Τρίτη 13 Μαρτίου 2018

ΟΝΝΕΔ - Νεοναζί σε στενές επαφές εγκληματικού τύπου




Ο γραμματέας Καρασαρίνης και ο σκληρός Μακρής σε φανερά ρατσιστικά και αντισημιτικά σχόλια και υπόγειες διαδρομές


Η αποκάλυψη της νέας ομάδας νεοναζιστών που λειτουργούσαν κάτω από διάφορες ταυτότητες αλλά με μοναδικό σκοπό την εγκληματική δράση δεν είναι αστυνομική υπόθεση. Η δράση της ομάδας δεν αφορούσε μόνο πυρπόληση στεκιών μεταναστών και «ενέργειες για να καταγράφει η κάμερα», αλλά επεκτείνονταν ως τις προβοκάτσιες. Οπως αποκαλύπτει σήμερα το Documento, ο υπάλληλος του ΥΠΕΞ ο οποίος επιχείρησε να ανέβει στα Ιμια δύο μέρες πριν από το συλλαλητήριο για το μακεδονικό, με κίνδυνο να προκαλέσει επεισόδιο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, ήταν σε επαφή με τη συγκεκριμένη ομάδα. Η διαρροή των ονομάτων των συγκεκριμένων ατόμων έχει οδηγήσει όμως και σε μια άλλη αποκάλυψη. Ενώ εμφανίζονται ως οπαδοί του εθνικοσοσιαλισμού, έχουν φιλικές σχέσεις με τη ΝΔ, ενώ κάποιοι από αυτούς υπήρξαν και στελέχη της. Με τα στελέχη της ΝΔ δεν τους ενώνουν μόνο κοινές φωτογραφίες αλλά και αντιλήψεις που εκφράζονται δημόσια στο ίντερνετ και στα social media. Ο δικηγόρος-μέλος της ομάδας σύμφωνα την αστυνομία δεν συναντιέται μόνο στο Facebook με τον γραμματέα της ΟΝΝΕΔ αλλά και σε ακραίες αντισημιτικές και ρατσιστικές απόψεις. Η επίσημη ΝΔ, ενώ έδωσε συγχαρητήρια στην αστυνομία για τη «σύλληψη της ακροδεξιάς» (όχι ναζιστικής όμως) ομάδας, σιώπησε. Μερικές μέρες αφότου η ΝΔ είχε προκαλέσει επικοινωνιακό θόρυβο περί γενικευμένης ανομίας λόγω σπασμένων βιτρινών στην Ερμού, δείχνει να σιωπά γι’ αυτούς που δεν έσπαγαν απλώς βιτρίνες αλλά είχαν αναπτύξει δίκτυο τρομοκρατικής δράσης με εμπρηστικούς και εκρηκτικούς μηχανισμούς, στιλέτα και σβάστικες. Πρόκειται άραγε για την αντίληψη τμήματος ακραίων της ΝΔ ότι οι ακροδεξιοί χώροι είναι συγγενείς ιδεολογικά και άρα πρέπει να αντιμετωπίζονται με επιείκεια ή για γνώση αυτού που αχνά ήδη φαίνεται, πως πρόκειται για δικά τους παιδιά;

Ο δικηγόρος Γιώργος Μακρής είναι, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, ένα από τα μέλη της ναζιστικής εγκληματικής ομάδας. Στα φοιτητικά του χρόνια δραστηριοποιήθηκε στην ΟΝΝΕΔ, έχοντας ενεργή δράση στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου όπου φοίτησε. Η ένταξη στη ΝΔ είναι παράδοση για την οικογένεια Μακρή, αφού ο πατέρας του Χρήστος Μακρής ήταν υποψήφιος με τη ΝΔ στον νομό Αχαΐας και η μητέρα του Μαρία Φλωροπούλου ήταν υποψήφια και αντιπρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά υποστηριζόμενη από τη ΝΔ. Ο Χρήστος Μακρής ανήκε, σύμφωνα με δηλώσεις του, στο περιβάλλον Μητσοτάκη και ακολούθησε την Ντόρα Μπακογιάννη στη δημιουργία του κόμματός της, της Δημοκρατικής Συμμαχίας. Στις εσωκομματικές εκλογές του 2016 στη ΝΔ υποστήριξε τον Απόστολο Τζιτζικώστα, ενώ ο γιος του Γιώργος υποστήριζε ότι δούλεψε ως εθελοντής για τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στις φοιτητικές εκλογές στις 13 Μαΐου 2015 ο Γ. Μακρής φαίνεται να στηρίζει τη ΝΔ. Επισκέπτεται το Πανεπιστήμιο Αιγαίου στη Μυτιλήνη και φωτογραφίζεται στα τραπεζάκια της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ (φοιτητική παράταξη της ΝΔ) με το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ Κώστα Τσιαγκλιώτη. Οι φωτογραφίες με τον Μακρή στις εκδηλώσεις της ΟΝΝΕΔ ανεβαίνουν και στο Facebook. Οι παλιοί του γνώριμοι συνεχίζουν να αναγνωρίζουν στο πρόσωπό του έναν ομοϊδεάτη, ο οποίος συμπαρίσταται, με επιθετικές μάλιστα απόψεις, τοποθετώντας τον εαυτό του στους σκληρούς της ΝΔ.

Τον Ιούνιο του 2015, μερικές μέρες πριν από το δημοψήφισμα, ο Γ. Μακρής εμφανίζεται στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου για να υποστηρίξει το ΝΑΙ στο δημοψήφισμα. Ιδιαίτερα επιθετικός απέναντι σε όσους έχουν άλλη άποψη, αναρωτιέται στην εκπομπή: «Ποια Ελλάδα θα έχουμε την επομένη του ΟΧΙ» και περιγράφει ότι μια τέτοια θέση θα είναι καταστροφική.

Ημέρα φοιτητικών εκλογών, 13 Μαΐου 2015. Ο Μακρής μαζί με το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ Κώστα Τσιαγκλιώτη, ο οποίος είναι επίσης πτυχιούχος του τμήματος Κοινωνιολογίας Πανεπιστημίου Αιγαίου

Συμφοιτητής φίλος και συνομιλητής του νεοναζί Μακρή είναι ο νυν γραμματέας της ΟΝΝΕΔ Ανδρέας Καρασαρίνης, ο οποίος αν και εξέφραζε ρατσιστικές και αντισημιτικές θέσεις "επιβραβεύτηκε" παίρνοντας θέση συνεργάτη του Χ. Αθανασίου (τέταρτος από δεξιά μαζί του στη φωτογραφία)

Όταν η ΟΝΝΕΔ συμφωνεί με ναζί

Ο Μακρής όμως εμφανίζεται να έχει ιδιαίτερες σχέσεις με τον γραμματέα της ΟΝΝΕΔ Ανδρέα Καρασαρίνη. Δεν τους ενώνει μόνο η κοινή φοίτηση στο πανεπιστήμιο στη Μυτιλήνη αλλά και κοινές απόψεις. Τον Φεβρουάριο του 2012, όταν ομάδες κουκουλοφόρων βάζουν φωτιά στο κέντρο της Αθήνας, κυκλοφορεί η ψεύτικη είδηση ότι πυρπολήθηκε η Εθνική Βιβλιοθήκη. Το στέλεχος της ΟΝΝΕΔ Ανδ. Καρασαρίνης αναρτά στην προσωπική του σελίδα στο Facebook ένα αντισημιτικό παραλήρημα, ενοχοποιώντας τους Εβραίους και τους Αμερικανοεβραίους.

Γράφει ο Καρασαρίνης: «Πατρίδα χωρίς ιστορία…δεν είναι πατρίδα…Συνεχίζεται η φαρσοκωμωδία των Εβραιόφωνων που θέλουν να εξαλείψουν κάθε τι Ελληνικό… Καίγεται η Εθνική Βιβλιοθήκη…και οι Αμερικανοεβραίοι …στην κυβέρνηση και στα κανάλια…δεν λένε τίποτα…Μου θυμίζει την απώλεια…των λέξεων Εθνικής από το Υπουργείο Παιδείας…Και επίσης έλεος με τους κουκουλοφόρους …Ρίξτε μία και σκοτώστε κάποιον μία φορά…Δεν θα πειράξει σε κανέναν».

Οι θέσεις του Καρασαρίνη είναι ξεκάθαρα θέσεις που εκφράζονται από ναζί στην Ελλάδα, ιδιαίτερα η κατάληξη που προτρέπει σε φόνο κουκουλοφόρων. Η ανάρτηση μένει για ένα διάστημα και τελικά διαγράφεται.

Ο Γιώργος Μακρής σχολιάζει στη σελίδα του νυν γραμματέα της ΟΝΝΕΔ και ανταλλάσσουν φιλοφρονήσεις. Γράφει το 2014 ο Αν. Καρασαρίνης: «Τα σκηνικά ότι το ΔΝΤ πλέον μπαίνει και σε άλλες χώρες των Βαλκανίων γεωπολιτικά, κοινωνικά και οικονομικά πώς επηρεάζει την Ελλάδα;» Και ο Γ. Μακρής απαντά: «είσαι ένας αξιόλογος συνομιλητής σε αυτό». Ο Καρασαρίνης τελικά καλεί τον ναζιστικών απόψεων Μακρή να γράψει στο νεοφιλελεύθερο περιοδικό «Youth» της παράταξης.

Τον Ιούνιο του 2015 ο φίλος του Μακρή και στέλεχος της ΟΝΝΕΔ Ανδ. Καρασαρίνης αναστατώνει την Ελλάδα και τη ΝΔ όταν δηλώνει στη βρετανική εφημερίδα «The Telegraph» ότι οι Σύροι μετανάστες φτάνουν ανενόχλητοι από την Τουρκία με τουριστικά πλοία. Μετά την κατακραυγή το στέλεχος της «γαλάζιας» νεολαίας δηλώνει πως έπεσε θύμα της μετάφρασης και ουδέποτε είχε κάνει τέτοιες δηλώσεις. Την ίδια εποχή, σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο Καρασαρίνης είναι συνεργάτης του βουλευτή της ΝΔ και πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου.

Το 2008 ο Καρασαρίνης διορίζεται από τον Γιώργο Βουλγαράκη μετακλητός υπάλληλος στο υπουργείο Αιγαίου. Παρά τις απόψεις του, οι οποίες βρίσκουν σύμφωνο τον Μακρή, εξελίσσεται γρήγορα στην κομματική ιεραρχία και αφού θέτει υποψηφιότητα για πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, καταλήγει τελικά με το αξίωμα του γραμματέα.

Ο νυν γραμματέας της ΟΝΝΕΔ εμφανίζεται, εκτός από φίλος, και ομοϊδεάτης του συλληφθέντος Μακρή. Το 2012 αποδίδει το κάψιμο της Αθήνας σε Εβραίους και Αμερικανοεβραίους και ζητά να πυροβοληθεί κουκουκολοφόρος

Ο Γ.Μακρής, ιδρυτικό στέλεχος της ΔΑΠ στη Μυτιλήνη, εκθειάζει τον Κ.Πλεύρη και καλεί στη συγκέντρωση της ΧΑ για τα Ίμια

Διαδικτυακές συμπάθειες

Ενα ακόμη μέλος της οργάνωσης, ο Χρήστος Μπαλάσκας, φαίνεται να εκθειάζει στα social media τη θέση του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι δεν μπορεί μια μικρή μειοψηφία να καθορίζει το μέλλον της χώρας, γράφοντας στο Facebook: «Πες το ρε Κούλη το φελέκι μου μέσα, τόσο καιρό το φωνάζω και με κακοκαρακτηρίζουν», προσθέτοντας μάλιστα καρδούλες στην ανάρτηση.

Διαδικτυακές σχέσεις συμπάθειας αλλά και συμφωνίας φαίνεται ότι έχει και η υποψήφια βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας της ΝΔ Μαρία Φωκά με δύο από τους συλληφθέντες. Ποστάρει αναρτήσεις του Γ. Μακρή στη δική της σελίδα στο Facebook, ενώ συνομιλεί συχνά με τον Χρ. Μπαλάσκα εκφράζοντας δημόσια την αγάπη της. Υπό μία οπτική πρόκειται για κοινωνικές σχέσεις που εκφράζονται μέσα από το διαδίκτυο με ανθρώπους που ίσως δεν γνωρίζουν. Από την άλλη, όμως, γίνεται αισθητή μια ώσμωση και συναντίληψη στελεχών της ΝΔ με τους νεοναζί. Στην περίπτωση του γραμματέα της ΟΝΝΕΔ, ο Ανδ. Καρασαρίνης δεν είναι εξαπατημένος συμπαθών κάποιων απόψεων του Μακρή, αλλά αυτός που εκφράζει ρατσισμό και αντισημιτισμό και φυσικά φωτογραφίζεται μαζί του ως συνοδοιπόρος.



Ο Γ.Μακρής, ιδρυτικό στέλεχος της ΔΑΠ στη Μυτιλήνη, εκθειάζει τον Κ.Πλεύρη και καλεί στη συγκέντρωση της ΧΑ για τα Ίμια



"Αξιόλγος συνομιλητής" για τον γραμματέα της ΟΝΝΕΔ, ο Γιώργος Μακρής, που τον προσκαλεί να "διαφωτίσει" το περιοδικό της παράταξης.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.