Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ/ΣΤΟΥΣ 6 ΣΥΛΛΗΦΘΕΙΣΕΣ/ΕΝΤΕΣ ΤΗΣ 1/3 ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ










Ο αναρχικός Ντίνος Γιαγτζόγλου βρισκόταν σε απεργία πείνας και δίψας (από 21/2 και 25/2 αντίστοιχα) με αίτημα τη μεταγωγή του από τις φυλακές Λάρισας σε αυτές του Κορυδαλλού, προκειμένου να βρίσκεται κοντά στο οικογενειακό και συντροφικό του περιβάλλον και να σπάσει την πολιτική του απομόνωση που του επιβάλλεται με αυτήν την κρατική επιλογή.


Στις 24/2 και ενώ βρισκόταν ήδη σε 3 μέρες απεργία πείνας, ΕΚΑΜ τον απήγαγαν από τις φυλακές Κορυδαλλού που βρισκόταν προσωρινά για την εκδίκαση άλλης του υπόθεσης, πίσω στις φυλακές Λάρισας. Στις φυλακές Κορυδαλλού ξέσπασε εξέγερση και τι επόμενες μέρες ένα πλήθος ενεργειών αλληλεγγύης ξεδιπλώθηκαν σε όλο τον ελλαδικό χώρο. Σε αυτό το πλαίσιο, στην Πάτρα την 1/3 ξέσπασαν συγκρούσεις με την αστυνομία και συνελήφθησαν 6 άτομα τα οποία και αντιμετωπίζουν βαριές κατηγορίες, με τις δύο από αυτές να είναι κακουργηματικού χαρακτήρα.


Αναλυτικά οι κατηγορίες: διατάραξη κοινής ειρήνης από πρόσωπο που εκτέλεσε βιαιοπραγίες, εμπρησμός με πρόθεση από τον οποίο μπορεί να προκύψει κοινός κίνδυνος σε πράγματα από κοινού και κατ΄ εξακολούθηση, έκρηξη με πρόθεση από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο από κοινού και κατ΄ εξακολούθηση, διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς, απρόκλητες, σε πράγμα που χρησιμεύει για κοινό όφελος, με φωτιά και με εκρηκτικούς μηχανισμούς, από κοινού και κατ΄ εξακολούθηση, απρόκλητη επικίνδυνη σωματική βλάβη, από κοινού τετελεσμένη άπαξ και σε απόπειρα, κατ΄ εξακολούθηση, κατοχή εκρηκτικών βομβών με σκοπό να χρησιμοποιηθούν για την πρόκληση κοινού κίνδυνου σε ξένα πράγματα και κίνδυνο για άνθρωπο, άρνηση υποβολής σε σήμανση – δακτυλοσκόπηση.


Μετά την τετραήμερη κράτηση τους οι 6 συλληφθείσες/έντες αφήνονται ελεύθεροι με τους περιοριστικούς όρους της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας τους δύο φορές το μήνα, καταβολή του ποσού των 7.000 ευρώ (αθροιστικά) καθώς και με απαγόρευση συμμετοχής σε συναθροίσεις και διαδηλώσεις.


Και εκεί που το κράτος τρομοκρατεί, φυλακίζει, χτυπώντας τους αγώνες και επιβάλλοντας την έννομη του βία, εμείς δεν μπορούμε παρά να παίρνουμε σαφή θέση στο πλάι όλων όσοι μάχονται από τα κάτω, αδιαμεσολάβητα, αυτοοργανωμένα και πολύμορφα ενάντια στον κόσμο της εκμετάλλευσης, απέναντι σε κράτος και κεφάλαιο, απέναντι σε κάθε μορφή εξουσίας.


Δε θα αφήσουμε καμία και κανέναν μόνη/ο απέναντι στην κρατική βαρβαρότητα,
απέναντι στην καταστολή.


Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ


ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ/ΣΤΟΥΣ 6 ΣΥΛΛΗΦΘΕΙΣΕΣ/ΕΝΤΕΣ


ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ


Επόμενη συνέλευση Τετάρτη 28/3 στις 6.00 μμ. στο Παράρτημα






Συντρόφισσες/οι


allhleggyh_6@espiv.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.