Πέμπτη 20 Απριλίου 2017

Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής (αποδεικτικό υλικό)

Ο μαχαιροβγάλτης ναζιστής Ρουπακιάς.



Ακολουθεί απόσπασμα του Υπομνήματος της Πολιτικής Αγωγής αναφορικά με τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής Νίκαιας:

Η στυγερή δολοφονία του 34χρονου μουσικού, Παύλου Φύσσα, όπως προκύπτει από την περιγραφή των δραματικών γεγονότων το βράδυ της 17ης προς 18η Σεπτεμβρίου 2013, από τις καταθέσεις των αυτοπτών μαρτύρων αλλά και των απολογιών των ίδιων των κατηγορουμένων, ήταν αποτέλεσμα της συλλογικής και συντεταγμένης δράσης του τάγματος εφόδου της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια. Ο Παύλος Φύσσας δολοφονήθηκε στις 17 με 18/9/2013 από τον Γεώργιο Ρουπακιά, μέλος του Πενταμελούς Συμβουλίου της ΤΟ Νίκαιας καθώς και με άμεση συνέργεια υπολοίπων μελών του “τάγματος εφόδου”.
 
Μέλη της τοπικής, αναγνώρισαν τον Φύσσα στη καφετέρια Κοράλλι, ενημέρωσαν υπόλοιπα μέλη της τοπικής να συγκεντρωθούν έξω από την καφετέρια και μετά την συγκροτημένη και πειθαρχημένη εντολή του πυρηνάρχη Γ. Πατέλη μετέβησαν άμεσα (μέσα σε 15 λεπτά) στην ΤΟ Νίκαιας, εξοπλίστηκαν με ρόπαλα, σιδηρογροθιές, στιλέτα, τους δόθηκαν σαφείς οδηγίες σχετικά με την αποστολή τους και το στοχοποιημένο θύμα και έφυγαν συντεταγμένα για το Κερατσίνι.

Με βάση τα στοιχεία της δικογραφίας τα γεγονότα αναλυτικά έχουν ως εξής:

Στις 17-9-2013 ημέρα Τρίτη στην Καφετέρια Κοράλλι, στη συμβολή των οδών Παύλου Μελά και Κεφαλληνίας, στο Κερατσίνι, και κατά την παρακολούθηση του ποδοσφαιρικού αγώνα Ολυμπιακού – Παρι Σεν Ζερμέν, ο Ιωάννης ΑΓΓΟΣ, ένας εκ των υπευθύνων ασφαλείας της τοπικής οργάνωσης της «ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ» στη Νίκαια (όπως ο ίδιος δηλώνει στην από 5-10-2013 απολογία του ενώπιον των Ανακριτών του Πρωτοδικείου Αθηνών, την οποία επιβεβαίωσε, την 1-11-2013, απολογούμενος συμπληρωματικώς ενώπιον των Εφέτων-Ανακριτριών), προσήλθε στις 21:45 στην καφετέρια, ντυμένος με τη ‘στρατιωτική’ αμφίεση (παντελόνι παραλλαγής, άρβυλα και μαύρη μπλούζα, βλ. την από 18-9-2013 κατάθεση στη Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής του
Ηλία Κοντονικόλα “κάθονταν 3 άτομα τα οποία φαινόντουσαν μέλη της Χ.Α. Γιατί φορούσαν άρβυλα, στρατιωτικής παραλλαγής για παντελόνι, ξυρισμένα στο κεφάλι, φορούσαν μαύρα ρούχα τα οποίο αν θυμάμαι καλά είχαν ένα κόκκινο σήμα”), για να παρακολουθήσει τον ποδοσφαιρικό αγώνα.

Εκεί διαπίστωσε ότι σε διπλανό του τραπέζι καθόταν ο Παύλος Φύσσας, μουσικός και γνωστός στην περιοχή για τις αντίθετες προς τη ‘Χρυσή Αυγή’ ιδεολογικές του απόψεις (όπως αναφέρουν: α) ο μάρτυρας
Ξυπόλητος Μιχαήλ, φίλος του Παύλου Φύσσα ενώπιον των Εφέτων Ανακριτριών στις 19-3-2014, “είμαι σίγουρος ότι ο Παύλος που ήταν από την Αμφιάλη και έμενε πολύ κοντά από το σημείο που δολοφονήθηκε ήταν γνωστός στην περιοχή από τη μουσική του, ήταν αντιφασίστας και αποτελούσε στόχο τους”, β) ο μάρτυρας Χατζησταμάτης Δημήτριος ενώπιον της ΣΤ΄Ανακρίτριας (24-9-2013) “Από τις συνομιλίες τους τον τρόπο που απευθύνονται στην παρέα του Φύσσα, μου δόθηκε η εντύπωση ότι δεν τον έβλεπαν για πρώτη φορά, σαν να ήξεραν ποιός ήταν, σαν να είχαν προηγούμενα μαζί του…” και γ) επίσης αναφέρει και στην απολογία του ο Νικόλαος Τσορβάς ενώπιον των Εφετών Ανακριτριών την 27-3-2014: “όταν είδα αυτό το παλληκάρι τον ψηλό με τα μουσια, τον Φύσσα όπως έμαθα μετά, κάτι μου θύμισε το πρόσωπο του γιατί εγώ παλαιότερα έμενα Κερατσίνι, στην πλατεία Ευγένεια και ό,τι συναυλίες γινόντουσαν εγώ πήγαινα και κάπου τον θυμόμουν ως μουσικό από τις συναυλίες αυτές. Επίσης τον έβλεπα καμία φορά και στην πλατεία όταν πήγαινα και μάλιστα έλεγα “α! Αυτός είναι ο μουσικός που τραγουδούσε στις συναυλίες, μάλιστα, όταν ήμουν μαζί με κάποιο φίλο μου, του τον έδειχνα”), μαζί με την ολιγομελή παρέα του, τον Δούλβαρη Γεώργιο και την Τοσλούκου Χρυσούλα.


Μετά την έναρξη του β΄ ημιχρόνου (22:35 περίπου) εισήλθαν στη καφετέρια οι φίλοι του Παύλου Φύσσα, Ηλίας Κοντονικόλας, Νικόλαος Μαντάς, Παύλος Σειρλής, Νίκος, Μιχάλης Ξυπόλητος, Δημήτρης Μελαχροινόπουλος και Λίνα, προκειμένου να παρακολουθήσουν από κοινού τον αγώνα. Κατά την είσοδο τους στην καφετέρια ο Νικόλαος Μαντάς, αναφέρει στην από 26-9-2013 έκθεση ένορκης κατάθεσης ενώπιον της ΣΤ΄Ανακρίτριας
“είδα να εξέρχεται από την καφετέρια ένα άτομο το οποίο το γνώριζα, ήξερα ότι ήταν χρυσαυγίτης και μάλιστα το είχα δε σε ανύποπτο χρόνο στο youtube (επίσκεψη στην Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, εμφανίζεται στο 4.14-4.29 λεπτό του video “πούτσα φλέβα και εργατιά”, φοράει γυαλιά ηλίου, μαύρη μπλούζα και τατουάζ με μαίανδρο στο δεξί μπράτσο) και που μετά την επίδειξη φωτογραφιών και του video αναγνωρίστηκε με τα στοιχεία Μιχαλάρος Αναστάσιος.

Ο ίδιος μάρτυρας επιβεβαιώνει στην ως άνω μαρτυρία του και την παρουσία του Ιωάννη Άγγου στην καφετέρια, καθώς και ότι μιλούσε συνέχεια στο κινητό και έστελνε
sms.. Ο κατηγορούμενος Τσαλίκης Λέοντας, στην από 10-3-2014 απολογία του ενώπιον των Εφετών Ανακριτριών, παραδέχεται την παρουσία του μέσα στην καφετέρια Κοράλλι, επιβεβαιώνοντας και την ένορκη κατάθεση του Ξυπόλυτου Μιχαήλ, μάρτυρα και φίλου του Παύλου Φύσσα ενώπιον των Εφέτων Ανακριτριών στις 19-3-2014, στην οποία αναγνωρίζει τον Λέοντα Τσαλίκη ως το δεύτερο πρόσωπο που βρισκόταν μέσα στην καφετέρια Κοράλλι.

Η συνεχής επικοινωνία του Ιωάννη Άγγου με άλλους τηλεφωνικά και η σύνδεση με τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα επιβεβαιώνεται από τις καταθέσεις μαρτύρων παρόντων και φίλων του Παύλου Φύσσα όπως π.χ η από 18-9-2013 έκθεση ένορκης κατάθεσης του Δούλβαρη Γεωργίου (ΔΑΑ):
“Αυτό που πιστεύω είναι ότι καποιοι από τα δύο άτομα που ήταν στο μαγαζί και που έμοιαζαν με Χρυσαυγίτες, ειδοποίησαν με κάποιο τρόπο αυτόν τον άνθρωπο που μαχαίρωσε τον Παύλο”.

Επίσης επιβεβαιώνεται και από το συγκεντρωτικό διάγραμμα κλήσεων από 21:00 τις 17/9/2-13 έως 03:00 της 18/9/2013, όπου καταγράφεται αναλυτικά η πληθώρα των κλήσεων του Ιωάννη Άγγου (όνομα συνδρομητή Κωνσταντίνα Μπαξεβανάκη, αρχείο 1374).

Περί τις 23:30 της 17ης Σεπτεμβρίου 2013 ο υπεύθυνος της Τοπικής Οργάνωσης
Γιώργος Πατέλης στέλνει μήνυμα από τα γραφεία της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια σε όσα μέλη αποτελούσαν το “τμήμα ασφάλειας” της οργάνωσης. Το μήνυμα ήταν επιτακτικό και “διέτασσε” τα μέλη που το λάμβαναν να παραστούν αμέσως στα γραφεία της οργάνωσης: «Όλοι τώρα στην Τοπική. Όσοι είσαστε κοντά. Δεν θα περιμένουμε μακρινούς. Τώρα», όπως προκύπτει από το κινητό του Ι. Καζαντζόγλου (βλ. αρχείο του κατασχεθέντος κινητού τηλεφώνου του κατηγορουμένου Iωάννη Καζαντζόγλου, βλ. παράρτημα 1.1, εισερχόμενα SMS Messages αριθ. 702, καθώς και του Κωνσταντίνου Κορκοβίλη όπως φαίνεται και στην από 27-2-2014 απολογία του ενώπιον των Εφετών Ανακριτριών) (Βλ. επίσης και το από 14-10-2013 απολογητικό υπόμνημα του κατηγορουμένου Αθανάσιου Τσορβά το οποίο επιβεβαιώνεται στην από 14-10-2013 απολογία του ενώπιον των Ανακριτών του Πρωτοδικείου Αθηνών καθώς και το από 04-02-2014 απολογητικό του υπόμνημα ως και την από 04-02-2014 απολογία του ενώπιον των Εφέτων Ανακριτριών, σχετικά με την αποστολή του ως άνω μηνύματος.

Επίσης από το από 04-10-2013 απολογητικό υπόμνημα του κατηγορουμένου
Γεωργίου Δήμου το οποίο επιβεβαιώνεται στην από 04-10-2013 απολογία του ενώπιον των Ανακριτών τοι Πρωτοδικείου Αθηνών στο οποίο αναφέρει επί λέξει ότι: “το βράδυ εκείνης της ημέρας παρακολουθούσα τηλεόραση όταν έλαβα γραπτό μήνυμα περί τις 23.00 η ώρα, το οποίο μας καλούσε στην τοπική. Μου έκανε εντύπωση η ώρα και τηλεφώνησα στον Ρουπακιά, του ανέφερα το μήνυμα τον ρώτησα τι μας θέλουν και μου απάντησε: «δεν ξέρω, κλείσε, θα σε πάρω». Τηλεφωνώ ύστερα στον Πατέλη, του λέω «κύριε Πατέλη τι μας θέλετε στην τοπική τέτοια ώρα;» και μου ζήτησε επιτακτικά να πάω μέσα σε χρόνο δέκα λεπτών στην τοπική, χωρίς να απαντήσει σχετικά στην ερώτησή μου”).

Όσοι το έλαβαν, λειτουργώντας συγκροτημένα και πειθαρχώντας άμεσα στην εντολή που τους δόθηκε από τον “πυρηνάρχη” – γραμματέα της τοπικής οργάνωσης – έμμισθο της Χρυσής Αυγής
Γεώργιο Πατέλη (βλ. την με αριθ. Ν0 0118761 κατάσταση εργαζομένων του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή), που έστειλε το μήνυμα, συμμορφούμενοι και υπακούοντας χωρίς καμία αντίδραση ή ερώτηση για το σκοπό της κινητοποίησης σε τόσο προχωρημένη ώρα και εργάσιμη ημέρα, συγκεντρώθηκαν μέσα σε 15 λεπτά της ώρας στα γραφεία της ως άνω τοπικής οι: Γεώργιος Πατέλης, Ιωάννης Καζαντζόγλου, Αθανάσιος Τσορβάς, Γεώργιος Δήμου, Γεώργιος Σταμπέλος – σύμφωνα με την από 15/10/2013 απολογία του Γεώργιου Ρουπακιά στους Ανακριτές του Πρωτοδικείου Αθηνών: “…Πράγματι πήγα στην τοπική και είδα 10-12 μηχανές στις οποίες επέβαιναν 17-18 άτομα, μεταξύ των οποίων αναγνώρισα τους Πατέλη, Καζαντζόγλου, Τσορβά Θανάση, Γιώργου Δήμου, Γιώργο Σταμπέλο…”) – καθώς επίσης και οι Ιωάννης Κομιανός, Νικόλαος Τσορβάς, Γεώργιος Σκάλκος – επίσης σύμφωνα με την από 14/04/2014 απολογία του Γεώργιου Ρουπακιά στις Ειδικές-Εφέτες Ανακρίτριες, καθώς και άλλα μέλη της τοπικής της ΧΑ Νίκαιας. Οι ανωτέρω, μετά από εντολή του “πυρηνάρχη” Γεωργίου Πατέλη, αρμόδιου για την ενεργοποίηση των “ταγμάτων εφόδου” – σε εκτέλεση προηγούμενης εντολής του Ιωάννη Λαγού, που, ως βουλευτής της Χρυσής Αυγής στη Β’ Περιφέρεια Πειραιώς, ήταν υπεύθυνος “περιφερειάρχης” για όλες τις συνοικίες του Πειραιά, όπως το επίδικο “τάγμα εφόδου” της Νίκαιας, να είναι ετοιμοπόλεμο και ικανό να πλήξει τους πολιτικούς του αντιπάλους και γενικότερα ανεπιθύμητα πρόσωπα με χρήση σωματικής ή ένοπλης βίας.

Στα γραφεία της ως άνω τοπικής συγκροτήθηκαν σε τάγμα
και τούς δόθηκαν οδηγίες για την επίθεση και το στοχοποιημένο θύμα. Στα δύο ή τρία Ι.Χ αυτοκίνητα της πομπής επέβαιναν, στο πρώτο ο Γεώργιος Ρουπακιάς με τον Ιωάννη Καζαντζόγλου και άλλα δύο άτομα γυναίκες … και στο δεύτερο οι Αθανάσιος και Νικόλαος Τσορβάς, και μαζί με περίπου 10-12 δίκυκλες μηχανές όπου επέβαιναν τουλάχιστον 17 άτομα (βάσει της απολογίας του Γ. Ρουπακιά ενώπιον του Ανακριτή του Πρωτοδικείου Αθηνών 10-10-2013). Συγκροτώντας όλοι οι ανωτέρω το “τάγμα εφόδου” της Νίκαιας, κινήθηκαν συγκροτημένα σε πομπή, βάσει οργανωμένου σχεδίου κατέφθασαν εντός λίγων λεπτών (βλ. κατάθεση Δήμου στην οποία αναφέρει ότι η απόσταση από τα γραφεία της οργάνωσης στην οδό Καισαρείας 30 ως τον τόπο της δολοφονίας στην Παναγή Τσαλδάρη είναι περί τα 2-3 λεπτά με δίκυκλη μηχανή) έξω από την καφετέρια “Κοράλλι”, όπου τους ανέμεναν τα υπόλοιπα μέλη της Τ.Ο. της ΧΑ της Νίκαιας, ο
Ιωάννης Άγγος, ο Λέοντας Τσαλίκης, ο Αναστάσιος Μιχάλαρος, καθώς και άλλα μέλη που είχαν στο μεταξύ συγκλίνει προς το σημείο ακολουθώντας τις εντολές που τους είχαν δοθεί (βλ. εργαστηριακή έκθεση ΕΛΑΣ, αρχείο 1376).

Πλήρως συγκροτημένο το τάγμα εφόδου δημιούργησε ευνοϊκές συνθήκες για την τέλεση του κακουργήματος της ανθρωποκτονίας και δη κλίμα γενικότερης σύγχυσης και οχλαγωγίας, έντασης και εκφοβισμού
τού στο σημείο αυτό ευρισκόμενου Παύλου Φύσσα καθώς και της ολιγομελούς παρέας του, στην οποία συμμετείχαν και δύο γυναίκες, με τον προπηλακισμό αυτών, με ιαχές και ύβρεις καθώς και με τον ξυλοδαρμό τους εκ μέρους κάποιων από το ως άνω τάγμα εφόδου με συνέπεια αυτός (ο Παύλος Φύσσας) να εγκλωβιστεί και να καταστεί ευάλωτος.

Σε αυτό το σημείο έχει σημασία να αναφερθούν στοιχεία από τις ένορκες καταθέσεις αυτόπτων μαρτύρων που επιβεβαιώνουν τη δράση των παριστάμενων μελών της Τ.Ο. Νίκαιας ως “τάγματος εφόδου” :
  • α) Ένορκη κατάθεση του Δούλβαρη Γεωργίου, φίλου Παύλου Φύσσα, ενώπιον των Ανακριτριών ΚΛΑΠΑ-ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ την 2-3-2014: “Είδαμε να είναι παρατεταγμένοι σαν τάγμα. Εκτός από το να φωνάζουν χτύπαγαν τα πόδια τους στο δρόμο ρυθμικά, ώστε να μας προκαλέσον φόβο […] Δεν ήθελαν να μας αφήσουν να διαφύγουμε. Ήταν εμφανές γιατί είχαν μαζευτεί όλοι σαν τάγμα, οπλισμένοι, φορώντας κράνη”.
  • β) Ένορκη κατάθεση Ρώτα Γεωργίου, Αστυνομικού ΔΙΑΣ ενώπιον των Ανακριτριών ΚΛΑΠΑ-ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ την 23-4-2014: “Και μόνο η εικόνα 40-50 άτομα μαυροφορεμένοι με μαδέρια έδειχνε μια εικόνα έντασης ότι κάτι ενδεχομένως θα γινόταν ή κάτι είχε γίνει. Το γεγονός ότι ξεκίνησαν να τρέχουν και μάλιστα συντεταγμένα σαν ομάδα, έμοιαζε σαν κάποιος να έδωσε το σύνθημα”.
  • γ) Ένορκη κατάθεση του Χατζησταμάτη Δημητρίου ενώπιον των Ανακριτριών ΚΛΑΠΑ-ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ την 3/12/2013: “Γαμήστε τους… Καταλάβαινα ότι τις φράσεις αυτές φώναζε αρχικά ένα συγκεκριμένο άτομο, που μου έδινε την εντύπωση ότι ήταν ο επικεφαλής – καθοδηγητής και έδινε παράγγελμα και στη συνέχεια φώναζαν και οι υπόλοιποι της ομάδας τα ίδια”.
  • δ) την υπ’ αριθ. πρωτ. 3022/8/834-6713-1-2014 έκθεση εργαστηριακής πραγματογνωμοσύνης της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, στην οποία έκθεση αναφέρονται απομαγνητοφωνημένες οι συνομιλίες του κέντρου της Αστυνομίας και των οχημάτων (μοτοσικλετών και περιπολικών αυτοκινήτου) που προσέτρεξαν στο περιστατικό. Ενδεικτικά, αναφέρεται: «Εκφωνητής: «Άπαντες σε ακρόαση… Πενήντα (50) τα άτομα με ρόπαλα, κατευθύνονται προς το κατάστημα με την επωνυμία ‘Κοράλλι’. Το έχετε λάβει οι σταθμοί;» (πειστήριο αρχείου 297.wav).
  • ε) Την υπ’ αριθ. πρωτ. 3022/8/834-β/26-11-2013 όμοια έκθεση εργαστηριακής πραγματογνωμοσύνης όπου αναφέρεται: «Πλήρωμα 1: «…επί της Παύλου Μελά και Κεφαλληνίας έχει γύρω στα είκοσι άτομα της Χρυσής Αυγής… Κέντρο να γνωρίζετε, απ’ ότι διακρίνουμε υπάρχουν και κάτι σιδερομπουνιές και κάτι ρόπαλα…» (πειστήριο αρχείου 450.wav). Πλήρωμα: «Κέντρο βλέπουμε κάτι άτομα της Χρυσής Αυγής, κυνηγάνε έτερα άτομα επί της Τσαλδάρη. Τους κυνηγάνε για να τους πιάσουν» (πειστήριο αρχείου 453.wav). Πλήρωμα: «Από Πέραμα, άτομα της Χρυσής Αυγής… Βλέπουμε άτομα να τρέχουν προς Κεφαλληνίας…» (πειστήριο αρχείου 461. Wav).
Παράλληλα ενδυνάμωσαν και ενθάρρυναν ψυχικά τον Γεώργιο ΡΟΥΠΑΚΙΑ, μέλος του πενταμελούς συμβουλίου της ίδιας τοπικής οργάνωσης και οικονομικό υπεύθυνο της ΤΟ Νίκαιας (βλ. «κατάλογο τοπικών οργανώσεων», αρχείο 2406, που είχε συντάξει η «ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ», στον οποίο αναγράφονται ο υπεύθυνος της Κεντρικής Διοίκησης αυτής, Δημήτριος Βλαχόπουλος καθώς και οι υπεύθυνοι ανά τοπική οργάνωση, ο οποίος κατάλογος είχε παραδοθεί στη λογίστρια της οργάνωσης, Αγγελική Γεννατά, σύζυγο του ανωτέρω, βρέθηκε δε στην κατοχή της, κατά την έρευνα που διενήργησε το ΣΔΟΕ και κατασχέθηκε), ο οποίος αφού εισήλθε με το αυτοκίνητο που οδηγούσε επί της οδού Παναγή Τσαλδάρη κινούμενος αντίθετα προς το επιτρεπόμενο ρεύμα κυκλοφορίας, το “παράτησε” στο μέσον της οδού, στο ύψος του αριθμού 62, εξήλθε από αυτό βιαστικά και με ένα μαχαίρι που έφερε μαζί του, έχοντας πλέον αποκτήσει την αίσθηση της υπεροχής, έπληξε τον Παύλο Φύσσα αιφνιδιαστικά και απρόκλητα επανειλημμένως στο αριστερό ημιθωράκιο, στο ύψος της καρδιάς, με συνέπεια να επέλθει ο θάνατός του.

Οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. δεν παρενέβησαν προκειμένου να παρεμποδίσουν την δολοφονία του Παύλου Φύσσα, παρά μόνο συνέλαβαν τον Γεώργιο Ρουπακιά, ο οποίος και ομολόγησε την πράξη του, μετά από υπόδειξη του ίδιου του θύματος, του Παύλου Φύσσα, ο οποίος σε λίγα λεπτά κατέληξε από το θανάσιμο τραύμα στην καρδιά.

Σημαντική κρίνεται και η κατάθεση του
Χατζησταμάτη Δημήτριου ενώπιον των Εφετών Ανακριτριών 3/12/2013), που είδε τον Παύλο Φύσσα μετά το δολοφονικό μαχαίρωμα από τον Γεώργιο Ρουπακιά: “Η μαχαιριά ήταν σαν τριαντάφυλλο: αυτό σημαίνει ότι ο δράστης είχε στρίψει το μαχαίρι στο σώμα του Φύσσα. Αυτός που το έκανε σίγουρα εκπαιδευμένος. Ένας άνθρωπος που αμύνεται δεν χτυπάει τον άλλο κατά αυτόν τον τρόπο. […] Μου έδωσε την εντύπωση ότι ο Ρουπακιάς την έκανε αυτήν την πράξη δηλ. το μαχαίρωμα για να “αρέσει στα μάτια των άλλων”.

Στην πράξη της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, ο Γ. Ρουπακιάς είχε συναυτουργούς, άμεσους και απλούς συνεργούς, όπως αποδεικνύεται από πολλές ένορκες καταθέσεις μαρτύρων και αστυνομικών αναφέρουν όπως: α) η
Αγγελική Λεγάτου, της ομάδας ΔΙΑΣ, αναφέρει με την από 2/4/14 κατάθεση της στις Ειδικές – Εφέτες Ανακρίτριες, η οποία πρώτη έφτασε στο σημείο της δολοφονίας: “… δύο από τη δεξιά του πλευρά και ένας από την αριστερή και τον τραβούσαν και τον χτυπούσαν. Ο τέταρτος ήταν ο Ρουπακιάς, ο οποίος κρατώντας ένα αναδιπλούμενο μαχαίρι τύπου στιλέτο επιτέθηκε στον Π. Φύσσα μαχαιρώνοντάς τον αιφνιδιαστικά και απρόκλητα, επανειλλημένως στο αριστερό ημιθωράκιο, με συνέπεια να επέλθει ο θάνατός του […] Τα τρία άτομα που έφυγαν τρέχοντας και εξαφανίστηκαν τράβαγαν τον Φύσσα και ο Ρουπακιάς τον μαχαίρωσε. Στην ουσία βοήθησαν τον Ρουπακιά να τον μαχαιρώσει”, β) της Καραγιαννίδου Παρασκευής, αυτόπτου μάρτυρα, ενώπιον της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής την 18-9-2013: “Το παιδί το χτυπάγανε 2-3 άτομα μαζί, με κράνη με κλωτσιές με μπουνιές και μετά τον έπιασε αγκαλιά ένας εύσωμος άνδρας με λίγα γκρίζα μαλλιά και χτύπαγε” […] Τότε ήρθε η αστυνομία και αυτοί που τον χτυπάγανε με κράνη, άρχισαν να τρέχουν για να φύγουν και είδα ότι βγήκε ένας άνδρας με ξυρισμένο κεφάλι από τη θέση του συνοδηγού”, γ) του Μπιαγκή Ανδρέα της Ομάδας ΔΙΑΣ ενώπιον της ΣΤ΄Ανακρίτριας την 8-10-2013: “είδα τον Ρουπακιά να χτυπάει τον Φύσσα με τα χέρια του και τον Φύσσα να ανταποδίδει. Γύρω τους υπήρχαν 2-3 άτομα οι οποίοι απωθούσαν τον Φύσσα και συνέδραμαν τον Ρουπακιά”.

Όμως αμέσως μετά το μαχαίρωμα του Παύλου Φύσσα οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι εκμεταλλευόμενοι τη σύγχυση που προκλήθηκε διέφυγαν τη σύλληψη από τους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ που προσέτρεξαν στο σημείο και που μόνο μετά από την υπόδειξη του Παύλου Φύσσα συνέλαβαν τον Γεώργιο Ρουπακιά.

Οι συμμετέχοντες σε αυτήν την πομπή λειτούργησαν βάσει των ασκήσεων επίθεσης και στρατιωτικών οδηγιών “κάνοντας τρομοκρατία” (βλ. αντίστοιχα το
video 390 του σκληρού δίσκου του Γ. Πατέλη, ομιλία του ίδιου για μηχανοκίνητη πορεία κατά την οποία “κάναμε τρομοκρατία στην περιοχή του Αγ. Νικολάου”), ήταν δε οι περισσότεροι “ένστολοι”, ενδεδυμένοι με την στολή του τμήματος ασφάλειας της τοπικής οργάνωσης της Νίκαιας: μαύρη μπλούζα, παντελόνι παραλλαγής χρώματος άσπρου-γκρι-μαύρου και άρβυλα, σύμφωνα με την κατάθεση της Ζώρζου Δήμητρας ενώπιον των Εφέτων Ανακριτριών την 19-3-2014: “Αυτό που πρόσεξα ήταν όλοι ήταν μεγαλόσωμοι, οι περισσότεροι είχαν ξυρισμένα κεφάλια, φορούσαν μαύρα ρούχα, παντελόνια και μπλούζες παραλλαγής χρώματος άσπρο μαύρο γκρι. Κάποιοι κρατούσαν κράνη και είδα και ρόπαλο”. Eξάλλου και ο ίδιος ο Ιωάννης Άγγος στην απολογία του ενώπιον του Ανακριτή την 5-10-2013 περιγράφοντας την περιβολή του “τμήματος ασφαλείας” (“τάγματος εφόδου”) της ΤΟ Νίκαιας αναφέρει: “Σημειώνω ότι για την ασφάλεια του κτιρίου η οποία περιλαμβάνει 15 άτομα περίπου προβλέπεται στολή και συγκεκριμένα μαύρο t-shirt με λογότυπο χρυσή αυγή, φόρμα παραλλαγής χρώματος λευκού μαύρου γκρίζου, στρατιωτικές αρβύλες και προαιρετικά jokey.

Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι η κινητοποίηση του εν λόγω τάγματος έγινε ακολουθώντας πιστά την ιεραρχική δομή της οργάνωσης: το μέλος του τμήματος ασφαλείας Άγγος ενημέρωσε τον υπεύθυνο πολιτικής δράσης Καζαντζόγλου ο οποίος απευθύνθηκε στον γραμματέα – πυρηνάρχη της τοπικής Πατέλη και αυτός με τη σειρά του ενημέρωσε τον Ιωάννη Λαγό, βουλευτή Β’ Πειραιώς και υπεύθυνο όλης της Περιφέρειας Πειραιά προκειμένου να εγκρίνει την εκτέλεση της αποστολής, όπως προκύπτει από την 27-3-2013 εκτέλεση παραγγελίας της άρσης του απορρήτου των τηλεφωνικών επικοινωνιών της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βιας (1ο Τμήμα Αντιμετώπισης Εσωτερικής Τρομοκρατίας) συμφωνα με την οποία έγιναν οι εξής τηλεφωνικές συνομιλίες :
  • 23:25 – Καζαντζόγλου (2104928130) καλεί Πατέλη (6976740401) (διάρκεια κλήσης: 198 δευτερόλεπτα).
  • 23:26 – Πατέλης (2110107875) καλεί Λαγό.
  • 23:26 – Λαγός καλεί Πατέλη (διάρκεια κλήσης: 64 δευτερόλεπτα)
  • 23:28 – Ο Πατέλης στέλνει το sms προς τους άντρες του τμήματος Ασφαλείας της τοπικής της Νίκαιας.
  • 23:49 – Λαγός στέλνει sms στον Πατέλη (6976740401).
  • 23:50 – Πατέλης στέλνει sms στον Λαγό.
  • 00:12 – Σταμπέλος στέλνει sms στον Λαγό.
  • 00:15 – Λαγός καλεί Πατέλη.
  • 00:30 – Λαγός καλεί Πατέλη (διάρκεια κλήσης: 139 δευτερόλεπτα).
  • 00:37 – Λαγός καλεί Μιχαλολιάκο (διάρκεια κλήσης: 45 δευτερόλεπτα).
Ο Γεώργιος Πατέλης ως “πυρηνάρχης” αποτελούσε τον επικεφαλής στις δράσεις της τοπικής στην περιοχή. Σύμφωνα με την από 27/03/2014 απολογία του Νικόλαου Τσορβά στις Εφέτες Ανακρίτριες: “έχω συμμετάσχει σε 2-3 μηχανοκίνητες πορείες της τοπικής στη Νίκαια και επικεφαλής αυτών των μηχανοκίνητων πορείων ήταν ο Γεώργιος Πατέλης και στις εντολές του Πατέλη έπρεπε να υπακούουν όλα τα μέλη της τοπικής αυστηρά”.
Η πειθαρχία όπως και από τα ανωτέρω μηνύματα στο κινητό του Κορκοβίλη αλλά και από την έκθεση ένορκης κατάθεσης του μάρτυρα Ε’ ενώπιον του Ανακριτή του Ν.4022/2011: “η πειθαρχία είναι το παν και το μόνο που χρειάζεται για τη λειτουργία της ΧΑ. Κάθε παρέκκλιση από τις αρχές της οργάνωσης, τις επιθυμίες και διαταγές του αρχηγού και των ηγετικών στελεχών επέφερε αυτόματα σκληρότατη τιμωρία, άγριους ξυλοδαρμούς και δημόσιους εξευτελισμούς. Έχει τύχει να παρευρεθώ σε τέτοιες πολύ δυσάρεστες καταστάσεις, ξέρω μάλιστα ότι σε κάποιες περιπτώσες βάζουν πολύ δυνατά μουσική για να μην ακούγονται οι φωνές αυτών που τρώνε ξύλο” (βλ. αρχείο 776).

Οι αλλεπάλληλες τηλεφωνικές επικοινωνίες μεταξύ των μελών και της ηγεσίας του τάγματος εφόδου
διακόπτονται μεταξύ 23:50 – 00:06, κατά το διάστημα δηλαδή που εξελίσσεται η επίθεση και τελικά δολοφονία του Π. Φύσσα. Μετά την σύλληψη του Γ. Ρουπακιά επανέρχονται με καταιγιστικό ρυθμό οι μεταξύ τους επικοινωνίες με προεξάρχουσα την ενημέρωση του Ι.Λαγού στον Αρχηγό Ν. Μιχαλολιάκο.

Τέλος σημαντικό στοιχείο της συγκρότησης της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης αποτελεί το απο 4/10/2013 απολογητικό υπόμνημα του
Γεωργίου Δήμου που αναφέρει τα γεγονότα μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και τις απειλές που δεχόταν από μέλη της οργάνωσης όπως τον Γεώργιο Τσακανίκα που δρούσε όπως ο ίδιος αναφέρει με εντολή Λαγού: “Άκου να δεις Δήμου, είσαι ο μόνος που πήρε τηλέφωνο τον Ρουπακιά και του είπες “έλα γίνεται φασαρία. Πιο καλά να πας εσύ φυλακή παρά να πιάσουν τον πυρήνα της Νίκαιας. Αν δεν πεις αυτά που σου λέω να ξέρει ότι θα σε κάνουμε να υποφέρεις μέχρι να σε σκοτώσουμε. Στο λέω να το ξέρεις, τους προδότες εμείς τους σκοτώνουμε, το κατάλαβες; μην τυχόν πας στην αστυνομία…”.
Τα ίδια επιβεβαιώνει και στην από 4-10-2013 ένορκη βεβαίωση του ο
Βασίλειος Χανδρινός.

jailgoldendawn

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.