Κυριακή 17 Ιουνίου 2018

Μακεδονομαχίες. Σκόνες, θρύψαλα, χουντικοί και ναζιστές με περικεφαλαία και στο βάθος μία υπογραφή με ουρά...


Με ξεχωριστή λαμπρότητα ολοκληρώθηκε  η συζήτηση στη βουλή που χωρίς να αφορά άμεσα είχε ως κύριο θέμα της την κύρωση της συμφωνίας για το νέο όνομα της γειτονικής χώρας της ΠΓΔΜακεδονίας.. Τη συζήτηση στη Βουλή προκάλεσε ο Μητσοτάκης ο Κούλης , όχι προφανώς επειδή έτσι καταλάβαινε αλλά επειδή έτσι του παν να κάνει και αυτός το κανε έτσι... Η επιδίωξη της συζήτησης  ήταν απλή στο  σχέδιο της, ήταν με λίγα λόγια να απορυθμίσει την κυβέρνηση των τσιπροκαμμένων και να αναδείξει  την ανάγκη(πολιτική-κοινωνική) για κάποιον άλλο κυβερνητικό σχηματισμό  (προφανώς των ίδιων ΠΑΣΟΚοΝεοΔημοκρατών-φασιστών) .
Τι συνέβη ;      Απλά σκόνες και θρύψαλα .

Το ζαβό ο Κούλης κόντεψε να διαλύσει όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης που ευελπιστούν να συνεργαστούν μετεκλογικά μαζί του(ΠΑΣΟΚ,ΔΗΜΑΡ, Ποτάμι κλπ-ΧΑ).

Πρώτο θύμα το  Φρανκενστάιν κώμα των ΠΑΣΌΚων, πρώην ελιά ,  νυν ΚΙΝΑΛ που είδε να μένει μόνο με τη συνταξιούχο αρχηγό Φώφη όταν σχεδόν όλοι έτρεχαν να φύγουν . Η συνταξιούχος αρχηγός Φώφη το πήγε το "σχήμα"  πιο ακροδεξιά και ακόμη πιο πέρα απο εκεί που το είχε αφήσει  ο Βενιζέλος που είχε συνεργαστεί με το Σαμαρά. Μιλάμε  κόντεψε να φύγει ο Βενιζέλος, τα ποτάμια , η Δημάρ, ο Καμίνης , ο Ραγκούσης, ο ΓΑΠ και λοιπά, όλα  πάει χάθηκαν.  Πιο δεξιά δε γίνετε για τη Φώφη γιατί πιο κεί κάθονται οι  της ΧΑ. με λίγα λόγια πλήρη διάλυση και κυρίως πολιτική παρακμή ως συνέχεια ενός  διεφθαρμένου κόμματος χωρίς αξίες(αξίες μόνο σε μίζες) χωρίς την παραμικρή ιδεολογική αρχή παρά μόνο αυτή της κουτάλας των δημόσιων ταμείων και των τραπεζικών δανείων στο όνομα του δημοσίου.

Για τους φασίστες δε χρειάζεται να ξοδέψει κανείς λέξεις ο λαός θα απαντήσει σε αυτούς όπως ακριβώς τους αξίζει,  παρόλα αυτά στη συζήτηση του ζαβού του Κούλη συμμετείχαν και αυτοί μέχρι την ώρα που τους έπεσε  ο κοινοβουλευτικός  φερετζές .
Ο κοινοβουλευτικός φερετζές τους έπεσε    όταν ένα από αυτά τα πράματα αποφάσισε ότι έπρεπε εκτός των άλλων  και να μιλήσει . Αφού ο μπρμπαρούσης ως "ομιλητής¨ είπε για χούντες και κρεμάλες η συνέχεια ήταν το γνωστό εκατοστάρι που σημαίνει ότι ακόμη τρέχει να κρυφτεί στο λαγούμι του. Οι υπόλοιποι τον διέγραψαν σε μία κίνηση σπάνιου μπατριωτισμού και κυρίως συντροφικότητας προκειμένου να σώσουν τον κώλο τους .. Ο λεβεντοπαλήκαρος σύμφωνα με την τροχαία έπιασε σπάνιες  μπατριωτικές ταχύτητες άνω των 180 χλ την ώρα,  μιλάμε για ολυμπιακά νούμερα στο τρέξιμο όχι ψέματα.

Απο την άλλη Το ΚΚΕ  κατάλαβε από την αρχή  ότι θα ακολουθήσει  πανωλεθρία του Κούλη και δεν ήθελε να βάλει την υπογραφή του , το ονόμασε παρωδία και την έκανε. Παρόλα αυτά το ΚΚΕ θα μπορούσε να μείνει - όχι για το μέτρημα - αλλά  λόγω του τεράστιου ενδιαφέροντος που υπήρξε για αυτή τη συζήτηση τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό,  για το μαζικό και διευρυμένο ακροατήριο της συζήτησης(εκτός των κοινοβουλευτικών ανακτόρων) και να αναδείξει τα  ζητήματα του διεθνισμού και της  κοινής (ταξικής)ταυτότητας των λαών πχ του ημεδαπού αλλά κυρίως με  του λαού της γειτονικής χώρας της  ΠΓΔΜακεδονίας(νυν Βόρειας Μακεδονίας).
Οι λαοί έχουν τα ίδια οφέλη όταν είναι ενωμένοι στην κοινή τους πρόοδο και στους ίδιους ταξικούς αγώνες και δεν αφήνονται έρμαια των φασιστοεθνικιστών και λοιπών κατασκευαστών (εθνών - Κρατών- υπερμηχανισμών πχ ΝΑΤΟ-υπερκρατών  πχ Ε.Ε κλπ) . Και σε αυτό το σημείο δεν την κοπανάς..
Το ΚΚΕ θα μπορούσε να μιλήσει σε αυτό το διευρυμένο ακροατήριο για τον πυρήνα του μαρξισμού που είναι ο διεθνισμός,  βρισκόμενος ακριβώς στο θέμα της κοινοβουλευτικής συζήτησης, μετατοπίζοντάς το απο τη σύνδεσή του στο άρμα  του ΝΑΤΟ  ή  του υπερΚράτους της Ε.Ε και βέβαια των νεοκατασκευών των  εθνών-κρατών  , απαντώντας ότι  η θέση των λαών δεν είναι στις διάφορες υπογραφές αλλά μόνο ο διεθνισμός  πλήν ομως  απλά έφυγε .
Ο διεθνισμός "απείχε"  έναντι του εθνικισμού που ακούστηκε στο κοινοβούλιο απο τη ΝΔ(πασοκ) , τους ναζί κλπ απο τυχάρπαστους μπατριώτες και δεν απαντήθηκε,  ενώ υπήρχαν οι "αντικειμενικές συνθήκες"(το ΚΚΕ) .
Η ηγεσία του ΚΚΕ δεν μπόρεσε να σταθεί σε μία συζήτηση με έντονο ιδεολογικό  ενδιαφέρον και διευρυμένο ακροατήριο (δις) είτε επειδή απλά είναι λίγη και δεν μπορεί να σηκώσει την υπεράσπιση της κοινής ταξικής θέσης που έχουν οι δυο(στην προκειμένη)  λαοί που κάποιοι τους κατασκευάζουν σε ενάντιες πλευρές  και που θα έπρεπε να εκφράζονται ΜΑΖΙ,  με όχημα το διεθνισμό. Στλαθηκε φοβικά και δεν τα κατάφερε   είτε επειδή δεν ήθελε η ηγεσία  να αντιπαρατεθεί με φιλικά κόμματα είτε ακόμη και να μην χάσει εκείνα  τα επικοινωνιακά φιλοδωρήματα των δεξιών εφοπλιστικών  ΜΜΕ σε συντηρητικούς πολιτευτές του .
Η αποχή από το μέτρημα ήταν απολύτως σωστή ενέργεια αλλά αυτό έπρεπε να συμβεί  στο τέλος της διαδικασίας  και πριν απο αυτό έπρεπε να εκμεταλλευτεί η ηγεσία τον πολιτικό  της χρόνο  ιδεολογικοποιόντας τη συζήτηση και απαντώντας-καταγγέλοντας με όποο κόστος  τις εθνικοφασιστικές τοποθετήσεις που ακούστηκαν απο το ΠΑΣΟΚ  την άκρα ΝΔ των μητσοτακοσαμαράδων εώς τους ναζί ..     Δυστυχώς... απόντες.

Το ζαβό ο Κούλης κατάφερε να απομονώσει τη ΝΔ(καλά της έκανε) ακόμη περισσότερο και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, παρέδωσε μία ξεχωριστής σημασίας νομιμοποίηση στον Τσίπρα που την επομένη(17/6)  θα υπέγραφε στις Πρέσπες  δίνοντας τον πολιτικό-κοινοβουλευτικό χρόνο στο πιο κατάλληλο τάιμινγκ   για να δοθούν στη δημοσιότητα  και όλα εκείνα τα διπλωματικά έγγραφα που αποδεικνύουν τη φαιδρότητα των προηγούμενων που ανακάτευαν ονόματα, μακεδονίες και αβαθή ηλιθιότητα (κυρίως απο τη ΝΔ και τους σαμαράδες) .
  Στο εσωτερικό της κοινοβουλευτικής Αυλής έβλεπε κανείς στελέχη της ΝΔ(και όχι μόνο)  να μιλάν για πατριωτισμό προσφέροντας   άφθονο γέλιο (ίσως διασώζεται μονο η αδελφή του) ενώ τα εθνικοφασιστικά συλλαλητήρια  που οργάνωσαν οι μηχανισμοί της ΝΔ μαζί με σεσημασμένους ναζί , που ενθάρρυναν τα δικά της  ΜΜΕ  κλπ ήταν αφενός αξιοθρήνητα και αφετέρου μία απίθανη ατραξιόν  γέλιου με παροιμιώδης φιγούρες που ομόρφυναν την ηλιόλουστη πλατεία συντάγματος και τις σέλφις  των τουριστών που δεν περίμεναν τέτοιο καρναβαλίσιο  θέαμα,  κάνοντας γνωστά τα ημεδαπά εθνικοφασιστικά σούργελα στα αλλοδαπά πέρατα της Γης.  ..

ΥΓ: Ολόκληρη η ομιλία Κοτζιά που εκτός των άλλων δείχνει και  τη συνέχεια της διπλωματικής οδού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.