Παρασκευή 14 Απριλίου 2017

Είναι η Μιμή τμήμα της ορθόδοξης παράδοσης;


H μεταφορά του Αγίου Φωτός με τιμές αρχηγού κράτους δεν κρατάει από τα χρόνια της Τουρκοκρατίας, όταν υποτίθεται ότι κρατούσε αναμμένη την φλόγα του έθνους  η ορθόδοξη εκκλησία, έστω και αν ήταν αντίθετη με την επανάσταση του 1821: ξεκίνησε το 1988, όταν η Δήμητρα Λιάνη Παπανδρέου «διέταξε» να την μεταφέρει η Ολυμπιακή Αεροπορία από τα Ιεροσόλυμα.
Ήταν τότε που η πρώτη κυρία της χώρας, την οποία είχαν πλαισιώσει ιερείς και κομπογιαννίτες, έλυνε και έδενε στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Επειδή όμως στο έθνος, που στερείται μνήμης, για αυτό άλλωστε επαναλαμβάνει τα ίδια λάθη, περισσεύει η υποκρισία και το πλιάτσικο, η Εκκλησία άδραξε την ευκαιρία και καθιέρωσε την αεροπορική μεταφορά ως απαράβατη, ελληνοχριστιανική παράδοση.

Στις δικαιολογημένες, πρόσφατες ενστάσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για αυτό το - χωρίς διεθνές προηγούμενο - παγανιστικό ρεζιλίκι, αυτό που που εντυπωσιάζει είναι η αντίδραση της εκκλησίας που έσπευσε να κατακεραυνώσει τους άπιστους κομουνιστές. Πρόκειται για την ίδια, ιδιοκτησιακή λογική του Ιερατείου που θεωρεί τους Έλληνες πολίτες τμήμα της μεγάλης εκκλησιαστικής περιουσίας, την οποία έχει επίσης παρανόμως υφαρπάξει από το ελληνικό κράτος.
Αν η Εκκλησία της Ελλάδος θεωρεί ότι η αεροπορική μεταφορά της φλόγας είναι μέρος της παράδοσης, ας την χρηματοδοτήσει. Αλλά γιατί να πληρώνουν τον λογαριασμό οι υπόλοιποι πολίτες, σοβαροί ορθόδοξοι, Εβραίοι, καθολικοί, Μουσουλμάνοι και άθεοι, που αηδιάζουν όταν δεν ξεκαρδίζονται στα γέλια με την όλη υπόθεση;

Μια άλλη λύση είναι να την πληρώσει η Ένωση Αστυνομικών Υπάλληλων Ελλάδος που πετάχτηκε από την ντουλάπα της και δήλωσε ότι είναι έτοιμη να αναλάβει τα έξοδα. Σε αυτή τη περίπτωση η Εκκλησία όχι μόνο θα εξοικονομήσει χρήματα αλλά θα μπορέσει να αφιερωθεί στο καθαρά πνευματικά της καθήκοντα: να κηρύξει Αγία τη Μιμή, που τόσο συνέβαλλε στην διατήρηση της ορθόδοξης, ελληνοχριστιανικής μας παράδοσης.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.