Σάββατο 30 Ιουνίου 2018

«Όλοι οι καργιόληδες μια εταιρία»

(Στην  φωτογραφία, ο Αγαθάγγελος Κότσαλος σε συνάντηση με τον Τομεάρχη Εθνικής Άμυνας της ΝΔ, Βασίλη Κικίλια και τον αναπληρωτή τομεάρχη Δικαιοσύνης-Διαφάνειας, Κώστα Καραγκούνη  )

Δύο "άριστα" στελέχη της ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη, συνελήφθησαν από την ΕΛΑΣ, στο πλαίσιο μεγάλης επιχείρησης εξάρθρωσης κυκλωμάτων παράνομων ελληνοποιήσεων... και σε κανέναν δεν κάνει εντύπωση.

Έχει πλέον χαθεί το μέτρημα. Κανείς δεν μπορεί πλέον να απαριθμήσει με ακρίβεια τα μικρά και μεγάλα στελέχη της ΝΔ που εμπλέκονται ή φέρονται να εμπλέκονται σε ότι σκάνδαλο και "επιχειρηματική δραστηριότητα" μπορεί να χωρέσει ο νους.

Από τα μεγάλα "ψάρια" της Novartis, του ΚΕΕΛΠΝΟ και των παραδείσιων οφσόρ της φοροαποφυγής, μέχρι τις δεκάδες υποθέσεις στελεχών της ΝΔ που έχουν πιαστεί, ανά την επικράτεια, με τη γίδα στην πλάτη.

Από τον Κήρυκα Χανίων και τη Siemens, μέχρι την απροκάλυπτη διαπλοκή με επιχειρηματικά συμφέροντα και ΜΜΕ.

Από το Γραμματέα της ΝΔ, Λευτέρη Αυγενάκη που φέρεται -σύμφωνα με νόμιμες ηχογραφήσεις της ΕΥΠ- να κάνει εξυπηρετήσεις σε απαγωγείς, λαθρέμπορους και άλλους ποινικούς, μέχρι την κατηγορία για παιδεραστία του Νίκου Γεωργιάδη, στενού συνεργάτη του Κ. Μητσοτάκη.

Το ευτυχές βέβαια για τα διεφθαρμένα στελέχη της ΝΔ, είναι ότι ο νυν πρόεδρος του κόμματος δεν καταδικάζει τέτοιες πρακτικές. Θα έλεγε κανείς πως δεν τις θεωρεί "ενάντια στην ανθρώπινη φύση", όπως για παράδειγμα την κοινωνική ανισότητα.

Μέχρι και κουμπάρος του στη Λάρισα φυλακίσθηκε πρόσφατα για απάτη και ο πρόεδρος της ΝΔ, δεν έβγαλε κιχ.

Συν τοις άλλοις, στην εφημερίδα Documento, αύριο Κυριακή, αποκαλύπτεται η α λα Siemens σχέση μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Mr. Novartis, Κωνσταντίνου Φρουζή.

Δεν είναι σχήμα λόγου, όντως έχει χαθεί το μέτρημα των σκανδάλων που εμπλέκονται στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Την ίδια ώρα, μετριοπαθή στελέχη διαγράφονται επειδή εκφράζονται θετικά για την πορεία της οικονομίας, ενώ, η ακροδεξιά, ηγετική ομάδα της ΝΔ, με πρόσχημα το "Μακεδονικό", νομιμοποιεί πολιτικά την ακροδεξιά βία.

Η -χρεοκοπημένη οικονομικά και ηθικά- ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει καταφέρει το ακατόρθωτο. Να είναι ένα κόμμα το οποίο να φαίνεται ακόμα πιο διεφθαρμένο ως αντιπολίτευση, παρά ως κυβέρνηση.

Ας επιστρέψουμε όμως στο πιο πρόσφατο περιστατικό, όπου δύο στελέχη της ΝΔ, ο Αγαθάγγελος Κότσαλος και ο Δημήτρης Μπουσμπουρέλης, συνελήφθησαν για συμμετοχή σε κύκλωμα παράνομων ελληνοποιήσεων.

Για να είμαστε δίκαιοι όμως, υπάρχει και ο αντίλογος αυτών που επιχειρηματολογούν υπέρ της "αριστείας".

"Να κάνουμε την κρίση ευκαιρία", δε λένε οι ιεροκήρυκες του νεοφιλελευθερισμού εδώ και περίπου μια δεκαετία; Ε, την έκαναν.

Από τη μία ψαρεύουν ψήφους με το "ο ΣΥΡΙΖΑ μας γέμισε λαθρομετανάστες, πρέπει επιτέλους να ξεβρομίσει ο τόπος" και από την άλλη κατασκευάζουν πλαστά πιστοποιητικά ελληνοποιήσεων, γεμίζοντας τις τσέπες τους με τα χρήματα των απελπισμένων προσφύγων και μεταναστών.

Όπως τραγουδάει και ο Μάλαμας στο τραγούδι του "Καληνύχτα"... «όλοι οι καριόληδες μια εταιρία»

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.