Παρασκευή 21 Απριλίου 2017

21η Απριλίου. Η κοινοβουλευτική ανακύκλωση της χούντας, 50 χρόνια μετά



Tα κατάλοιπα της χούντας προσπαθούσαν για δεκαετίες μετά την πτώση της να μπουν στο πολιτικό παιχνίδι. Τα κατάφεραν μόνο όταν ξέσπασε η οικονομική και πολιτική κρίση το 2009, με δύο τρόπους. Με την είσοδο της Χρυσής Αυγής στη Βουλή το 2012 και με τον«  εισοδισμό» στην ΝΔ επί Α. Σαμαρά.

Η πρώτη δεν κρύβει τον θαυμασμό της για αυτούς που κατέλυσαν βάναυσα την δημοκρατία, δολοφονώντας, φυλακίζοντας και στέλνοντας στην εξορία χιλιάδες δημοκρατικούς πολίτες. Η άλωση της ΝΔ έγινε με την είσοδο, στο κόμμα που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, στελεχών όπως οι κ. Βορίδης και Γεωργιάδης. Επικεφαλής, ο ένας, της χουντικής νεολαίας που είχε ιδρύσει από την φυλακή ο δικτάτορας Παπαδόπουλος. Φίλος του Παττακού και θαυμαστής της οικονομίας της δικτατορίας που ήταν « κουκλί» το 1974, σύμφωνα με επίσημες δηλώσεις του ο άλλος.
Δεν υπήρχε φυσικά κανένα θαύμα στην χουντική οικονομία, ο οικονομολόγος είναι άλλωστε διαφορετικό επάγγελμα από τον καραβανά. Και καθόλου δεν ήταν αδιάφθορο το καθεστώς, όταν επιφανή στελέχη του είχαν σταλεί στη φυλακή, από τους συναδέλφους τους συνωμότες, για καραμπινάτα σκάνδαλα. Αρκεί και μόνο το γεγονός ότι από τις πρώτες πράξεις της δικτατορίας ήταν να ανεβάσει τους μισθούς του πρωθυπουργού και των υπουργών, θέσεις που είχαν καταλάβει με τα τανκς, για να καταλάβει κανείς ότι επρόκειτο για ένα οργανωμένο πλιάτσικο, που κανείς δεν μπορούσε να αμφισβητήσει γιατί θα βρισκόταν στη φυλακή.

Ο αντικομουνισμός,το βασικό ιδεολόγημα της δικτατορίας, επανέρχεται σήμερα παράλληλα με την κοινοβουλευτική ανακύκλωση. Σταδιακά αλλά σταθερά, από μια μερίδα του τύπου, που τελευταία εκτέλεσε ξανά τον Νίκο Μπελογιάννη ως κατάσκοπο καθώς και από την ακροδεξιά πτέρυγα της ΝΔ, επιχειρείται η δαιμονοποίηση των αριστερών που « δεν είναι δημοκράτες». Καθώς, όπως εξηγούσε ο κ. Γεωργιάδης «σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου και αν πας, όταν πεις ότι είσαι κομουνιστής σε βάζουν φυλακή. Στην Ελλάδα γίνεται το αντίθετο»

Πiιθανώς ο αντιπρόεδρος της ΝΔ  να είχε στο μυαλό του χώρες όπως η Λεττονία, όπου παρελαύνει κάθε χρόνο η λεγεώνα των SS. Το πως βρίσκεται σε αυτή τη θέση, αφορά την ΝΔ και τον κ. Μητσοτάκη, που μάλιστα πρόσφατα αποκάλυψε ότι υπήρξε πολιτικός κρατούμενος της χούντας σε ηλικία 6 μηνών! Εμείς οι υπόλοιποι δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα σημερινά δεινά της χώρας, από την καταστροφή των πόλεων μέχρι τους εξοπλισμούς, μετά τη προδοσία της Κύπρου, που συνέβαλλαν καθοριστικά στην υπερχρέωση της, έχουν τις ρίζες τους σε αυτή την μαύρη μέρα, ακριβώς 50 χρόνια πριν.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.