Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017

Ανάληψη ευθύνης: Για την επίθεση στα γραφεία της Χ.Α. στον Ασπρόπυργο.



«Απ' τα τσακάλια δε γλιτώνεις με ευχές ή παρακάλια»
Κ. Βάρναλης




Το απόγευμα της Τετάρτης 14/6, επισκεφθήκαμε τα γραφεία της Χ.Α. στον Ασπρόπυργο - το προπύργιο των ναζί στη Δυτική Αττική - και επιτεθήκαμε σε ομάδα στελεχών της, τη στιγμή που ξεκλείδωνε για να ανοίξει το χώρο για το καθιερωμένο εβδομαδιαίο άνοιγμα. Η ομάδα αυτή αποτελούνταν από τέσσερα άτομα, τρία από τα οποία αναγνωρίστηκαν και είναι οι: Παναγιώτης Ρακοβίτης (στέλεχος, με συμμετοχή στα εκλογικά ψηφοδέλτια του νεοναζιστικού κόμματος), Ανδρέας Μαυρίδης (στέλεχος, με χρέη γραμματέα της τοπικής οργάνωσης), Σοφία Φουντουκίδου (στέλεχος, συνδετικός κρίκος με ρατσιστικούς συλλόγους Ποντίων).

Η συγκεκριμένη επίθεση ήταν μια ενέργεια πολιτικά επιβεβλημένη και ταξικά αναγκαία. Στον Ασπρόπυργο τα τελευταία 6 χρόνια πραγματοποιήθηκαν πολλές επιθέσεις στους μετανάστες της περιοχής αλλά και σε πολιτικές συγκεντρώσεις/πορείες. Οι ενέργειες αυτές πύκνωσαν από τον Αύγουστο του 2016 και είχαν ως αποτέλεσμα τους τελευταίους 10 μήνες να πραγματοποιηθούν πάνω από 40 καταγεγραμμένες επιθέσεις που στόχευαν κυρίως Πακιστανούς μετανάστες εργάτες γης στη Γκορυτσά Ασπροπύργου. Ο φασιστικός αυτός οχετός εκδηλώθηκε με εισβολές σε σπίτια, λιντσαρίσματα στο δρόμο, χτυπήματα στο χώρο της εργασίας τους και επιθέσεις σε χώρους θρησκευτικής λατρείας. Οι δράστες των ενεργειών αυτών απολαμβάνουν την αστυνομική ασυλία αφού στις ελάχιστες περιπτώσεις που “πιάστηκαν” (και αυτό όχι γιατί έχουν αναβαθμισμένες επιχειρησιακές δυνατότητες), όχι μόνο αφέθηκαν ελεύθεροι, αλλά την ίδια στιγμή είτε προσήχθησαν και απειλούνταν με απέλαση οι μετανάστες-θύματα, είτε αξιοποιώντας τις πληροφορίες που “ξέφευγαν” από την αστυνομία οι φασίστες επέστρεφαν στο στόχο τους και τον ξαναχτύπαγαν εκδικητικά.

Έπρεπε οι οργανωμένες δυνάμεις του κινήματος να δώσουν μια ισχυρή απάντηση στη δράση τους αυτή. Έπρεπε να τους αποδυναμώσουν ώστε να μπορέσουν να ανασάνουν οι εκμεταλλευόμενοι στην περιοχή, ώστε ο κόσμος του αγώνα χέρι χέρι, ενωμένος σε μια γροθιά για την υπεράσπιση της τάξης του, να ανασυγκροτηθεί και εκ νέου να αντεπιτεθεί.

Τι κάνει όμως εφικτό το να γίνεται ο Ασπρόπυργος μηχανή παραγωγής λιντσαρισμάτων; Ποιοι είναι οι συσχετισμοί δυνάμεων που τα επιτρέπουν όλα αυτά; Πώς γίνεται σε μια περίοδο που η Χρυσή Αυγή για λόγους τακτικής έχει ρίξει τους τόνους της δρομίσιας βίας, να πραγματοποιούνται σε μια περιοχή συνεχείς επιθέσεις με το άρωμά της; Ποια είναι τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά αυτού του «τάγματος εφόδου», ποια η σχέση του με τη Χ.Α. και πώς προωθεί την πολιτική της; Ποια συμφέροντα εξυπηρετούν τα καθάρματα που ξυλοκοπούν κατά συρροή το τελευταίο διάστημα τους Πακιστανούς εργάτες γης που ζουν και εργάζονται στην ευρύτερη περιοχή και πώς ωφελούνται τα ντόπια αφεντικά και οι δυνάμεις του κεφαλαίου από τις ενέργειες αυτές;

Πιστεύουμε ότι οι αγωνιστικές δυνάμεις πρέπει να αναλύσουμε τις συγκεκριμένες συνθήκες και να μελετήσουμε προσεχτικά το στρατόπεδο του εχθρού, για να μπορέσουμε να εξάγουμε χρήσιμα συμπεράσματα που θα είναι ο οδηγός μας από εδώ και πέρα. Γιατί μόνο με τη μεθοδική επεξεργασία των δεδομένων θα μπορέσουμε να βρούμε τους κατάλληλους τρόπους δράσης για να να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά την κατάσταση.

Για να απαντήσουμε στα παραπάνω, θα προσπαθήσουμε να ενώσουμε τα κομμάτια του παζλ που η σύνθεσή τους θα μας δώσει τα απαραίτητα συμπεράσματα. Ξεκινώντας από το έδαφος πάνω στο οποίο εξελίσσονται όλα αυτά, αρχικά πρέπει να μιλήσουμε για τις οικονομικές/κοινωνικές συνθήκες στην ευρύτερη περιοχή του Θριασίου πεδίου/Δυτικής Αττικής (Άνω Λιόσια, Φυλή, Ασπρόπυργος, Ελευσίνα, Μάνδρα, Μέγαρα, Μαγούλα κ.ά.). Στις περιοχές αυτές βρίσκεται το 40% της βαριάς βιομηχανίας της χώρας όπου χαλυβουργεία, τσιμεντοβιομηχανίες, διυλιστήρια, αποθήκες και αγωγοί καυσίμων, χημικές βιομηχανίες και μονάδες υγραερίων, κέντρα διαλογής ανακυκλώσιμων υλικών, αποθήκες καυσίμων του στρατού και πολλές άλλες ομοειδείς δραστηριότητες, μαζί με το χ.υ.τ.α., δημιουργούν μια ασφυχτική ατμόσφαιρα με το περιβάλλον μολυσμένο από τα καυσαέρια, με την άγρια εργασιακή εκμετάλλευση ντόπιων και μεταναστών εργατών, με τις εργατικές δολοφονίες και τους τραυματισμούς στα κάτεργα της καπιταλιστικής ανάπτυξης.



«Εδώ δε μας πληρώνουν τη δουλειά μας, μας πληρώνουν το θάνατό μας

και μας τον πληρώνουν πολύ φθηνά»

Χαλυβουργός εργάτης



Στις επιχειρήσεις της περιοχής οι δυνάμεις της εργοδοσίας επιτίθενται στους εργάτες έχοντας για όπλα τις απολύσεις, την πολύωρη κακοπληρωμένη εργασία έως και την απληρωσιά, τις ατομικές συμβάσεις με μειώσεις μισθών, την εκ περιτροπής εργασία, τις διαθεσιμότητες, την ανασφάλιστη εργασία, τους τραμπουκισμούς, τα τεράστια ποσοστά ανεργίας. Η μεγάλη αυτή γκάμα του αντεργατικού μηχανισμού, συσσωρευτικά με τα μνημόνια που ήρθαν για να δώσουν ανάσα ζωής στο κεφάλαιο μέσω της συντριβής των προλετάριων, έδειξαν και στον πιο αφελή τι εννοούν τα αστικά κόμματα, τα εργοδοτικά σωματεία, οι δήμαρχοι, τα αφεντικά και οι εργολάβοι τους όταν μιλούν για “ανάπτυξη”: ελαφρύνσεις για τα αφεντικά και όλα τα βάρη στις πλάτες των προλετάριων, τσάκισμα των εργατικών δικαιωμάτων, φτώχεια και δυστυχία προς όφελος της καπιταλιστικής κερδοφορίας.

Η κατάσταση χειροτερεύει και θα γίνει ακόμα πιο δύσκολη αν δεν αντισταθούμε αποφασιστικά στις πολιτικές που εφαρμόζονται αξιοποιώντας τα απανωτά μνημόνια που φέρνουν σωρεία αντιλαϊκών μέτρων. Με την καπιταλιστική κρίση να επιταχύνει τις διαδικασίες εφαρμογής τους, όλοι αυτοί οι αντεργατικοί σχεδιασμοί που έχουν δρομολογηθεί εδώ και δεκαετίες στα πλαίσια της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ., πλέον αποκτούν μόνιμο χαρακτήρα. Το πεδίο αυτό, με τους πάμφθηνους εργάτες χωρίς δικαιώματα και τις παράλληλες φοροελαφρύνσεις για τα αφεντικά, διαμορφώνει τις ιδανικές συνθήκες για να επενδύσουν-πλιατσικολογήσουν ντόπια και διεθνή κεφάλαια.Έτσι λοιπόν την ίδια στιγμή που κλείνουν τα νοσοκομεία της περιοχής και συρρικνώνονται οι κοινωνικές δομές/παροχές, είναι στα άμεσα σχέδια η περιοχή του Θριασίου να μετατραπεί σε κόμβο διαμετακομιστικού εμπορίου της νοτιοανατολικής Ευρώπης.Έτσι, η κοινοπραξία ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ (συμφερόντων της Τράπεζας Πειραιώς με συμμετοχή 35% του Δημοσίου) και Goldair Group (του Στ. Γκολέμη, ένας από τους μεγαλύτερους ομίλους μεταφορών στην Ελλάδα) είναι από τις 24/11/16 και επισήμως ο προσωρινός ανάδοχος για την κατασκευή και διαχείριση του εμπορευματικού κέντρου στο Θριάσιο, στην έκταση των 588 στρεμμάτων που ελέγχει η ΓΑΙΑΟΣΕ. Η πολυδιαφημιζόμενη αυτή επένδυση που θα ξεπεράσει τα 250.000.000 ευρώ θεωρείται ότι θα συνεισφέρει στη δραστική βελτίωση του επενδυτικού κλίματος στον Ασπρόπυργο και την ευρύτερη περιοχή, με το αίμα και τον ιδρώτα των εργατών σε χαμηλή τιμή να αποτελούν τα καλύτερα εχέγγυα για τους οικονομικούς ομίλους που θα λεηλατήσουν με το αζημίωτο.

Εστιάζοντας στην περιοχή του Ασπροπύργου, η μετατροπή του σε μια απέραντη βιομηχανική ζώνη έχει μεγάλη ιστορία. Η εγκατάσταση μικρών και μεγάλων βιομηχανιών από τη δεκαετία του 60 τον μετέτρεψαν σε βιομηχανική πόλη, η οποία ταυτόχρονα υποδέχτηκε μεγάλο αριθμό μεταναστών προλετάριων από το εσωτερικό αλλά και από το εξωτερικό που προσελκύστηκαν από τη δουλειά στα χωράφια και στις βιομηχανίες. Ταυτόχρονα με τις ρυπογόνες μονάδες, άρχισε να διαμορφώνεται και ο ιστός της πόλης με τις ιδιαιτερότητες της κάθε γειτονιάς της που συνδετικός κρίκος είναι ότι κατοικείται από τον κόσμο του μεροκάματου και της φτωχολογιάς. Τα «Νεόκτιστα» μια από τις φτωχότερες συνοικίες της περιοχής, η «Γκορυτσά» του Πόντου, ο καταυλισμός των Ρομά στη «Νέα Ζωή», το Κέντρο στο οποίο συνυπάρχει το πολυεθνικό προλεταριάτο, οι μεγάλες ζώνες με τις εργοστασιακές μονάδες και τις αποθήκες,διαμορφώνουν το μωσαϊκό της πόλης.

Οι δήμαρχοι της περιοχής τα τελευταία 20 χρόνια κινούνται στο πολιτικό χώρο της Δεξιάς με ισχυρότατες ακροδεξιές καταβολές. Οι δημοτικές αρχές του Ασπροπύργου πιστές στα συμφέροντα του κεφαλαίου εφαρμόζουν την ίδια αντιλαϊκή πολιτική σε συντονισμό με τις εκάστοτε κυβερνήσεις που τις στήριξαν. Για παράδειγμα, καθορίζουν μαζί με τους αρμόδιους θεσμικούς φορείς το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο με βάση τους σχεδιασμούς των μονοπωλίων για φτηνές και άμεσα κερδοφόρες επενδύσεις, νομιμοποιούν ρυπογόνες βιομηχανίες που είχαν κατασκευαστεί και λειτουργούσαν παράνομα κ.ά.



Πώς θα μπορούσε άραγε ο δήμαρχος Νίκος Μελετίου και η παράταξή του «Ασπρόπυργος Ώρα Ευθύνης» να λείπουν από αυτό το κερδοφόρο πανηγύρι; Ο Μελετίου, προερχόμενος από την Ε.Π.ΕΝ. (κόμμα που ίδρυσε ο Γ. Παπαδόπουλος από τη φυλακή το 1984) η οποία ήταν ακμαία στον Ασπρόπυργο μέχρι το 1996 και στηριζόμενος από τη Νέα Δημοκρατία, έχει εγκατασταθεί τα τελευταία 10 χρόνια στην καρέκλα του τοπικού Δημαρχείου. Με τα πλοκάμια των επιχειρηματικών του βλέψεων να απλώνονται σε εταιρείες Logistics/μεγάλες αποθήκες εταιρειών που “ανθούν” στην περιοχή (αυτός και η γυναίκα του Παναγιώτα Πετρόγιαννου ίδρυσαν το 2003 σχετική εταιρεία), με πάρε-δώσε με τους εργολάβους που αναλαμβάνουν τα έργα “εξωραϊσμού”, με δύο φορές καταδίκη από ευρωπαϊκά δικαστήρια για ρατσισμό (γιατί εμπόδιζε την ένταξη των Ρομά μαθητών στα σχολεία) είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για να υποστηρίξει με σθένος τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Δεν είναι τυχαίο που επί προεδρίας του οι μεγαλοεπιχειρήσεις της περιοχής, με πρώτα και “καλύτερα” τα ΕΛΠΕ, έχουν αναγορευτεί σε «χορηγούς» και «μεγάλους ευεργέτες» της πόλης: επιβραβεύσεις με χρηματικά βραβεία στους νέους υψηλόβαθμους φοιτητές του Δήμου, καλοκαιρινή απασχόληση μαθητών, παροχή βοήθειας στο Κοινωνικό Κατάστημα Αλληλεγγύης του Δήμου Ασπροπύργου «Ο Πλησίον» κτλ. Τα κάτεργα των καπιταλιστών φοράνε με αυτό τον τρόπο το ανθρωπιστικό τους προσωπείο που “ξεπλένει” τα αίσχη τους και δέχονται τα θερμά συγχαρητήρια της δημοτικής αρχής!

Εκτός από τα νταλαβέρια με τους επιχειρηματίες και τους εργολάβους, ο δήμαρχος διοργανώνει συχνά εκδηλώσεις με ομοϊδεάτες του και έτσι διάφορα ακροδεξιά φιντάνια φορώντας τη μάσκα της “επιστήμης” αξιοποιούν την παραχώρηση του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ασπροπύργου για να διαλαλούν τη ρατσιστική, εθνικιστική τους προπαγάνδα. Τέτοιου τύπου ημερίδα ήταν και η στοχοποίηση των Ρομά που διοργάνωσε στις 11/3/15 με θέμα: «Το ζήτημα της παράνομης εγκατάστασης των αθίγγανων και η “γκετοποίηση” βιομηχανικών, εμπορικών και αγροτικών περιοχών. Μέτρα για τη ριζική αντιμετώπιση του προβλήματος». Εκεί εκτός από τα αιτήματα για ακραία μέτρα καταστολής που ισοδυναμούν με πογκρόμ, τους λαμπερούς προσκεκλημένους από τη συνομοταξία της ακροδεξιάς όπως ο Μ. Βορίδης, την ομιλία του τότε νέου αστυνομικού διευθυντή Δ. Αττικής Π. Κορδολαίμη, πρωταγωνιστικό ρόλο έπαιξε ένα ερώτημα που τέθηκε στο δήμαρχο... Αυτός, που τόσο πολύ αγωνιά για τους Ρομά που «ρίχνουν το επίπεδο της περιοχής», τι έκανε τα 4.000.000 ευρώ από κονδύλια της Ε.Ε. που προορίζονταν για τους καταυλισμούς που διαμένουν; Όπως δηλώνει με θράσος στα δημοτικά συμβούλια: «τα πήρε από τους “γύφτους” και τα έριξε στο κέντρο του Ασπρόπυργου».Τα μοιράστηκε δηλαδή με τους εργολάβους του!

Την αίθουσα αυτή παραχώρησε και στη Χρυσή Αυγή τουλάχιστον σε δύο περιπτώσεις, για να διεξάγει εκδηλώσεις της: στις 15/3/14 για να παρουσιάσει την πρότασή της για τη διαχείριση των απορριμμάτων και στις 22/1/15 για να πραγματοποιηθεί προεκλογική ομιλία του Η. Κασιδιάρη. Την έλξη του αυτή με τους μελανοχίτωνες, το μίσος του για τους μετανάστες και τη δυσανεξία του για τις δυνάμεις του κινήματος τα έχει εκδηλώσει δημόσια πολλές φορές. Χαρακτηριστικά, μετά την επίθεση από ΜΑΤ και φασίστες στην πρόσφατη πορεία αλληλεγγύης στους μετανάστες (13/5/17) μέσα από την ανακοίνωση του δήμου έγραψε ότι: «καταγγέλλει απερίφραστα την προβοκατόρικη, προκλητική, προσχεδιασμένη απόπειρα ομάδας του λεγόμενου αντιεξουσιαστικού χώρου (…), η εν λόγω ομάδα, που μεταφέρθηκε στην πόλη μας με λεωφορεία, από το κέντρο της Αθήνας, πραγματοποίησε πορεία στην εν λόγω συνοικία, επιδιώκοντας -παντί τρόπω- να προκαλέσει επεισόδια και ταραχές, προκειμένου να στοχοποιήσει τους κατοίκους της (…), επιχείρησαν να παρασύρουν σε μάχη, με δήθεν φυλετικά και ιδεολογικά χαρακτηριστικά, προκειμένου να τους αποδώσουν κάποια μεμονωμένα περιστατικά επιθέσεων σε μετανάστες, που σημειώθηκαν πρόσφατα στην περιοχή, (…) θα πράξουμε το καθήκον μας, ώστε, όπως συνέβη πολλάκις στο παρελθόν να μείνουν μακριά από τον τόπο μας».

Διαπιστευτήρια στους επιχειρηματικούς κύκλους έδωσε και το Μάη-Ιούνη 2016, εξαιτίας του σχεδιασμού για δημιουργία “hot spot” μεταναστών και προσφύγων σε έκταση που βρίσκεται στην Λεωφόρο Ειρήνης (πρώην ΝΑΤΟ), δίπλα στη συνοικία Ποντίων «Γκορυτσά». Τότε, όχι στη βάση της αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες, αλλά στη βάση της προσέγγισης μεγάλων κεφαλαίων, προωθώντας τη ρατσιστική επιχειρηματολογία, αξιοποιώντας για ψηφοθηρικούς λόγους τα ζητήματα των Ποντίων κατοίκων που την ίδια περίοδο προσεγγίζονταν από τη Χ.Α. και χρησιμοποιώντας τους για να προβάλει την αντίθεσή του, διαφώνησε με το σχεδιασμό. Μιλώντας σαν πιστός υπηρέτης του βάρβαρου καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης και διαφημίζοντας το προς εκμετάλλευση φιλέτο της περιοχής δήλωσε ότι το συγκεκριμένο “hot spot” (που τελικά δεν δημιουργήθηκε ποτέ) είναι: «...ένα ζήτημα που συνιστά απειλή για την ασφάλεια και την ομαλή λειτουργία του πιο σημαντικού κόμβου Βιομηχανίας Ενέργειας, Διαμετακομιστικού Εμπορίου της Χώρας. Διότι, αντιστρατεύεται όλες εκείνες τις συνθήκες ασφάλειας και ομαλής λειτουργίας της σημαντικότερης οικονομικής ζώνης της Χώρας. Επιπλέον, βρίσκεται στο κέντρο μιας πυκνοκατοικημένης περιοχής, στην πιο ζωτικής σημασίας εμπορική οδό της Αττικής, αφού εξυπηρετεί χιλιάδες επιχειρήσεις (Logistics) Διαμετακομιστικού Εμπορίου, βαριές βιομηχανίες, εμπορικές μονάδες, και το Εμπορευματικό Κέντρο του Ο.Σ.Ε.».

Το άλλο κομμάτι του ρατσιστικού παζλ είναι το τοπικό αστυνομικό τμήμα. Όπως προαναφέραμε, φιλικά προσκείμενο στις επιθέσεις και στους φορείς τους, αφού έκανε τα στραβά μάτια για να υλοποιούνται χωρίς κόστος οι δολοφονικές ενέργειες, παράλληλα έδινε οδηγίες στα όργανά του να προσαγάγουνκαι να κρατάνε εκδικητικά τους μετανάστες και να δίνουν στη συνέχεια τις απαραίτητες πληροφορίες στους φασίστες για να συνεχίζουν ανενόχλητοι. Είναι ο ίδιος μηχανισμός που έκανε πλάτη και συνέδραμε στις επιθέσεις σε πορείες στην περιοχή, όπως στις 13/6/15 στην πορεία για τις εργατικές δολοφονίες στα ΕΛ.ΠΕ. και στην πρόσφατη πορεία αλληλεγγύης στους μετανάστες (13/5/17). Είναι ο ίδιος μηχανισμός, που πιστός στις σχέσεις αγάπης φασισμού-αστυνομίας κάνει τα πάντα για να κρατήσει αυτό το ειδύλλιο ζωντανό. Είναι ο ίδιος μηχανισμός που έχει ως πρότυπα τους χρυσαυγίτες με στολή Β. Αθανασόπουλο (γνωστό ως “Χάρο”), το Δ. Γιοβανίδη και άλλους τόσους που επιτελούν πιστά το καθήκον τους: να συντηρούν τη Χ.Α. μέσα στη ζεστή αγκαλιά του κρατικού μηχανισμού.

Ενισχυτικός και προωθητικός όλων των παραπάνω δυνάμεων είναι ο τοπικός τύπος. Ενδεικτικά, η εφημερίδα «Θριάσιο» με ρατσιστικά εξώφυλλα, με σειρά ρεπορτάζ που γράφονται με το μελάνι του ρατσισμού, με συνεντεύξεις σε πρόσωπα-κλειδιά της περιοχής για να διαφημίσουν το “έργο” τους και με στοχοποιήσεις των μεταναστών, κάνει την πένα της λοστό στα χέρια των φασιστών της περιοχής.

Στον τομέα των πολεμικών τεχνών συνεισφέρει με τις γνώσεις της η σχολή «Λέοντες Ασπροπύργου» του ακροδεξιού Γιάγκου Πολατίδη (Draculino team-Gracie Barra). Άμεσα σχετιζόμενος με το νεοναζιστικό φεστιβάλ Propatria fest αφού συμμετέχει σε αυτό με αθλητές του, έχει συνδιοργανώσει μαζί τους στη σχολή του (26-27/09/15) σεμινάριο με το νεοναζί Φιλανδό m.m.a. αθλητή Puhakka Niko.

Τέλος, δεν μπορούμε να μην αναφέρουμε τους “πολιτιστικούς”συλλόγους της περιοχής που λειτουργούν σε στενή συνεργασία με τη Χ.Α. Ο «Σύλλογος Άγιος Αλέξανδρος» ενίσχυε τις συγκεντρώσεις ενάντια στο “hot spot” πλάι στους χρυσαυγίτες. Ο «Σύλλογος Κατοίκων Νεοκτίστων Ασπροπύργου» καλούσε τον Η. Κασιδιάρη σε φιλικές συναντήσεις και ο Σύλλογος Ποντίων Ασπροπύργου «Παναγία Σουμελά» τιμούσε σε εκδήλωση τη «συνεισφορά της Χρυσής Αυγής στις αγωνιστικές πρωτοβουλίες των σωματείων του Ποντιακού Ελληνισμού».

Αυτό είναι το έδαφος στο οποίο τρύπωσε αλλά και διαμόρφωσε η Χρυσή Αυγή Τ.Ο. Δυτικής Αττικής. Εκμεταλλευόμενη την απογοήτευση από τις μνημομιακές πολιτικές, με προπαγανδιστικές δράσεις ενάντια στην εγκληματικότητα, το ζήτημα της διαχείρισης των σκουπιδιών, τη φτωχοποίηση και την ανάγκη για δουλειές, προσπάθησε να ριζώσει στην τοπική κοινωνία και έγινε ο υποστηρικτής των αφεντικών πατώντας πάνω στο υπόστρωμα που είχε φτιάξει η Δεξιά. Για τη δημιουργία των κατάλληλων συσχετισμών που θα ευνοούσαν την παρουσία της εκεί, στις 15/5/11 σε συντονισμό με το ρατσιστικό «Σύλλογο Κατοίκων Νεοκτίστων Ασπροπύργου» διοργάνωσε συγκέντρωση ενάντια στους Ρομά στην οποία ο Η. Κασιδιάρης ανέφερε: «Εσείς εδώ θα ξεφορτωθείτε τα ανθρώπινα σκουπίδια που σας έχουν φορτώσει, που ληστεύουν, που δολοφονούν, που εγκληματούνε». Εξήγησε έτσι στους συγκεντρωμένους τα “καλά” της αυτοδικίας και νομιμοποίησε τα συνεχόμενα λιντσαρίσματα που ακολούθησαν, στοχοποιώντας και τους Πακιστανούς, λέγοντας: «Πριν τρεις εβδομάδες που σας πυροβολούσαν εδώ πέρα, που σας ρίχνανε με πολεμικά όπλα από τον καταυλισμό, δεν υπήρχε είδηση για τα κανάλια. Δεν υπήρχε. Η είδηση ήταν ότι ένας Πακιστανός έφαγε μια κλωτσιά».

Την εγκατάστασή της στον πολιτικό στίβο της “Άγριας Δύσης” έκανε με το άνοιγμα των γραφείων της το 2012, την περίοδο που η αντιρομά υστερία είχε ξεκινήσει για τα καλά. Στα εγκαίνια που έγιναν στις 19/3/12, η Ελευσίνα και ο Ασπρόπυργος αναφέρονται από το Ν. Μιχαλολιάκο ως τα προπύργια της Χ.Α. και λίγα λεπτά αργότερα ανάμεσα σε δάφνες και πυρσούς βροντοφώναξε: «Ναι, είμαστε ρατσιστές», αφήνοντας να εννοηθεί ότι όποιος δεν είναι ρατσιστής σε αυτές τις περιοχές ή δεν έχει τα λογικά του ή δεν νοιάζεται για το μέρος και τη γειτονιά του. Λίγους μήνες μετά, στις 4/5/12 η Τ.Ο. διοργανώνει προεκλογική συγκέντρωση στον Ασπρόπυργο την οποία ακολούθησε και η είσοδος πλέον του νεοναζιστικού κόμματος στη βουλή με το υψηλότερο ποσοστό της στις εκλογές του 2012 να το λαμβάνει στο Δ. Ασπροπύργου με 16,75% (+ στα Μέγαρα 15,17%). Αυξημένα ποσοστά είχε εκεί και το Σεπτέμβριο του 2015: 15,16% και τον Ιανουάριο του 2015: 14,54%. Και όπως δήλωσαν και οι ίδιοι για τα δεδομένα στην ευρύτερη περιοχή: «Σαφώς η Δυτική Αττική έδωσε τεράστια ποσοστά μέχρι και 20% σε περιφερειακές και ευρωεκλογές και αξίζει ένα μεγάλο μπράβο σε όσους συμμετείχαν στην μάχη των εκλογών».

Η προπαγανδιστική τους δράση για το ζήτημα της εγκληματικότητας συνεχίστηκε με άλλη μια επίσκεψη κλιμακίου της Χ.Α. με επικεφαλή τον Η. Κασιδιάρη στις 4/6/12 στα Νεόκτιστα Ασπροπύργου όπου είχε κανονιστεί συζήτηση με το ρατσιστικό «Σύλλογο Κατοίκων Νεοκτίστων Ασπροπύργου» για να ακολουθήσουν δηλώσεις στα μ.μ.ε. Στις 4/12/12, μετά τη βομβιστική επίθεση που έγινε στα γραφεία και προσπάθησε να ανακόψει αυτό τον οχετό, το πρωτοπαλίκαρο του Μιχαλολιάκου Γιαννόγκωνας Μιχαήλ που έχει αναλάβει την εποπτεία των Τ.Ο. της ευρύτερης περιοχής ανέφερε για άλλη μια φορά πως αυτά τα γραφεία είναι «η ψυχή της Χ.Α. στα δυτικά προάστια». Μέσα στο 2013, σε μια χρονιά που λόγω και του ρευστού που έβρεχε πλέον και από το αστικό κοινοβούλιο η Χ.Α. άρχισε να ανοίγει και άλλα γραφεία στην ευρύτερη περιοχή (Μάνδρα, Μέγαρα) φτιάχνοντας ένα δίκτυο με κοινές στοχεύσεις και πρακτικές.

Μια από τις προτεραιότητες της νεοναζιστικής γκρούπας στον Ασπρόπυργο είναι και οι δεσμοί με κομμάτι του τοπικού στοιχείου της περιοχής Γκορυτσά (γειτονιά στις παρυφές του Ασπροπύργου), που στην πλειοψηφία τους είναι Πόντιοι που έζησαν στη Σοβιετική Ένωση. Αξιοποιώντας ως όχημα τον αντικομμουνισμό, το αντιτουρκικό συναίσθημα, το λόγο περί αλησμόνητων πατρίδων και αποκρύπτοντας τις ανακοινώσεις συλλόγων Ποντίων ενάντια στη Χ.Α σε άλλα σημεία της Ελλάδας, αλλά και τα όσα τράβηξαν οι Πόντιοι τον προηγούμενο αιώνα που στιγματίστηκαν και κυνηγήθηκαν σαν “τουρκόσποροι” από τους τότε Έλληνες εθνικιστές, η Χ.Α. ποντάρει σε μια μερίδα των κατοίκων που γλυκοκοιτούν το φασισμό για να στελεχώσει δυναμικές ομάδες κρούσης στην περιοχή. Έτσι λοιπόν δεν είναι λίγες οι παρεμβάσεις της στη Γκορυτσά όπως π.χ. στις 11/5/14 η πολιτική εκδήλωση της «Ελληνικής Αυγής για την Αττική» στην Πλατεία Γενοκτονίας Ηρώων Ποντίων (Γκορυτσά) με ομιλητές πρωτοκλασάτα στελέχη και βουλευτές ή οι ενημερωτικές δράσεις στη λαϊκή αγορά της περιοχής (13/5/14) κ.ά.

Σημαντικό συγκολλητικό στοιχείο αποτέλεσαν οι κινήσεις δημοτικής αρχής-ρατσιστών κατοίκων-Χ.Α. το Μάη-Ιούνη 2016 ενάντια στον προαναφερόμενο σχεδιασμό για δημιουργία “hot spot” μεταναστών και προσφύγων, σε έκταση που βρίσκεται στην Λ. Ειρήνης (πρώην ΝΑΤΟ), δίπλα στη συγκεκριμένη συνοικία. Εκεί πριν από ένα χρόνο παρέλασαν διάφορες καραβάνες του ακροδεξιού χώρου και η dream team της Χ.Α., όπου στα λογύδριά της κατά τη διάρκεια των αποκλεισμών του συγκεκριμένου χώρου, έθετε το ζήτημα (28/5/16): «γιατί θα δημιουργηθεί το συγκεκριμένο hot spot εκεί που διαβιούν χιλιάδες Πόντιοι αδερφοί μας;». Ή σε άλλη συγκέντρωση (1/6/16) ανέφεραν ότι «κλιμάκιο της Τοπικής Οργάνωσης Δυτικής Αττικής παρουσία του Συναγωνιστή Αντωνόπουλου Κωνσταντίνου ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα των κατοίκων και των Συλλόγων Ποντίων του Ασπροπύργου και έδωσε δυναμικό παρόν υποστηρίζοντας τον Αγώνα των κατοίκων ενάντια στα σχέδια της μαρξιστικής αριστεράς». Για το συγκεκριμένο ζήτημα ο Η. Κασιδιάρης έκανε και ερώτηση στη βουλή (25/5/16) όπου κάνοντας άλλη μια επισημοποίηση της σχέσης τους με αντιδραστικά στοιχεία της περιοχής και προσπαθώντας να προσελκύσει και άλλους ενδιαφερόμενους αναφέρει ότι το κέντρο αυτό: «θα βρίσκεται στην καρδιά της πιο πολυάνθρωπης συνοικίας νεοπροσφύγων Ποντίων αδερφών μας, που ονομάζεται Γκορυτσά και στην οποία διαμένουν πάνω από 20.000 συμπολίτες μας». Τον Ιούλιο του 2016 ανακοινώθηκε ότι τελικά ακυρώθηκε αυτός ο σχεδιασμός, αλλά ένα καμίνι χρυσαυγιτών-ρατσιστών κατοίκων είχε δημιουργηθεί πλέον στην περιοχή, που από τον αμέσως επόμενο μήνα άρχισε να ξερνάει πογκρόμ και λιντσαρίσματα στοχεύοντας κυρίως τους Πακιστανούς εργάτες γης που έμεναν και εργάζονταν στη συνοικία.

Το ιδιαίτερο αυτό «τάγμα εφόδου» έχοντας ως πρότυπο ανάλογες επιθέσεις που είχαν γίνει στην περιοχή το 2011-2012 και αντλώντας καύσιμα από την ασυλία που του παρέχουν οι τοπικές αστυνομικές και δημοτικές αρχές, χωρίς να φοράει τις γνωστές σε όλους παραλλαγές και τα μαύρα μπλουζάκια της Χρυσής Αυγής που γνωρίσαμε στην προ-δολοφονίας Φύσσα εποχή, προσαρμόστηκε στα νέα δεδομένα. Κρύβοντας τα διακριτικά από τα ρούχα του, αλλά αφήνοντάς τα πλέον μόνο πάνω στα σώματα των μεταναστών. Χαρακιές, μώλωπες, πληγές, για να υπενθυμίζουν ποιοι είναι οι ισχυροί στην περιοχή, να εκφοβίζουν τις κοινότητες των μεταναστών αλλά και όσων οργανώνονται και αγωνίζονται εκεί για τα δίκια της τάξης μας. Τα εγγόνια του αδόλφου δεν θέλουν να φύγουν οι μετανάστες εργάτες από την περιοχή, τους θέλουν εκεί σιωπηλούς, φοβισμένους, διασπασμένους, απομονωμένους ως το πιο φθηνό εργατικό δυναμικό που θα παράγει τσάμπα για τις τσέπες των αφεντικών. Τους θέλει εκεί, αλλά χωρίς ριζώματα ώστε ανά πάσα στιγμή να είναι εφικτό να μεταφέρονται από περιοχή σε περιοχή ανάλογα με τις ανάγκες της κερδοφορίας. Είτε για κάποιο νέο αναπτυξιακό έργο που χρειάζεται εργατικά χέρια, είτε για να αδειάσει εκτάκτως κάποια περιοχή από τα σπίτια τους που θα εκτοπιστούν πιο πέρα, για να μπορούν να χτιστούν πάνω στη γυμνή και καμμένη γη τα υπερκέρδη των πολυεθνικών.

Ποιο είναι το στρατόπεδο αυτών των καθαρμάτων στην ταξική πάλη το έδειξαν εξάλλου στις 13/6/15 όταν βγήκαν και επιτέθηκαν από τα συγκεκριμένα γραφεία στη μοτοπορεία για το πρόσφατο τότε εργοδοτικό έγκλημα στο καπιταλιστικό κάτεργο των ΕΛ.ΠΕ. Λειτουργώντας σαν το μακρύ χέρι του Λάτση, της αστικής τάξης και του κράτους και έχοντας σαν ασπίδα τα ΜΑΤ, χτύπησαν αυτούς και αυτές που πορεύτηκαν στους δρόμους του Ασπροπύργου για να κρατήσουν ζωντανή τη μνήμη των 4 νεκρών εργατών, ενάντια στη λήθη που θέλουν να επιβάλουν οι εκμεταλλευτές μας. Άραγε όλο αυτό ήταν ιδέα του υποψήφιου περιφερειακού συμβούλου και μέλους της 5μελούς των γραφείων Αντωνόπουλου Κωνσταντίνου ώστε να το αξιοποιήσει για την προαγωγή του στη συγκεκριμένη εταιρεία;



«Ο φασισμός επιχειρεί να οργανώσει την κοινωνία στη βάση του ασίγαστου
εμφύλιου πολέμου, πλέον όμως όχι απλώς με τις παλιές κρατικές δυνάμεις καταστολής,
την αστυνομία και το στρατό, αλλά με μόνιμες ειδικές ένοπλες λεγεώνες ταξικού πολέμου
προκειμένου να κρατήσει υποταγμένους τους εργάτες.»
Ρ. Πάλμε Ντατ



Με βάση όλα τα παραπάνω, άποψή μας είναι ότι οι επιθέσεις στον Ασπρόπυργο αφενός αποτελούν ένα είδος ταξικής ρεβάνς από τους φασίστες και τα αφεντικά τους, προς τους μετανάστες που μέσα σε τόσο δύσκολες συνθήκες έδειξαν ότι μπορούν να οργανώνονται για τα δίκια της τάξης μας. Γιατί οι μετανάστες της περιοχής έχουν δείξει στο παρελθόν πως βάζουν μπροστά το σύνθημα ΕΡΓΑΤΕΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΠΟΤΕ ΝΙΚΗΜΕΝΟΙ σε μια περίοδο που κυριαρχεί ο νόμος του εργοδότη, η απαισιοδοξία και η εξατομίκευση. Τρανό παράδειγμα σειρά αγώνων που ξεδιπλώθηκαν από το 2014-2015 στο κάτεργο της «Γενικής Ανακύκλωσης». Εκεί οι εργάτες, στην πλειοψηφία τους από το Πακιστάν, το Μπαγκλαντές και την Ινδία, εκτός από τους νεκρούς εν ώρα εργασίας συναδέλφους τους (Ιούλιο 2012 ο Μοχάμεντ Ικμπάλ από το Πακιστάν, στα τέλη του Ιουλίου 2009 ένας εργαζόμενος από το Μπαγκλαντές και ένας ακρωτηριασμός στην πρέσα την ίδια χρονιά), καλούνταν από το αφεντικό Δ. Λαζόπουλο να ξεχάσουν και κάθε έννοια εργατικού δικαιώματος. Στην απληρωσιά για μήνες, στη μη καταβολή των δώρων και στις άθλιες και επικίνδυνες συνθήκες εργασίας απάντησαν με απεργίες, πορείες και καταλήψεις. Για αυτό ο πρώην πρόεδρος της ομάδας χάντμπολ της ΑΕΚ και κολλητός του Δ. Μελισσανίδη έφερνε τα ΜΑΤ έξω από τις πύλες του εργοστασίου και έψαχνε ανώδυνους τρόπους να το λειτουργεί. Μέχρι να το κλείσει τελικά το Μάη του 2015 και να χαρίσει κυριολεκτικά στις φλόγες τα δεδουλευμένα με τη πυρκαγιά που “ξέσπασε” εκεί ένα μήνα μετά.

Αφετέρου, οι επιθέσεις αυτές δείχνουν πως παρά τις διώξεις που άλλαξαν προσωρινά την τακτική της Χ.Α., είναι ακόμα εφικτό εκεί που οι συσχετισμοί το επιτρέπουν, να συντηρείται κάτω από τα φώτα της δημοσιότητας ένας μηχανισμός βίαιης πειθάρχησης, τιμωρίας και επιβολής που είναι έτοιμος να επιτεθεί όποτε χρειαστεί. Στους εσωτερικούς τριγμούς του νεοναζιστικού κόμματος, που προσωρινά από τους τραμπούκους παριστάνουν τα προσκοπάκια, οι φωτογραφίες των λιντσαρισμένων μεταναστών στη Γκορυτσά-Ασπροπύργου λειτουργούν σαν απάντηση στους αγανακτισμένους χρυσαυγίτες που θέλουν περισσότερο αίμα και περισσότερα μπράτσα. Τα σακατεμένα σώματα των Πακιστανών λειτουργούν σαν βαλβίδα εκτόνωσης για όλους αυτούς που δυσανασχετούν από την ασφυκτική πίεση που ασκούν οι γραβάτες και τα δικαστήρια στο δολοφονικό μηχανισμό της συγκεκριμένης οργάνωσης. Έτσι, μέσα από τις επιθέσεις με το άρωμά της σε ένα δήμο προπύργιο για αυτή, την ευνοεί να αφήνεται να εννοηθεί ότι τα χέρια των υποστηρικτών της μπορούν ακόμα να λιντσάρουν μέχρι το επόμενο γενικευμένο ξεσάλωμα. Και ας μην αναλαμβάνει επίσημα την ευθύνη...

Τέλος, σε μια περιοχή σαν αυτή που κυριαρχεί η φτώχεια, η αποπνικτική ατμόσφαιρα, τα εργοδοτικά εγκλήματα (με πιο πρόσφατο αυτό στην εταιρεία Top Gas), για τις δυνάμεις του κεφαλαίου είναι πολύτιμη μια δύναμη σαν τη Χ.Α. που στρατηγικός της στόχος είναι η διάλυση των ταξικών σωματείων, η απαξίωση των κομμουνιστών και των αναρχικών στα μάτια των προλετάριων, η απονομιμοποίηση των συλλογικών αγώνων για την υπεράσπιση της τάξης μας. Τα τσιράκια των καπιταλιστών έχουν αποδείξει πολλές φορές σε ποια πλευρά ανήκουν, χτυπώντας συνδικαλιστές και καταγγέλλοντας ταξικούς αγώνες. Πώς να ξεχάσει κανείς στην περιοχή, ότι κατά την περίοδο της απεργίας στην «Ελληνική Χαλυβουργία» (11/2011-07/2012), οι νεοναζί παρότρυναν τους εργάτες να.... σιωπήσουν για να μη θίξουν τα συμφέροντα του Μάνεση και όσο το κίνημα αλληλεγγύης δυνάμωνε, προσπάθησαν τελικά να αλλάξουν στάση για να καλύψουν την ξεφτίλα τους;



«Ο Μουσολίνι ο προδότης μιλάει για επανάσταση/

αλλά σκοτώνει τους προλετάριους με το μαχαίρι του αφεντικού...»

αντιφασιστικό τραγούδι



Χτυπήσαμε τα καθάρματα της Χ.Α. στον Ασπρόπυργο επιτελώντας το ταξικό μας καθήκον και τσακίζοντάς τους, φωνάξαμε ΘΑΝΑΤΟ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ. Πράξαμε επιχειρησιακά το αναγκαίο σε επίπεδο οργάνωσης για αυτή τη δίκαιη ενέργεια, προκειμένου ο σχεδιασμός μας να στεφθεί με απόλυτη επιτυχία. Στο στρατιωτικό αυτό πλήγμα που δημιουργήσαμε σε έναν από τους πιο ισχυρούς τους πυρήνες αυτή τη στιγμή, θεωρούμε σημαντικό να συνεχίσουν να προστίθενται κάθε μέρα όλα τα μέσα από το αγωνιστικό οπλοστάσιο της τάξης μας:

- Το ατσάλωμά μας στους χώρους δουλειάς μέσα από τα ταξικά σωματεία, εργατικές ομάδες και επιτροπές αγώνα που θα δώσουν μια ανάσα στους εκμεταλλευόμενους, θα ξαναθυμίσουν την πολύτιμη αξία της συλλογικοποίησης, κόντρα στην απομόνωση που βολεύει τους φασίστες και την εργοδοσία.

-Η πολιτική μας συγκρότηση με την επικαιροποίηση των θεωρητικών μας εργαλείων, που θα είναι το αλφαβητάρι των αγωνιζόμενων προλετάριων κόντρα στην άγνοια, τη διαστρέβλωση, τον ιστορικό αναθεωρητισμό και τη συστημική προπαγάνδα του αστικού στρατοπέδου.

- Το ακόνισμα της ταξικής μας συνείδησής και η ανάπτυξη ισχυρών δεσμών με τα αδέρφια μας -ντόπιους και μετανάστες- που ζούμε μαζί και αναπνέουμε τον ίδιο μολυσμένο αέρα στις φτωχογειτονιές μας, κόντρα στους διαχωρισμούς που γεμίζουν με δηλητήριο την τάξη μας.

- Η αποκάλυψη των δικτύων συνεργασίας κρατικών στελεχών-φασιστών-αστυνομίας-μαφιόζων, κόντρα στους χρυσαυγίτες και στις αστικές δυνάμεις που στοχοποιούν ως ρίζα του κακού τους κατατρεγμένους.Η συνεχής στοχοποίηση από εμάς, του πραγματικού ενόχου για την εγκληματικότητα, τη φτώχεια, το άγχος και το φόβο που δεν είναι άλλος από το καπιταλιστικό σύστημα που γεννά την υποβάθμιση, την περιθωριοποίηση, την εξαθλίωση και όλα τα δεινά αυτού του κόσμου.

- Η ανάδειξη του πραγματικού τους ρόλου ώστε να καταστεί ανέφικτο να διαμαρτύρονται για την εγκληματικότητα οι μαφιόζοι της Χ.Α. Τα παραδείγματα είναι πολλά: Ο βουλευτής Ν. Κούζηλος και οι σχέσεις με το Μαρινάκη και την υπόθεση του ναρκοπλοίου Noor 1. Ο πρώην περιφερειάρχης της Χ. Ρήγας και η εκτέλεση συμβολαίων θανάτου που έκανε κατά παραγγελία. Ο συνταξιούχος αστυνομικός και υποψήφιος με τη Χ.Α. Φ. Μπέλλος που τον Οκτώβρη του 2016 σκότωσε για νταηλίκι στους Αμπελόκηπους. Ο Γ. Λαγός και η εμπλοκή του σε υποθέσεις σωματεμπορίας. Ο Η. Παναγιώταρος και οι μπίζνες με τον οπλέμπορα Α. Βαβύλη, κ.ά.

- Η ανάδειξη του ρόλου των φασιστών και των ναζί στην αναζωπύρωση των χειρότερων καταστάσεων σε μια τοπική κοινωνία, αφού η πρότασή τους για την επίλυση των όποιων ζητημάτων είναι η ωδή στη λιντσάρισμα και ο εμφύλιος μεταξύ των φτωχών.

- Η αποδόμηση του “αντισυστημικού” ρόλου της Χ.Α. και η κατάδειξη του ρόλου της ως πολιτική επιλογή των πιο αντιδραστικών τμημάτων του κεφαλαίου.

- Η χρήση της προλεταριακής αντιβίας όχι ως σκοπό, αλλά ως μέσο, για να περιφρουρήσουμε τις δομές μας, τους συντρόφους, τις γειτόνισσες, τους συναδέλφους, τις συμμαθήτριές μας από την εκδικητική μανία του κράτους, του κεφαλαίου και των φασιστών τους.

- Η συνεχής υπενθύμιση από τις καλύτερες στιγμές της παγκόσμιας αγωνιστικής ιστορίας, ότι όταν υπάρχει επαναστατικός σχεδιασμός, ταξική συνείδηση, ενότητα, αποφασιστικότητα και όραμα, ο φασισμός και ο ναζισμός δεν είναι αήττητοι. Η συνεχής υπενθύμιση ότι με αυτούς τους όρους ο καπιταλισμός δεν είναι μονόδρομος.

Τώρα που πυκνώνουν οι φωτιές των πολέμων γύρω μας και οι ακροδεξιές ιαχές δυναμώνουν παγκόσμια πατώντας πάνω στο έδαφος των συνεπειών της καπιταλιστικής κρίσης, των μνημονίων και των αντιλαϊκών πολιτικών, ήρθε η ώρα πιο πολύ από ποτέ, να δείξουμε ότι υπάρχει άλλος δρόμος. Ένας δρόμος, που πρέπει να τον περπατήσουμε όλοι/ες μαζί, εμείς που αναγνωρίζουμε τα συμφέροντά μας στην πλευρά των εκμεταλλευόμενων. Όλοι και όλες μαζί για την υπεράσπιση των αναγκών μας και των ζωών μας. Όλοι και όλες μαζί μέχρι την οριστική συντριβή του κράτους και του κεφαλαίου, μέχρι το οριστικό τσάκισμα του φασισμού.



********************************************

Επιχείρηση «ΑΡΜΑΓΕΔΩΝ»



Η επίθεσή μας καθόλου τυχαία δεν ανακοινώθηκε παρά μόνο αφού διέρρευσε στον τοπικό τύπο. Απολύτως κατανοητό πως παρότι το κτήριο είναι γεμάτο με κάμερες, το υλικό δε δημοσιοποιήθηκε. Όσο και να κοπτοράψουν δεν είναι διαχειρίσιμο.

Επρόκειτο για έναν Αρμαγεδόνα. Όχι ως προς την ένταση της βίας, αυτή ήταν μικρότερη από αυτή που αναλογεί σε αυτά τα καθάρματα. Αλλά ως προς τη μορφή και την καταιγιστική εξέλιξη της επίθεσης. Σχεδιάσαμε, οργανώσαμε και υλοποιήσαμε μια επίθεση που ο εγκέφαλος αυτών που τη δέχονταν δεν μπορούσε να επεξεργαστεί, αναλύσει και κατανοήσει. Τη σχεδιάσαμε έτσι όχι για λόγους εντυπωσιασμού αλλά για να μη χρειαστεί να χρησιμοποιήσουμε περισσότερη από την προαποφασισμένη βία για να ισοπεδώσουμε αυτό τον εσμό. Έτοιμοι για να αντιμετωπίσουμε πολλούς περισσότερους απ' όσους εμφανίστηκαν εκείνη τη μέρα.

Αυτά τα αναφέρουμε όχι για να περιαυτολογήσουμε αλλά για να καταδείξουμε και εμείς, όπως και τόσοι άλλοι αγωνιστές έχουν κάνει ανά τα χρόνια σε όλο τον κόσμο, πως με όπλο την αποφασιστικότητα δεν υπάρχει απρόσβλητος στόχος, μη προσεγγίσιμος χώρος.

Έτσι η δημοσιοποίηση του βίντεο της επίθεσής μας, θα τους δημιουργούσε σοβαρά προβλήματα όταν ο επόμενος θρασύδειλος Μπούκουρας πριν μετατραπεί σε κλαψιάρη θα πρόσταζε: «Παραταχθείτε σωστά όπως προβλέπεται, Χρυσή Αυγή είστε ρε». Ακόμα τι θα μπορούσαν να απαντήσουν στις διεθνείς συναντήσεις όταν θα τους ρωτήσουν: «Συναγωνιστές, τι πραγματικά συμβαίνει στην Ελλάδα;». Η ανάμνηση αυτής της επίθεσης όπως και τόσων άλλων που έχουν πραγματοποιήσει σύντροφοι/ισσες σε όλη την Ελλάδα θα καθιστούσε ακόμα πιο σαφές τι ακριβώς έχουν απέναντί τους να αντιμετωπίσουν τα καθάρματα.

Έξω από τα γραφεία της Χ.Α. στον Ασπρόπυργο, μπροστά στις δεκάδες κάμερες που κατέγραψαν την επίθεση, δείξαμε στους βουλευτές, στα στελέχη, στα μέλη και στα αφεντικά τους τι μπορεί να πάθει όποιος ξαναπροσπαθήσει να ξαναχτυπήσει κάποιον/α από την τάξη μας. Την ώρα που κείτονταν στο πάτωμα τους δώσαμε μια υπόσχεση: ότι αν ξανακουμπήσουν ντόπιο ή μετανάστη εργάτη θα τους λιανίσουμε. Και το εννοούμε.



ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ,

ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΟΡΕΞΕΙΣ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ




ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ



Ταξιαρχία Σαχζάτ Λουκμάν




Υστερόγραφα:

Α. Την ώρα που δημοσιοποιούμε αυτό το κείμενο, ο φίρερ Ν. Μιχαλολιάκος κάνει τη σημερινή έκτακτη ομιλία του στα γραφεία του Ασπροπύργου. Αφήνοντας για λίγο την ήσυχη γειτονιά του στα βόρεια προάστια, θα κουβαληθεί στην εργατούπολη για να καταδικάσει την επίθεση που δέχθηκε η γιάφκα του και για να προσπαθήσει να τονώσει το ηθικό των απογοητευμένων οπαδών του. Ο πιο πλούσιος αρχηγός πολιτικού κόμματος, φορώντας τη λαϊκή του μάσκα θα κουβαληθεί από τη συνοδεία του – καμιά δεκαριά στρατιωτικοποιημένους μπρατσαράδες για επίδειξη ισχύος. Επίδειξη όχι μόνο προς το επαναστατικό-εργατικό κίνημα, όχι μόνο προς τους επιχειρηματίες-χρηματοδότες του αλλά και προς τα ίδια τα στελέχη και μέλη του κόμματός του. Γιατί ότι και να γίνεται, όσο και να αποδυναμώνονται, το ξεψυχισμένο «Ζήτω ο Αρχηγός» μετά από κάθε ομιλία, θέλει απεγνωσμένα να συνοδεύεται πάντα από το όνομά του. Όσο και αν κονταροχτυπιούνται οι επίδοξοι μνηστήρες για το θρόνο του...

Β. Επισυνάπτουμε φωτογραφίες από τα καθάρματα που συναντήσαμε την Τετάρτη 14/6 καθώς και υλικό που απαλλοτριώσαμε και αφορά τη λειτουργία των γραφείων και των Τ.Ο. της Χ.Α. στη Δυτική Αττική:
  1. Κλειδιά των γραφείων
  2. Ανδρέας Μαυρίδης
  3. Παναγιώτης Ρακοβίτης
  4. Παναγιώτης Ρακοβίτης
  5. Σοφία Φουντουκίδου & Ανδρέας Μαυρίδης
  6. Μία από τις λίστες με τα στοιχεία νεολαίων, δόκιμων μελών και υποστηρικτών που είχαν μαζί τους. Άξιο αναφοράς ότι για ποινικούς μάλλον λόγους, πρωτοκλασάτα στελέχη όπως ο Αντωνόπουλος και ο Κουράκος αναφέρονται ως δόκιμοι. Για να είναι έτοιμοι μάλλον να αποποιηθούν τις ευθύνες όταν χρειαστεί...
  7. Ενημερωτικό σημείωμα προς την αστυνομία για παροχή προστασίας
  8. Κουπόνια οικονομικής ενίσχυσης
  9. Η λίστα των θαμώνων των γραφείων
  10. Λογαριασμός ΔΕΗ στο όνομα του Η. Κασιδιάρη
  11. Αποδείξεις καταβολής ενοικίου για τα γραφεία αυτά αλλά και για δεύτερο χώρο που έχουν στη Λ. Δημοκρατίας 50. Άραγε η ιδιοκτήτρια Πετρόγιαννου Σοφία, έχει κάποια σχέση με τη γυναίκα του δημάρχου Παναγιώτα Πετρόγιαννου και για αυτό οι τόσο φιλικές τιμές;
  12. Ο ύμνος της Χ.Α.
  13. Λίστα με τους γνωστούς και μη εξαιρετέους
  14. Δεύτερη λίστα των θαμώνων των γραφείων που αφορά βραδινή έξοδο στο γνωστό φασιστόμουτρο Ν. Σφακιανάκη
  15. Αυτοί ξέρουν... (τώρα και εμείς!)
  16. Η λίστα με τα έσοδα-έξοδα των γραφείων (μήνας Φεβρουάριος 2017)
Εικόνες:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.