπιων δημοσιογράφων,  των κουμπάρων,  των γραμματέων των φασιστών..

Εμείς οι ίδιοι μοιάζουμε των εγκλημάτων τους απόηχος, που κατάφερε
τα σύνορα να δρασκελίσει. Ο καθένας μας,
περπατώντας μες στο πλήθος με παπούτσια ξεσκισμένα,
μαρτυράει την ντροπή που τη χώρα μας μολεύει.
Όμως κανένας μας δε θα μείνει εδώ.
Η τελευταία λέξη δεν ειπώθηκε ακόμα.»Μπρέχτ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.