Τρίτη 25 Απριλίου 2017

Για την παρέμβαση στην εφημερίδα Καθημερινή-Θεσσαλονίκη

Τα ΜΜΕ αποτελούν το προπαγανδιστικό μέσο στα χέρια της κυριαρχίας. Είναι το εργαλείο χειραγώγησης και ελέγχου της κοινωνίας. Αποτελώντας κομμάτι του εξουσιαστικού συμπλέγματος δεν θα διστάσουν να υπερασπιστούν την υπαρξή του με κάθε κόστος προσπαθόντας να δημιουργήσουν ένα  κοινωνικό κλίμα που ταιριάζει στην κάθε περίπτωση: αγανάκτησης απέναντι στον υπολειτουργικό κρατικό μηχανισμό, τόνωση εθνικού αισθήματος μπροστά στον ''εξωτερικό εχθρό''.Χωρίς πολύ κόπο, οι τηλεοράσεις, οι εφημερίδες, τα ειδησεογραφικά σάιτ, δεν απέκτησαν απλά μια περίοπτη θέση στην καθημερινότητα  των υπηκόων αλλά διαμόρφωσαν και τα θεμέλια των υποταγμένων συνειδήσεων τους.

Η απουσία κριτικής αντίληψης δεν εμπόδισε απλά τους σύγχρονους δούλους από το να διαμορφώσουν την δική τους υποκειμενική αλήθεια, αλλά επέβαλε την υιοθέτηση της αλήθειας μιας “κοινής γνώμης” όπως διαμορφώνεται από τη διάθλαση της πραγματικότητας μέσω των media. Και τα media ως φωνή της εξουστιαστικής ελίτ,η “κοινή γνώμη”, οι “αυτόπτες μάρτυρες”, οι εθελοντές-ρουφίανοι, “τυχαίοι γείτονες” είναι αυτοί που θα καταδικάσουν τις αναρχικές επιθετικές ενέργειες, τις εξεγερσιακές συγκρούσεις, θα κλαφτούν για τις κατεστραμμένες βιτρίνες, θα απαιτήσουν τις εκκενώσεις καταλήψεων, θα θριαμβολογήσουν για την επικράτηση της δημοκρατίας κόντρα στους εσωτερικούς της εχθρούς, θα προδικάσουν το μέλλον συντρόφων που έχουν συλληφθεί.

Στις 24/4 επιτεθήκαμε με μπόγιες στα γραφεία της εφημερίδας "Καθημερινή". Η εν λόγω εφημερίδα έχει στοχοποιήσει στο παρελθόν αναρχικές συλλογικότητες, αναρχικές καταλήψεις και συντρόφους/ισσές. 


Η “αλήθεια” των ΜΜΕ θα αντιμετωπίσει την αλήθεια της ολομέτωπης επίθεσης.

Όποιος στοχοποιεί καταλήψεις, επαναστατικές ομάδες και συλλογικότητες, αναρχικούς αιχμαλώτους πολέμου, στοχοποιεί τον εαυτό του.

Πόλεμος με κάθε μέσο εναντία στην κυριαρχία και τους υπερασπιστές της.


Η ελευθερία θα ανθίσει στα συντρίμμια του εξουσιαστικού κόσμου.

αναρχικοί-ες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.