Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017

Νέο ρατσιστικό παραλήρημα Αμβρόσιου



Ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος, είναι γνωστός για τα ρατσιστικά και ομοφοβικά του ξεσπάσματα. Αυτή τη φορά ξεπέρασε ακόμη και τον εαυτό του, επιτιθέμενος σε για ακόμη μια φορά στους μετανάστες, ισχυριζόμενος πως η οικογένεια του Αμίρ, λαμβάνει μηνιαίο επίδομα 2.100 ευρώ.

«Οι ‘Ελληνες Πολίτες πεινούν και υποφέρουν! Οι Μετανάστες είναι ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ Σας. Η οικογένεια του μικρού Αμίρ, τον οποίον ο Πρωθυπουργός εκάλεσε στο Πρωθυπουργικό Γραφείο του για να του προσφέρει την Ελληνική Σημαία, όπως έγραψαν τα ΜΜΕ, λαμβάνει κάθε μήνα αθροιστικώς το ποσόν των ΔΥΟ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΚΑΙ ΕΚΑΤΟ (2.100) € υπό μορφήν επιδόματος στούς μετανάστες (800 € σε κάθε άτομο), το οποίον προσφέρουν Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, είναι δε και ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ!»


Αυτά μεταξύ άλλων δήλωσε μέσω του προσωπικού του ιστολογίου ο Αμβρόσιος, στα πλαίσια της «κόντρας» που έχει ξεσπάσει με τον Παύλο Πολάκη.

Τα «μπακαλίστικα» μαθηματικά του Δεσπότη

Ο Αμβρόσιος μα πληροφορεί πως η οικογένεια του Αμίρ, λαμβάνει 800 ευρώ επίδομα για κάθε άτομο, σύνολο δηλαδή 2.100 ευρώ. Η οικογένεια όμως είναι τετραμελής (μητέρα συν 3 παιδιά), όποτε ή παίρνουν 3.200 ευρώ το μήνα, ή ο Μητροπολίτης δεν ξέρει πολλαπλασιασμό.

Στη πράξη, δεν ισχύει τίποτα από τα ανωτέρω. Οι μετανάστες που διαμένουν σε διαμερίσματα, λαμβάνουν 400 ευρώ/τετραμελή οικογένεια, ή 150 ατομικά (αντί για συσσίτιο). Το πρόγραμμα αυτό χρηματοδοτείται από ευρωπαϊκά κονδύλια και αφορά πρόσφυγες που διαμένουν στην ηπειρωτική Ελλάδα. Όσον αφορά τους διαμένοντες σε δομές φιλοξενίας στα νησιά, το ποσό είναι 90 ευρώ κατ’ άτομο, ή 240 ευρώ για τετραμελή οικογένεια. Τα χρήματα προέρχονται από πόρους του ευρωπαϊκού ταμείου έκτακτης ανθρωπιστικής βοήθειας (ECHO).

Στο emprosnet.gr, διαβάζουμε ότι, για τους ανήλικους πρόσφυγες δεν δίνονται χρήματα, με απόφαση του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής. Κάθε ενήλικος πρόσφυγας ή μετανάστης που ζει στη Μόρια, άνω των 18 χρόνων λαμβάνει μηνιαίως 90 ευρώ. Ενώ κάθε μετανάστης ή πρόσφυγας που πρέπει να μαγειρέψει (ζει δηλαδή σε μια από τις υφιστάμενες δομές/ διαμερίσματα) λαμβάνει 150 ευρώ μηνιαίως. Από κει και πέρα στη μεγάλη πλειοψηφία, δηλαδή σε εκείνους που ζουν στη Μόρια τα ποσά διαμορφώνονται ως εξής αναλόγως της οικογενειακής κατάστασης: Ένα ζευγάρι ή ένας γονιός με παιδί λαμβάνουν 140 ευρώ, μία οικογένεια τριών ατόμων 190 ευρώ, τεσσάρων 240 ευρώ, πέντε 290 ευρώ, έξι των 310 ευρώ. Μία οικογένεια εφτά και παραπάνω ατόμων/ παιδιών λαμβάνει 330 ευρώ.

fact checker

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.