Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018

Μετά την Μακεδονία, οι Σκοπιανοί θέλουν να μας πάρουν και τα Jumbo

        


Σάλο έχει προκαλέσει η ανακοίνωση της κυβέρνησης της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας πως τα Jumbo ανήκουν στη «Μακεδονία».


Μάλιστα, σήμερα άνοιξαν δυο τεράστια καταστήματα Jumbo στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων, απέναντι από το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Η προκλητική ανακοίνωση της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ έρχεται την ημέρα που τα Jumbo παρουσίασαν την διαφήμισή τους με τον Παναγιώτη Ψωμιάδη, με την οποία τα Jumbo κηρύσσουν την έναρξη του καρναβαλιού και η Νέα Δημοκρατία ξεκινάει τον προεκλογικό της αγώνα.

Οι Σκοπιανοί παίζουν την διαφήμιση του Jumbo στη γλώσσα τους -παραχαράσσοντας την Ιστορία-, ενώ έχουν βάλει σλαβομακεδονικούς και αλβανικούς στίχους στο εμβληματικό τραγούδι του Ρόμπερτ Ουίλιαμς -που είναι ο ύμνος της Νέας Δημοκρατίας-, προκαλώντας την ιερή οργή των Ελλήνων για την κλοπή της πολιτιστικής τους κληρονομιάς.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προειδοποίησε τον Αλέξη Τσίπρα να μην διανοηθεί να κάνει μυστική διπλωματία για τα Jumbo, γιατί θα διχάσει τους Έλληνες.

Ήδη, χιλιάδες Έλληνες έχουν βγει στους δρόμους με σακούλες του Jumbo και φωνάζουν πως τα Jumbo είναι ελληνικά.

Η κυβέρνηση ζητάει από την κυβέρνηση της ΠΓΔΜ μια σύνθετη ονομασία erga omnes για τα Jumbo.


Ο Νίκος Κοτζιάς πρότεινε στον υπουργό Εξωτερικών της ΠΓΔΜ τα ονόματα «Βόρεια Jumbo», «Άνω Jumbo» και «Nova Jumbo», ώστε να είναι ξεκάθαρο πως τα Jumbo της ΠΓΔΜ δεν έχουν καμία σχέση με τα ελληνικά Jumbo που είναι τα αυθεντικά.

Παράλληλα, η ελληνική κυβέρνηση ζητά να φύγουν από το Σύνταγμα της ΠΓΔΜ όλες οι αλυτρωτικές αναφορές για τα Jumbo.

Μετά από όλα αυτά, το συλλαλητήριο της 4ης Φεβρουαρίου παίρνει πια άλλες διαστάσεις, αφού, εκτός από τη Μακεδονία μας, οι Έλληνες θα διαδηλώσουμε και για τα Jumbo μας.

Τα Jumbo είναι ελληνικά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.