Κυριακή, 28 Μαΐου 2017

Τρείς εργάτες βαριά τραυματίες στο νοσοκομείο και ένας ..Παπαδήμος.


Έκρηξη σε επιχείρηση με μπουκάλες υγραερίων στον Ασπρόπυργο   είχε ως αποτέλεσμα το σοβαρότατο τραυματισμό τριών  εργατών που δούλευαν στην εταιρεία. Οι δύο   εργάτες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση και νοσηλεύονται στην εντατική ενώ ένας ακόμη εργαζόμενος έχει πιο ελαφρά τραύματα.. όλοι τους νεαροί σε ηλικία πληρώνουν με τον πιο ακριβό τρόπο τις συνθήκες εργασίας στη μνημονιακή ελλάδα.. Δίπλα τους οι οικογένειές τους , το σωματείο τους και δεκάδες αισθήματα συμπαράστασης απο σωματεία εργαζομένων, ανέργων και απλού κόσμου  απ όλη την Ελλάδα..

Σε ένα άλλο νοσοκομείο βρίσκεται ο αρχιτραπεζήτης, πρώην διορισμένος πρωθυπουργός Παπαδήμος μετά απο επίθεση που δέχθηκε . Ο παπαδήμος είναι ένα τραπεζίτης που διέπρεψε την εποχή του "εκσυγχρονισμού" των διεφθαρμένων κυβερνήσεων του Σημίτη,  της εισόδου στην ΟΝΕ, των χρηματηστηρίων, των ατελείωτων θαλασσοδανείων, της Goldman Sachs  κλπ.  Διορίσθηκε πρωθυπουργός σε ένα απο τα χειρότερα καθεστώτα του Μνημονίου, μετά την πραξικοπιματική εκδίωξη του επίσης απαράδεκτου Γιωργάκη Παπνδρεόυ το 12΄. Έφερε εφαρμογές του Μνημονίου εντελώς εγκληματικές βυθίζοντας μία ολόκληρη χώρα στην κοινωνική σφαγή .. όχι βέβαια την δική του Τάξη  που έσπευσαν να τον συναντήσουν και στο νοσοκομείο( μνημονιακούς πολιτικούς , δημοσιογράφους κλπ)..

Ανάμεσα στα εκατοντάδες σπασμένα κεφάλια διαδηλωτών απο την αστυνομία , που πρόσφεραν απλόχερα οι πολιτικές του,  απαριθμούμε και μερικά εκ των τιμώμων πολιτικών εγκλημάτων που είναι απαραίτητα για να τον θυμούνται για πάντα

Όπως:

" α) Την αλλαγή της υπαγωγής του χρέους από ελληνικό σε αγγλικό δίκαιο (Φεβρουάριος του 2012). Μέχρι τότε, η Βουλή των Ελλήνων είχε δικαίωμα να ψηφίσει τη μη πληρωμή των ομολόγων, ή την αλλαγή της ημερομηνίας λήξης τους. Μετά την υπαγωγή τους σε αγγλικό δίκαιο, κάτι τέτοιο δε μπορεί να γίνει, ενώ η μη πληρωμή τους μπορεί να επιφέρει ένα κύμα κατασχέσεων και άλλων αρνητικών μέτρων σε βάρος της χώρας μας.

Η ενέργεια αυτή έδεσε χειροπόδαρα την Ελλάδα για πάντα, αφού η χώρα πλέον δε μπορεί ούτε καν να χρεοκοπήσει, ένα δικαίωμα που πάντα είχαν και έχουν όλες οι χώρες του κόσμου.

Τις συνέπειες αυτής της πράξης πληρώνουμε σήμερα και θα πληρώνουμε για πολλές δεκαετίες ακόμη. 


 β) Το κούρεμα των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων που τηρούνταν στην Τράπεζα της Ελλάδας (Μάρτιος 2012, με την προτροπή του Βενιζέλου και τη σύμπραξη του Προβόπουλου). Με την ενέργεια αυτή διέλυσε το ασφαλιστικό σύστημα της Ελλάδας, αφού μέσα σε μία νύχτα έκαναν φτερά 17 δισ ευρώ. Η έλλειψη των χρημάτων αυτών οδήγησε σε σφαγή των συντάξεων στα χρόνια που ακολούθησαν. 

γ) Την εξαίρεση από το PSI του 2012 (το κούρεμα των ομολόγων) των 75 δισ. ευρώ που είχε αγοράσει από τις γαλλογερμανικές τράπεζες η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, σε τιμές γύρω στο 65% της αξίας τους. Τα ομόλογα αυτά σήμερα τα εξοφλούμε στο 100% της αξίας τους, αλλά εξακολουθούμε να πληρώνουμε τους τόκους με το επιτόκιο που φέρουν (μεταξύ του 6,2% και του 6,5%). 

Μιλάμε για απώλειες δεκάδων δισεκατομμυρίων. 

Παράλληλα, τα ομόλογα αυτά χρησιμοποιήθηκαν και χρησιμοποιούνται από τους δανειστές ως μέσο εκβιασμού για την εμπλοκή τους στα πολιτικά πράγματα της χώρας. Με ένα τέτοιο ομόλογο ύψους 6 περίπου δισ. Εκβίασαν τον Τσίπρα τον Ιούλιο του 2015 για να υποκύψει και να υπογράψει το 3ο μνημόνιο. Με ένα ακόμη ομόλογο (νομίζω γύρω στα 6 δισ. και πάλι) το οποίο λήγει στις 20 Ιουλίου μας εκβιάζουν όλο αυτό το διάστημα και μας ξεφτιλίζουν και τελικά επέβαλαν το 4ο μνημόνιο και ποιός ξέρει τί άλλο."Τέλος  εκφράζουμε την ειλικρινή αλληλεγγύη μας στους τρεις εργαζόμενους που τραυματίστηκαν στο εργοστάσιο υγραερίου και ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση, ο αγώνας   είναι διαρκής ..

διαβάστε επίσης εδώ για τα απαριθμισμένα εγκλήματα των Παπαδήμων

Έκρηξη σε εργοστάσιο στον Ασπρόπυργο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου