Τετάρτη, 24 Μαΐου 2017

Αυτή την Πέμπτη 25/5 ΑΠΕΡΓΙΑ των διανομέων/delivery. ΔΕΝ παραγγέλνουμαι απ έξω, στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα τους.


|
Την Πέμπτη 25 Μαΐου έχουν κηρύξει ημέρα απεργία οι διανομείς/delivery. Διεκδικούν  μία σειρά απο απολύτως δίκαια αιτήματα που ΄ΟΛΟΙ μας πρέπει να στηρίξουμε

Διεκδικούν :

Εταιρικά μηχανάκια: Μέχρι στιγμής οι εργοδότες είναι απαλλαγμένοι από την υποχρέωση να παρέχουν εταιρικά δίκυκλα στους εργαζόμενους. Οι διανομείς χρησιμοποιούν τα δικά τους μηχανάκια και επωμίζονται οι ίδιοι τα έξοδα συντήρησης, ασφάλισης και βενζίνης.

Μέσα ατομικής προστασίας: Οι περισσότερες εταιρείες δεν παρέχουν πλήρη εξοπλισμό ατομικής προστασίας. Οι διανομείς διεκδικούν κράνος, φουλάρι λαιμού, μπουφάν-γάντια-παντελόνι-μπότες μηχανής, εξωσκελετό, αδιάβροχο/αντιανεμικό και ανακλαστήρες.

Ένσημα βαρέα και ανθυγιεινά: Παρά την επικινδυνότητα του, το επάγγελμα των διανομέων δεν είναι ακόμα ενταγμένο στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα. Οι διανομείς εργάζονται κανονικά, ανεξάρτητα από τις καιρικές συνθήκες.

Ενιαία ειδικότητα με τον τίτλο «Οδηγός δικύκλου-Μεταφορέας» και Συλλογική σύμβαση εργασίας


ΥΓ: Στην Άρτα οι διανομείς  δεν έχουν καταφέρει ακόμη να συγκροτήσουν ένα σωματείο βάσης και να διεκδικήσουν τα αυτονόητα , ενώ η ασυδοσία των εργοδοτών δεν έχει όριο στο ...κοντέρ. Μπορούμε όμως ΟΛΟΙ μας να χρησιμοποιήσουμε αυτή τη μέρα ως μία ευκαιρία αντίστασης στο καθεστώς που επικρατεί στο χώρο εργασίας των διανομέων και να στηρίξουμε την απεργία με την δική μας στάση να απέχουμε από μία ημέρα παραγγελίας είτε φαγητού, είτε καφέ κλπ.


Διαβάστε επίσης
: Την Πέμπτη μην παραγγείλεις delivery

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου