Σάββατο 17 Ιουνίου 2017

Νέοι άθλ(ι)οι δεξιών . Ο τομεάρχης(αν) εργασίας της ΝΔ καταδικάστηκε για εργοδοτικές παραβάσεις ..



Σε  επίπεδα ελληνικού χρέους η  παραβατικότητα των γαλάζιων αρίστων της ΝΔ που πλέον τους συναντάς στις δικαστικές αίθουσες για πληθώρα εγκλημάτων, οικονομικών, εργοδοτικών , ποινικών(παιδεραστία κλ) κλπ.
Τελευταίο,  που λέει ο λόγος τελευταίο , δείγμα της παραβατικής συμπεριφοράς των δεξιών αρίστων η καταδίκη του αναπληρωτή τομεάρχη εργασίας της ΝΔ,  για σωρεία εργασιακών παραβάσεων. Φαντά απίστευτο  ο υπεύθυνος εργασίας ενός κόμματος που τον χρυσοπληρώνει ο ελληνικός λαός μέσω της  Βουλής,  να καταγγέλλεται και τελικά να καταδικάζεται για σοβαρότατα εργοδοτικά ζητήματα .
Στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια έχουν ψηφισθεί νόμοι εκτρώματα κατά των εργαζομένων που πραγματικά νομιμοποιούν την εκμετάλλευση των εργαζομένων , η παραβίαση και αυτού δε του εργατικού "δικαίου" που απέμεινε  δείχνει τον κυνισμό και του πόσο αδίστακτοι είναι οι κάθε είδους εργοδότες,  όσο ψηλά και αν κινούνται στα γρανάζια της εξουσίας και όσο πλούτο μπορούν και να διαθέτουν..
Αυτό είναι που κάνει ακόμη πιο εξοργιστικό τον τρόπο με τον οποίο αυτός ο τομεάρχης της ΝΔ εκμεταλλεύτηκε την εργαζόμενη ..
Έχει σημασία να δει κανείς πως ο συγκεκριμένος είδος δεξιάς αριστείας,  οργάνωσε την εκμετάλλευση της εργαζόμενης


"Για παραβιάσεις της εργατικής νομοθεσίας καταδικάστηκε ο βουλευτής της ΝΔ και αναπληρωτής Τομεάρχης Εργασίας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Νότης Μηταράκης, με το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών να του επιβάλει την καταβολή του ποσού των 6.601,94 ευρώ, με τον νόμιμο τόκο, στην πρώην υπάλληλό του.

Η πρώην υπάλληλος του βουλευτή απασχολήθηκε στο γραφείο του κατά την τετραετία 2011-2015, υπογράφοντας όμως σύμβαση εξαρτημένης εργασίας με… σουπερμάρκετ.

Όπως ανέφερε στην αγωγή της ο βουλευτής της ΝΔ, εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι είχε άμεση ανάγκη από χρήματα αλλά και ασφάλισης, προκειμένου να αποκτήσει ασφαλιστικά δικαιώματα το ανήλικο παιδί της, επικαλούμενος φορολογικούς και λογιστικούς λόγους της πρότεινε να δηλωθεί ως υπάλληλος της συγκεκριμένης εταιρείας της οποίας νόμιμος εκπρόσωπος είναι ένας στενός του φίλος κι εκείνη αναγκάστηκε να το δεχτεί.

‘Οπως υποστήριξε η υπάλληλος, αμειβόταν για το πρώτο τετράμηνο με 200 ευρώ καθαρά και για τους επόμενους 4 μήνες έπαιρνε 400 ευρώ. Από την 1η Ιανουαρίου του 2013 ο μισθός της ανέβηκε στα 751,39 ευρώ μεικτά μηνιαίως. Επίσης, αν και υποχρεωνόταν σε υπερωρίες με αποτέλεσμα να δουλεύει 12 ώρες την ημέρα επί 7 μέρες την εβδομάδα, ο βουλευτής δεν τις κατέβαλλε τις υποχρεωτικές από τον νόμο απολαβές για αυτές.

Την 1η Οκτωβρίου του 2015 ο Νότης Μηταράκης την απέλυσε προφορικά, χωρίς να της καταβάλλει τη νόμιμη αποζημίωση, αφού δεν την είχε καταχωρήσει στα τηρούμενα για το ΙΚΑ μισθολόγια.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με την καταγγελία της, της πρότειναν να προσληφθεί εν τέλει πραγματικά κι όχι μόνο εικονικά ως εργάτρια αποθήκης.

Η εργαζόμενη προσέφυγε στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, με τον βουλευτή αλλά και κύκλους του να αρνούνται τα καταγγελλόμενα, ισχυριζόμενοι ότι η συγκεκριμένη γυναίκα παρείχε τις υπηρεσίες της στο πολιτικό γραφείο «εθελοντικά κι αμισθί».

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου η εργαζόμενη δεν ήταν εθελόντρια αλλά προσελήφθη με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας.

‘Εκρινε επίσης αβάσιμο τον ισχυρισμό του βουλευτή ότι δεν υπήρχε σύμβαση εξαρτημένης εργασίας μεταξύ τους καθώς εκείνος θα μπορούσε να απασχολήσει μετακλητούς ή αποσπασμένους υπαλλήλους, καθώς όταν εκείνος εξελέγη βουλευτής το 2012 είχε συμπληρώσει τον αριθμό των ατόμων που θα μπορούσε να απασχολήσει με αυτόν τον τρόπο.

Επβαρυντικά στοιχεία για τον Νότη Μηταράκη, ήταν είσης το οργανόγραμμα του πολιτικού του γραφείου, όπου φαινόταν η συγκεκριμένη γυναίκα, το γεγονός ότι κατείχε κλειδιά του χώρου αλλά και η κατάθεση πρώην συνεργάτη του υπέρ της εργαζόμενης."
απο καθεστωτικό 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.