Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2018

H απάντηση στην φασιστική απειλή και τον εθνικισμό



Το επόμενο Σαββατοκύριακο η ακροδεξιά θα παίξει το χαρτί της εθνικιστικής υστερίας, καθώς επιχειρεί να παρουσιάσει τον εαυτό της ως τον ολοκληρωτικό και αδιαμφισβήτητο πολιτικό παράγοντα της κοινωνίας.

Το εθνικιστικό συλλαλητήριο της Κυριακής, που στήνει το 42% του ελληνικού κοινοβουλίου, προσπαθεί να κρύψει το στρατηγικό αδιέξοδο της αστικής τάξης. Η παρατεταμένη οικονομική κρίση δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από πανηγυρισμούς περί «καθαρής εξόδου από το μνημόνιο», ούτε από τη «δημιουργική λογιστική» που μεταμορφώνει την οικονομική στασιμότητα σε ασθμαίνουσα ανάπτυξη του 2%. Όμως, ούτε η παγκόσμια ακροδεξιά γύρω από Τραμπ, Φάρατζ, Λεπέν, AfD φαίνεται ικανή να παρουσιάσει ουσιαστικές προτάσεις, ακόμα και όταν αναλαμβάνουν τις κυβερνήσεις.

Η συντριβή της Χρυσής Αυγής την τελευταία τριετία έχει προκαλέσει τεράστια πολιτική «καθυστέρηση» στο χτίσιμο του ακροδεξιού πόλου στην Ελλάδα. Η ΝΔ υπενθυμίζοντας στον ΣΥΡΙΖΑ, για άλλη μια φορά μετά το 2015, ποιός είναι ο βασικός πυλώνας της αστικής τάξης, ανοίγει την δίοδο επανεμφάνισης της ναζιστικής σκόνης στην κεντρική πολιτική σκηνή. Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση παραμένει απαθής απέναντι στο ξεδίπλωμα των ακροδεξιών κινητοποιήσεων της αντιπολίτευσης ελπίζοντας ακόμα στην ειρηνική συνύπαρξη και μίας δημοκρατικής διαμεσολάβησης στα πλαίσια της ΕΕ.

Το ταξικό στρατόπεδο των δυνάμεων της εργασίας έχει μια διπλή πολιτική ευθύνη το επόμενο Σαββατοκύριακο:

Το Σάββατο 03/02 διαδηλώνει στις 6μμ στην πλ. Ρηγίλλης προς τα γραφεία της Χρυσής Αυγής.

Για άλλη μια φορά, δεν θα αφήσουμε τα ναζιστικά Τάγματα Εφόδου να παρελάσουν στην Αθήνα.

Απέναντι στο εθνικιστικό συλλαλητήριο της Κυριακής, το ταξικό κίνημα θα υποστηρίξει πως οι μέρες της εθνικής ομοψυχίας του 1992 ανήκουν στο παρελθόν και η πως η ακροδεξιά προσπάθεια αντεπανάστασης δεν θα περάσει αμαχητί. Η συγκρότηση ενός ταξικού, κομμουνιστικού στρατοπέδου στην ελληνική πολιτική πραγματικότητα που προσπαθεί να συντάξει κοινό βηματισμό με τους Μακεδόνες, Τούρκους, Αλβανούς, Κούρδους και Βούλγαρους εργάτες είναι πλέον στην ημερήσια διάταξη. Αυτό θα γίνει ενάντια στις επιθετικές βλέψεις της ελληνικής αστικής τάξης στα Βαλκάνια, ενάντια στα σχέδια των ιμπεριαλιστικών σχηματισμών ΝΑΤΟ και ΕΕ, με πλήρη αναγνώριση του δικαιώματος αυτοπροσδιορισμού των εθνοτήτων.

Την Κυριακή 04/02 πραγματοποιεί διεθνιστική συγκέντρωση στη 1μμ στα Προπύλαια.

Ενάντια στον εφιάλτη του εθνικιστικού και του κοινωνικού κανιβαλισμού, με τα όπλα της εξέγερσης και της διεθνιστικής αλληλεγγύης για την ειρηνική συνύπαρξη των λαών.



Αθήνα, 31 Ιανουαρίου 2018

Οργάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.