Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018

Πειραιάς.Ένα ανθρώπινο ποτάμι κατά των ναζιστών .




Με μεγάλη αντιφασιστική πορεία απάντησε ο Πειραιάς στη ναζιστική επίθεση της περασμένης Κυριακής κατά του Ελεύθερου Κοινωνικού Χώρου «Φαβέλα».

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν η οικογένεια του Παύλου Φύσσα, η ΚΕΕΡΦΑ, συνδικάτα, πολιτικές και αντιφασιστικές οργανώσεις και εκατοντάδες πολίτες ενώ στην πρώτη γραμμή στάθηκαν η Μάγδα Φύσσα και η δικηγόρος Ελευθερία Τσομπατζόγλου, η οποία τραυματίστηκε στην επίθεση της εγκληματικής οργάνωσης.

«Κατανοούμε το μίσος των ναζιστών, των εχθρών του ανθρώπινου γένους, για ένα χώρο όπως η Φαβέλα, που λειτουργεί με ανοιχτές πόρτες και με κοινωνικό πρόσωπο αδιάκοπα παράγοντας ακηδεμόνευτο πολιτικό και πολιτιστικό λόγο, μέσα στον Πειραιά, σε μία περιοχή, που θεωρούσαν δικιά τους. Πρέπει κι αυτοί ωστόσο να κατανοήσουν, ότι κάθε χτύπημα που δεχόμαστε, είναι σαν πλήγμα σε αυτούς τους ίδιους, αφού το μόνο που καταφέρνει είναι να μας ενδυναμώνει, να μας συσπειρώνει και να δοκιμάζει τα πρωτόγνωρα όρια της αλληλεγγύης που έχει δεχτεί η Φαβέλα από τη δημιουργία της» τονίζει ο «Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος Φαβέλα» για την επίθεση που δέχτηκε από την εγκληματική ναζιστική συμμορία και αναγγέλλει μαζικές κοινωνικές δράσεις στον Πειραιά.

Με κεντρικό σύνθημα «Στις γειτονιές του Νίκου Γόδα και του Παύλου Φύσσα να τελειώνουμε με τους Ναζί» και με το μήνυμα «Είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε μαζική κοινωνική απάντηση στις επιθέσεις και τις προκλήσεις των ναζιστών και να τους στείλουμε εκεί που τους αρμόζει, στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, ως μία εφιαλτική ανάμνηση» διαδήλωσαν στους δρόμους του Πειραιά δίνοντας τη βροντερή παρουσία τους.

Φωτογραφίες: Μάριος Λώλος, «Φαβέλα»












πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.