Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρέπει να δαμάσει τον φλώρο που έχει μέσα του



Στη διάρκεια του συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, απαντώντας στο φιλόσοφο Στέλιο Ράμφο -επαγγελματίας φιλόσοφος με την ώρα-, του είπε πως, αν δεν δαμάσει κανείς τα εσωτερικά του Εξάρχεια, δεν θα μπορέσει να αντιμετωπίσει και τα πραγματικά Εξάρχεια.


Προφανώς, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ένιωσε δέος με κοτζάμ φιλόσοφο σαν τον Ράμφο που είχε μπροστά του, και θέλησε να πει κάτι φιλοσοφημένο αλλά, τελικά, είπε μια ακόμα παπαριά.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ένα θέμα με τα Εξάρχεια, τα οποία θέλει να καθαρίσει, ώστε να είναι όπως η υπόλοιπη χώρα που είναι πεντακάθαρη.

Βέβαια, στα Εξάρχεια δεν έχει offshore και μίζες από τη Siemens, οπότε είναι λογικό να τα αντιπαθεί.

Γιατί μισεί, όμως, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τα Εξάρχεια;

Η ιστορία ξεκινάει πολλά χρόνια πριν.

Όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν έφηβος, η μαμά του δεν τον άφηνε να πηγαίνει στα Εξάρχεια.

Αυτό δημιούργησε ένα τραύμα στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Όταν την Δευτέρα το πρωί στο σχολείο, τα άλλα πλουσιόπαιδα έλεγαν τις περιπέτειες τους και τις αλητείες που έκαναν το Σαββατόβραδο στα Εξάρχεια -και τα διπλόπιτα που σαβούρωναν στον Κάβουρα-, ο Μητσοτάκης άκουγε με θαυμασμό και αισθανόταν κόμπλεξ κατωτερότητας.

Σε μια προσπάθεια να πει κι αυτός κάτι που θα εντυπωσιάσει τους συμμαθητές του, ο Μητσοτάκης πεταγόταν και τους έλεγε πως το Σαββάτο το απόγευμα τον πήγε η μαμά του στον Βάρσο στην Κηφισιά και έφαγε μπεζέδες και γαλακτομπούρεκο, οπότε οι συμμαθητές του τον πλάκωναν στις φάπες.

Τον βλέπεις τον Μητσοτάκη πως έχει φάει πολλές φάπες στο σχολείο. Έχει αυτή τη βλακόφατσα του τύπου που τον έχει φατουρώσει όλο το Κολλέγιο Αθηνών. Όλες οι τάξεις. Και τα φατούρα συνεχίστηκαν και στο Χάρβαρντ.

Ένα Σαββατόβραδο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε να κάνει την επανάστασή του.

Αποφάσισε να πάει στα Εξάρχεια.

Είπε στη μαμά του πως θα πάει να παίξει Subbuteo στο σπίτι ενός συμμαθητή του -που ήταν γιος ενός ζάπλουτου λαδέμπορα κοκαΐνης- και ξεκίνησε να πάει στα Εξάρχεια.

Στο δρόμο, ο Κυριάκος συνάντησε κάποιους συμμαθητές του και τους είπε, με μαγκιά, πως πάει στα Εξάρχεια.


«Πάμε μαζί» του είπαν αυτοί.

Βέβαια, οι συμμαθητές του ήξεραν πως ο Κυριάκος δεν έχει πάει ποτέ στα Εξάρχεια -και δεν ξέρει πώς είναι-, οπότε, για να του κάνουν πλάκα, τον πήγαν στο Κολωνάκι και του είπαν πως εκεί είναι τα Εξάρχεια.

Ενώ έπιναν καφέ στη Λυκόβρυση, δίπλα σε βίζιτες και εμπόρους ναρκωτικών, οι συμμαθητές του του είπαν πως αυτό το μαγαζί το έχει ένας ρουφιάνος της Αστυνομίας και πως πρέπει να φύγουν χωρίς να πληρώσουν, αφού πρώτα το σπάσουν.

Ο Κυριάκος δεν ήθελε να φανεί φλώρος -που είναι-, οπότε πέταξε στο πάτωμα το φλυτζάνι του καπουτσίνο και το έβαλε στα πόδια.

Οι συμμαθητές του έκλαιγαν από τα γέλια αλλά ο Κυριάκος δεν τους άκουγε γιατί είχε φτάσει στο Έβερεστ στην Τσακάλωφ και αναρωτιόταν αν πρέπει να το σπάσει κι αυτό, αλλά, τελικά, προτίμησε να φάει ένα κυπελλάκι φράουλες με σαντιγύ.

Στη συνέχεια, οι συμμαθητές του πήγαν τον Κυριάκο στο 14 στην πλατεία Κολωνακίου και του είπαν πως είναι κατάληψη αναρχικών αλλά ο Κυριάκος δεν πονηρεύτηκε, οπότε ξεσκίστηκε να πίνει Campari και να χορεύει ABBA όλο το βράδυ, νομίζοντας ότι κάνει επανάσταση.

Μάλιστα, ένας συμμαθητής του του έδωσε ένα άφιλτρο τσιγάρο και του είπε πως είναι μπάφος, οπότε ο Κυριάκος νόμιζε πια πως είναι χίπης και πως έχει κάνει μεγάλες αλητείες.

Την Δευτέρα το πρωί, ο Κυριάκος πήγε στο Κολλέγιο και άρχισε να περιγράφει στους συμμαθητές του τι έκανε στα Εξάρχεια.

Αυτοί τον άφησαν να τα πει όλα και στη συνέχεια του έριξαν ένα ακόμα φατούρο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν ξεπέρασε ποτέ αυτή την τραυματική εμπειρία και θέλει να εξαφανίσει τα Εξάρχεια από τον χάρτη, γιατί του θυμίζουν τις φάπες που έτρωγε στο Κολλέγιο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρέπει να δαμάσει τον φλώρο που έχει μέσα του αλλά, αφού δεν το κατάφερε στα πενήντα του, μάλλον δεν θα το καταφέρει ποτέ.

Μια ζωή τζιτζιφιόγκος.

pitsirikos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.