Κυριακή 18 Ιουνίου 2017

Μεγάλη αντιφασιστική πορεία στον Ασπρόπυργο

Μεγάλη αντιφασιστική πορεία στον Ασπρόπυργο

Μια εντυπωσιακή σε όγκο και δυναμισμό πορεία, παρά τη δυνατή βροχή, πραγματοποίησαν στους κεντρικούς δρόμους του Ασπροπύργου περισσότεροι από 1.500 άνθρωποι που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΚΕΕΡΦΑ, του Αντιφασιστικού Συντονισμού Αθήνας - Πειραιά, της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδας, της Ένωση Μεταναστών Εργατών Ασπροπύργου και άλλων συλλογικοτήτων. Ομιλίες έξω από το δημαρχείο έκαναν εκπρόσωποι συνδικάτων, κομμάτων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και φοιτητικών ομάδων.

Διεκδικούν να σταματήσουν οι ρατσιστικές επιθέσεις σε Πακιστανούς εργάτες γης που συνέβησαν στην περιοχή της Γκορυτσάς κατά δεκάδες από τον περασμένο Αύγουστο.

Η πορεία ξεκίνησε από το δημαρχείο της πόλης με προορισμό το αστυνομικό τμήμα Ασπροπύργου.

Στους δρόμους του Ασπρόπυργου ακούστηκαν δυνατά τα συνθήματα της πορείας: «Ποτέ ξανά φασισμός», «Κλείστε τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, αυτής της συμμορίας της ναζιστικής», και «Ούτε στον Ασπρόπυργο ούτε πουθενά - Τσακίστε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά».

«Η σημερινή πορεία στον Ασπρόπυργο στέλνει ηχηρό μήνυμα σε ποιους ανήκουν οι δρόμοι. Ανήκουν στο αντιφασιστικό κίνημα και όχι στους φασίστες. Θα συνεχίσουμε μέχρι να πάνε φυλακή για τα εγκλήματα που έχουν κάνει», είπε ο Πέτρος Κωνσταντίνου, συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ.

Είναι η δεύτερη αντιρατσιστική και αντιφασιστική πορεία που πραγματοποιείται στον Ασπρόπυργο με αφορμή τα χτυπήματα στους Πακιστανούς εργάτες.

Στις 13 Μαΐου, η πορεία που είχαν διοργανώσει η ΚΕΕΡΦΑ και η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδας στην περιοχή της Γκορυτσάς, είχε δεχθεί επίθεση από ακροδεξιές ομάδες. Μεταξύ αυτών βρίσκονταν και δράστες των ρατσιστικών επιθέσεων, όπως κατήγγειλαν τα θύματα που τους αναγνώρισαν.

Η επίθεση των ακροδεξιών στην αντιφασιστική πορεία της 13ης Μαΐου είχε γίνει με την ανοχή της αστυνομίας, που δεν προχώρησε καν σε προσαγωγές, ενώ μέλη μιας διμοιρίας χτύπησαν διαδηλωτές ενώ η πορεία αποχωρούσε από τον Ασπρόπυργο και τους αφαίρεσαν το πανό.




Τα πράγματα ήταν διαφορετικά στη δεύτερη πορεία.

Ομάδα περίπου 50 ατόμων, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, επιτέθηκε εναντίον μπλοκ 200 ατόμων, αλλά και εναντίον των αστυνομικών, με πέτρες, ξύλα και μολότοφ.

Αποτέλεσμα της επίθεσης ήταν να τραυματιστεί ένας αστυνομικός ελαφρά που μεταφέρθηκε στο Τζάνειο για τις πρώτες βοήθειες.

Η αστυνομία προσήγαγε 8 άτομα από την ομάδα των επιτιθέμενων.

«Η Αστυνομία δεν έχει πια κάμια δικαιολογία να μην προχωρήσει σε συλλήψεις και να δώσει τις φωτογραφίες των δραστών στη δημοσιότητα ώστε να τους αναγνωρίσουν τα θύματα.

»Είναι οι ίδιοι δράστες που αναγνωρίστηκαν από τα θύματα ότι έκαναν όλες τις ρατσιστικές επιθέσεις κατά μεταναστών στη Γκορυτσά.

»Πρόκειται για την ομάδα που έχει μηνυθεί από τα θύματα, κάποιοι από αυτούς είχαν προσαχθεί ξανά, αφέθηκαν ελεύθεροι και δεν δόθηκαν ποτέ οι φωτογραφίες τους στη δημοσιότητα!

»Η μάχη για να μπει τέλος στην ασυλία στη χρυσαυγίτικης συμμορίας του Ασπροπύργου θα συνεχιστεί μέχρι να πάνε φυλακή όλοι οι δράστες των ρατσιστικών επιθέσεων και να διαλυθεί η φασιστική συμμορία», αναφέρει με ανακοίνωσή της η ΚΕΕΡΦΑ στην ιστοσελίδα της.

Ο δήμαρχος Ασπροπύργου, Νίκος Μελετίου, είχε ζητήσει από την αστυνομία να απαγορευθεί η αντιφασιστική πορεία, ισχυριζόμενος μάλιστα ότι οι διαδηλωτές θέλουν να αμαυρώσουν την εικόνα του Ασπρόπυργου, να προκαλέσουν εντάσεις και να στοχοποιήσουν τους κατοίκους της πόλης.

Το αίτημά του δεν έγινε φυσικά δεκτό και το τέλος της πορείας βρίσκει τον Ασπρόπυργο όχι βέβαια στοχοποιημένο, ούτε κατεστραμμένο από την υποτιθέμενη καταστροφική δράση των διαδηλωτών, αλλά αντίθετα ενισχυμένο στη μάχη απέναντι σε φασιστικές συμμορίες που επιτίθενται σε εργαζομένους, είτε μετανάστες είναι αυτοί, είτε Έλληνες.


εφ συν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.