Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017

Πολιτικοί λαμπρής σταδιοδρομίας


“Ακου... Γυναίκα... γυναίκα ή άντρας που έχει φιλήσει τον πούτσο μου... έχει πολύ λαμπρή σταδιοδρομία..”. Η δήλωση ανήκει στον καταδικασμένο για την υπόθεση Noor 1, Αιμίλιο Κοτσώνη και έχει καταγραφεί σε νόμιμη υποκλοπή στις 27 Ιουλίου του 2012. Πρόκειται για κομπασμό και επίδειξη ανόητης δύναμης στο συνομιλητή του;



ΤουΚώστα Βαξεβάνη



Εννιά μέρες πριν, σε άλλη καταγραφή, γυναίκα βουλευτής της ΝΔ, παραπονιέται στον Αιμίλιο Κοτσώνη, πως η παρέα του, (αυτή που δημιουργεί λαμπρές σταδιοδρομίες) δεν την στήριξε όσο θα ήθελε. Αντιθέτως, όπως παραδέχονται η κυρία βουλευτής και ο Κοτσώνης, στήριξε το Γιακουμάτο που είναι χρόνια φίλος του, τον Αρβανιτόπουλο και τον Καλογερόπουλο. Όλοι τους γνωστές προσωπικότητες της ΝΔ.




Ας πάμε τώρα λίγο ανάποδα. Από το 2014 που έσκασε η υπόθεση του Noor 1 και πολύ περισσότερο σήμερα, πολιτικά πρόσωπα της ΝΔ, δείχνουν αδιάφορα για όσα προκλητικά έχουν συμβεί με το ναρκόπλοιο. Σκοτώθηκαν εφτά μάρτυρες κατηγορίας, είναι αμφίβολο αν στάλθηκαν αιτήματα δικαστικής συνδρομής στο εξωτερικό, καταδικάστηκαν διάφοροι συμμέτοχοι αλλά δεν υπήρξαν καταδίκες αρχηγών της σπείρας. Ούτε ο Ιπτάμενος Ολλανδός τέτοια μαγικά.

Και αφού πέρασαν τρία ολόκληρα χρόνια, η ΝΔ με πολλά στελέχη της, «λαμπρής σταδιοδρομίας» μεταξύ των οποίων φυσικά ο Αντιπρόεδρος-κάμερα σε μένα, συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν το Noor 1, ως το πλοίο φάντασμα που γεννά ευθύνες, ακόμη και πολιτικές, αλλά φυσικά όχι δικές τους και σίγουρα όχι ευθύνες εντοπισμού των ναρκέμπορων. Αποσιωπούν πως μεγάλος κύκλος πολιτικών της ΝΔ, διατηρούσε σχέσεις με τον Κοτσώνη που όσο και να φαντάζουν κοινωνικές, πρέπει να ερευνηθούν παραπέρα. Υπήρξε ο Κοτσώνης που δημιουργούσε λαμπρές καριέρες, χρηματοδότης πολιτικών με ναρκοχρήμα; Αυτή η έρευνα πρέπει να ξεκινήσει τώρα και δεν υπάρχει Έλληνας πολίτης που θα δηλώσει ενοχλημένος.

Μιλάνε αντιθέτως για τον Καμμένο, για τις συνομιλίες με τον άλλο ναρκέμπορο το Γιαννουσάκη, για την επίσκεψη εισαγγελέων στις φυλακές, για μύρια όσα, αλλά δεν έχουν κανένα ερώτημα για το τι συνέβη με το Noor 1, το πλοίο από τη Περσία που πιάστηκε στην Κορινθία αλλά δεν έπαθε και κανένας τίποτα.

Και φυσικά δεν μιλάνε για το ότι ο Αιμίλιος Κοτσώνης, πήρε από το αμαρτωλό ΚΕΕΛΠΝΟ, διαφημίσεις για την εφημερίδα του, γιατί μην ξεχνάμε , υπήρξε και εκδότης.

Καλούνται λοιπόν οι πολιτικοί λαμπρής σταδιοδρομίας της ΝΔ, όταν εκδηλώνονται για το Noor 1, να προσέχουν γιατί μπορεί κάποιος, συνειρμικά, να τους κατατάξει στην κατηγορία για την οποία κόμπαζε ο πρωταγωνιστής του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.