Παρασκευή, 22 Δεκεμβρίου 2017

Fake News με δεξιό ονοματεπώνυμο

Απολογία Παραπολιτικών για συνειδητή παραποίηση είδησηςΓια «ανάρμοστο και ψευδές δημοσίευμα» κατά της συζύγου του Σταύρου Κοντονή απολογούνται στη Σαββατιάτικη έκδοσή τους. Η εφημερίδα παραδέχεται ότι παραποίησε συνειδητά είδηση σχετικά με δικαστική υπόθεση της κ. Σαλάππα.

Πριν από περίπου έναν χρόνο η εφημερίδα είχε δημοσιεύσει «ρεπορτάζ» το οποίο καταδείκνυε την Χριστίνα Σαλάππα ως εκβιάστρια. Το δημοσίευμα είχε τίτλο «Αμαρτίες της συντρόφου Κοντονή», ενώ στο πρωτοσέλιδό τους είχαν χτύπημα που έγραφε «Η σύζυγος Κοντονή κατηγορείται για εκβίαση επί 11 χρόνια».

Ο τότε υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής είχε απαντήσει άμεσα κάνοντας λόγο για «χρηματοδότες του συστήματος διαφθοράς που έχουν κάθε λόγο ν' ανησυχούν, μπροστά στο διαφαινόμενο τέλος τους, να επιστρατεύουν τον κίτρινο τύπο με ψευδή, κατασκευασμένα και συκοφαντικά δημοσιεύματα, νομίζοντας ότι θα φοβηθώ και ότι η κυβέρνηση θα ενδώσει στις πιέσεις τους».

Σε επιστολή του που είχε στείλει στην εφημερίδα ο μετέπειτα υπουργός Δικαιοσύνης διευκρίνιζε ότι η σύζυγός του είχε πέσει θύμα απάτης φερόμενου ασφαλιστή πριν από δώδεκα χρόνια. Ο απατεώνας υπεξαιρούσε χρήματα τα οποία έπρεπε να καταβάλει ως ασφάλιστρα ασφαλιστικής σύμβασης υγείας. Όταν αποκαλύφθηκε η απάτη ο «ασφαλιστής» έκανε μήνυση εις βάρος της κ. Σαλάππα προφανώς για να την τρομάξει. Για τη μήνυση αυτή, πάντως, είχε εκδοθεί πριν από περίπου πέντε χρόνια αμετάκλητο απαλλακτικό βούλευμα από το Συμβούλιο των Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Τα «Παραπολιτικά» έναν χρόνο μετά από το δημοσίευμα παραδέχονται ότι ήταν ψευδές και ανάρμοστο, ενώ κάνουν λόγο για «βαρύτατη αμέλειά μας να μην παρουσιάσουμε την συνολική ροή της μήνυσης, σύμφωνα με την οποία η σχηματισθείσα δικογραφία κατέληξε στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών από το έτος 2011, έτσι ώστε να δημιουργηθεί η εσφαλμένη εντύπωση στο ευρύ κοινό ότι υφίσταται εκκρεμής ποινική δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος της συντρόφου του Υφυπουργού Αθλητισμού».
Αναλυτικά το κείμενο των «Παραπολιτικών»


Η εφημερίδα μας απολογείται στην κ. Χριστίνα Σαλάππα καθώς και στον κ. Σταύρο Κοντονή για το ανάρμοστο και ψευδές άρθρο που δημοσιεύτηκε με τα «Παραπολιτικά» της 22ας/10/2016, και συγκεκριμένα το άρθρο που κάλυπτε τη σελίδα 24, με τίτλο «Αμαρτίες της συντρόφου Κοντονή», καθώς και την αναφορά που γίνεται στο πρωτοσέλιδο «Η σύζυγος Κοντονή κατηγορείται για εκβίαση επί 11 χρόνια».

Προς αποκατάσταση της αλήθειας βεβαιώνουμε σήμερα ότι δεν ισχύουν τα όσα διαλαμβάνονται στη μήνυση που αναφέραμε στο ως άνω δημοσίευμά μας, διότι έχει εκδοθεί από τις 25/1/2012 το υπ’ αριθμ. 358/2012 απαλλακτικό από κάθε κατηγορία Βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών, στο οποίο μάλιστα αναφέρεται ότι:

«Ουδόλως προέκυψε η βασιμότητα των καταγγελλομένων, καθόσον ο εγκαλών με την από 5-12-2008 ένορκη εξέτασή του και με την από 4-12-2008 έγγραφη δήλωσή του διευκρίνισε ότι ουδέποτε οι κατηγορούμενοι τέλεσαν τις αξιόποινες πράξεις που αναφέρονται στην έγκλησή του, η οποία υπεβλήθη λόγω εσφαλμένης αξιολόγησης των πραγματικών περιστατικών».

Πράγματι το συγκεκριμένο άρθρο μπορούσε να βλάψει την τιμή και την υπόληψη της κ. Χριστίνας Σαλάππα και του κ. Σταύρου Κοντονή με το ψευδές περιεχόμενό του, την παρανόμως αποτυπωθείσα φωτογραφία τους, και ειδικότερα με την βαρύτατη αμέλειά μας να μην παρουσιάσουμε την συνολική ροή της μήνυσης, σύμφωνα με την οποία η σχηματισθείσα δικογραφία κατέληξε στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών από το έτος 2011, έτσι ώστε να δημιουργηθεί η εσφαλμένη εντύπωση στο ευρύ κοινό ότι υφίσταται εκκρεμής ποινική δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος της συντρόφου του Υφυπουργού Αθλητισμού.

εφ συν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου