Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018

Ποινική δίωξη στον Βαγγέλη Μαρινάκη για το Noor 1



Συνταρακτική εξέλιξη στην υπόθεση του ναρκόπλοιου Noor 1, σύμφωνα με πληροφορίες του documentonews.gr. Διώκεται σε βαθμό κακουργήματος για την υπόθεση της μεταφοράς των 2,1 τόνων ηρωίνης ο Βαγγέλης Μαρινάκης και τρεις στενοί συνεργάτες του.


Η προϊσταμένη της εισαγγελίας πρωτοδικών Πειραιά Ειρήνη Τζίβα, μετά από μακρά προκαταρκτική εξέταση κι αφού πρώτα είχε λάβει εξηγήσεις, τόσο από τον Βαγγέλη Μαρινάκη, όσο και από συνεργάτες του τους οποίους είχε καλέσει να καταθέσουν ως ύποπτοι, άσκησε σε βάρος τους ποινική δίωξη για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και κατοχή, διακίνηση, χρηματοδότηση ναρκωτικών ουσιών. Η δίωξη αφορά και αποθήκευση και πώληση των ναρκωτικών.

Η κ. Τζίβα έχει συντάξει πολυσέλιδο πόρισμα στο οποίο αναφέρει αναλυτικά όλες τις ενδείξεις που είχε στην κατοχή της και δικαιολογούν την άσκηση της ποινικής δίωξης.

Το κλειδί για την διαλεύκανση της υπόθεσης ήταν η διερεύνηση χρηματικών εμβασμάτων που φαίνεται πως είχαν φύγει από εταιρείες συμφερόντων Μαρινάκη και συνεργατών του προς εταιρείες εμπλεκομένων στην υπόθεση της διακίνησης του λευκού θανάτου μέσω του Noor 1.

Η ομάδα

Για την υπόθεση η ποινική δίωξη που ασκήθηκε αφορά ακόμα και τους Νίκο Συντυχάκη, πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της ναυτιλιακής εταιρείας Capital, τον δικηγόρο Πειραιά Βαγγέλη Μπαϊρακτάρη και τον ναυτασφαλιστή Ηλία Τσακίρη.

Με την παραγγελία της εισαγγελέως ζητείται να γίνει και περαιτέρω διερεύνηση για λαθρεμπορία καυσίμων και ξέπλυμα μαύρου χρήματος από παράνομες δραστηριότητες και πάλι στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης.



Λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, με έγγραφό της ζήτησε η δικογραφία να ανατεθεί σε ανακριτή κατά της διαφθοράς.


documento

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.