Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2017

"ΣΟΚ"! H πρόεδρος του συλλόγου συμβολαιογράφων Θεσσαλονίκης διωκεται για υπεξαιρεση


Ενα άλλο οξύμωρο είναι ότι η, κατηγορούμενη πλέον, Ιωάννα Μπιλίση-Χρουσαλά έχει μοιράσει μηνύσεις σε βάρος μελών του κινήματος κατά των πλειστηριασμών, τους οποίους κατηγορεί για προπηλακισμό και άσκηση βίας.

Συντάκτης:
Νίκος Φωτόπουλος


Eβγαζε στο σφυρί τις περιουσίες των άλλων και αντί να αποδίδει τα χρήματα στο Δημόσιο, τα ’βαζε... στην τσέπη!

Σε μια περίοδο που οι πλειστηριασμοί αποτελούν «κόκκινο πανί» για την κοινωνία, η πρόεδρος των συμβολαιογράφων εφετειακής περιφέρειας Θεσσαλονίκης, Ιωάννα Μπιλίση-Χρουσαλά, διώκεται ποινικά σε βαθμό κακουργήματος για υπεξαίρεση άνω του μισού εκατομμυρίου ευρώ σε βάρος του Δημοσίου και μάλιστα με τις επιβαρυντικές διατάξεις του άρθρου 1608 περί καταχραστών δημόσιου χρήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Οικονομικών, η ΦΑΕ Θεσσαλονίκης (εφορία ανωνύμων εταιρειών) κατέθεσε πριν από μερικούς μήνες μηνυτήρια αναφορά εις βάρος της προέδρου του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, διότι κατά το έτος 2015 συστηματικά δεν κατέθετε τα χρήματα από πλειστηριασμούς ακινήτων για χρέη προς την Εφορία στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων υπέρ του Δημοσίου, αλλά τα παρακρατούσε η ίδια!

Φέρεται, μάλιστα, ότι με τον τρόπο αυτό καταχράστηκε μόνο εκείνη την περίοδο περίπου 500 με 600 χιλιάδες ευρώ από τους πλειστηριασμούς ακινήτων ιδιωτών.

Σε βάρος της γνωστής και επί σειρά ετών προέδρου των συμβολαιογράφων της Θεσσαλονίκης, ο εισαγγελέας Διαφθοράς, Αχιλλέας Ζήσης, άσκησε ποινική δίωξη κακουργηματικού χαρακτήρα και την παρέπεμψε να απολογηθεί σε ειδική ανακρίτρια οικονομικών εγκλημάτων.

Προς το παρόν, η κατηγορούμενη έχει καταθέσει ανωμοτί (ως ύποπτη) και μάλιστα μετά την απαγγελία κατηγοριών εις βάρος της επέστρεψε μεγάλο μέρος του υπεξαιρεθέντος ποσού, περίπου 300 χιλιάδες ευρώ, σύμφωνα με πληροφορίες.

Φέρεται επίσης να δήλωσε στην εφορία και στις διωκτικές αρχές ότι πρόθεσή της είναι να επιστρέψει και το υπόλοιπο χρηματικό πόσο.

Στο μεταξύ, ξεκίνησε τις διαδικασίες για συνταξιοδότηση. Θέμα βέβαια τίθεται πλέον όχι μόνο για την κ. Μπιλίση-Χρουσαλά και την «άνεση» με την οποία κινήθηκε όλο αυτό το χρονικό διάστημα, αλλά και με τη ΦΑΕ Θεσσαλονίκης, που χρειάστηκε να περάσουν σχεδόν δύο χρόνια ώσπου να ενημερώσει το υπουργείο Οικονομικών και να καταθέσει τη μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα Διαφθοράς.

Δεν αποκλείεται αυτή η... υπηρεσιακή ολιγωρία να μπει επίσης στο μικροσκόπιο των εισαγγελικών αρχών, καθώς και της διοικητικής ιεραρχίας στο υπουργείο Οικονομικών.
Πώς αποκαλύφθηκε η απάτη

Η υπόθεση υπεξαίρεσης σε βάρος του Δημοσίου από την πρόεδρο των συμβολαιογράφων αποκαλύφθηκε όταν κάποιοι ιδιώτες, των οποίων οι περιουσίες κατασχέθηκαν και εκπλειστηριάστηκαν από την κ. Μπιλίση-Χρουσαλά, πήγαν στην Εφορία να ζητήσουν φορολογική ενημερότητα.

Εκεί φαίνονταν ακόμη ως χρεοφειλέτες και αναρωτήθηκαν τι συμβαίνει εφόσον ήδη είχαν χάσει τις περιουσίες τους για να εξοφληθεί το Δημόσιο...

Ενα άλλο οξύμωρο είναι ότι η, κατηγορούμενη πλέον, πρόεδρος των συμβολαιογράφων της Θεσσαλονίκης έχει μοιράσει μηνύσεις σε βάρος μελών του κινήματος κατά των πλειστηριασμών, τους οποίους κατηγορεί για προπηλακισμό και άσκηση βίας.

Εκ των μελών του κινήματος που έχει καταμηνύσει η κ. Μπιλίση-Χρουσαλά, ο υποψήφιος πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Ζήσης Κλεισιάρης, σχολίασε στην «Εφ.Συν.»:

«Αποδεικνύεται τώρα ξεκάθαρα ποιοι είναι αυτοί που διώκουν με μηνύσεις και σέρνουν στα δικαστήρια εκείνους που εναντιώνονται στην αρπαγή της λαϊκής περιουσίας και κατοικίας, ποιοι είναι τελικά οι προνομιακοί συνομιλητές του κυρίου Τσίπρα και του κυρίου Κοντονή. Είναι αυτοί που χρόνια τώρα λυμαίνονταν με αδιαφανείς διαδικασίες χρήματα που δεν τους ανήκαν, με την ανοχή κρατικών υπηρεσιών, και ήθελαν τη διαιώνιση αυτού του συστήματος. Αυτοί που συκοφαντούν το κίνημα κατά των πλειστηριασμών, το οποίο ανέδειξε τις τεράστιες ευθύνες των μεγαλοσυμβολαιογράφων και ειδικά της κυρίας Μπιλίση, που χρησιμοποιούσε κάθε αθέμιτο μέσο για την αρπαγή των ακινήτων. Είναι θετική εξέλιξη και πιστεύουμε να φτάσει η έρευνα μέχρι το τέλος για να αναδειχθούν όλες οι πτυχές της κακουργηματικής συμπεριφοράς».

http://www.efsyn.gr/arthro/kanena-eyro-sta-heria-toy-dimosioy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.