Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017

ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, Πρέβεζας:Καταδικάζουμε την προσπάθεια απομόνωσης των προσφυγόπουλων, να ενταχθούν τώρα στο δημόσιο σχολείο.


«Καταδικάζουμε την προσπάθεια απομόνωσης των προσφυγόπουλων, να ενταχθούν τώρα στο δημόσιο σχολείο.

Η Γραμματεία Εκπαιδευτικών Πρέβεζας του ΠΑΜΕ καταδικάζει κάθε προσπάθεια απομόνωσης των προσφυγόπουλων. Είναι απαράδεκτο τόσους μήνες μετά την έναρξη των σχολικών μαθημάτων να συζητάμε ακόμη πού και πώς θα ενταχθούν τα παιδιά αυτά στην εκπαιδευτική διαδικασία. Κάθε πρόταση αποκοπής των προσφυγόπουλων από τους υπόλοιπους μαθητές και από τον φυσικό χώρο μόρφωσης και κοινωνικοποίησης, που είναι ο χώρος του Δημόσιου Σχολείου, είναι απαράδεκτη. Θεωρούμε ρατσιστική κάθε τέτοια πρωτοβουλία. Καλούμε τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές να μην εισακούσουν τις φωνές της μισαλλοδοξίας και της ξενοφοβίας.

Καταδικάζουμε τις διοικήσεις των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων Φιλιππιάδας, όσους συντάσσονται μαζί τους, και τον Δήμαρχο Ζηρού, που συνυπογράφουν την επιστολή προς το Υπουργείο Παιδείας με την οποία ζητούν να απομονωθούν τα προσφυγόπουλα στην «Παιδόπολη» Ζηρού, μακριά από τους συνομηλίκους τους και το Δημόσιο σχολείο!!

Ο εχθρός μας δεν είναι τα μικρά και καταταλαιπωρημένα παιδιά που άφησαν την πατρίδα τους εξ αιτίας του πολέμου και των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων. Ο πραγματικός αντίπαλος είναι το σύστημα, οι κυβερνήσεις και τα κόμματα που το στηρίζουν οι οποίοι για τα κέρδη και τους ανταγωνισμούς του μεγάλου κεφαλαίου δεν διστάζουν ν΄ ανάψουν τη φωτιά του πολέμου όπου γης. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, δεσμευμένη από τις αποφάσεις της ΕΕ που στήριξε και οι οποίες δημιούργησαν συνθήκες εγκλωβισμού των προσφύγων, φέρει τεράστιες ευθύνες, γιατί τόσους μήνες έχει αφήσει τα προσφυγόπουλα μακριά από το δημόσιο σχολείο και ανοίγει το δρόμο σε ακραία, ρατσιστικά κέντρα που κρύβονται πίσω από τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων να σπέρνουν το μίσος.

Άραγε ίδια αντίδραση θα είχαν οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων Φιλιππιάδας αν εντοπίζοταν παρόμοια ασθένεια σε κάποιο ελληνόπουλο;

Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες,

Καλούμε τους συλλόγους γονέων, τους συλλόγους διδασκόντων, την ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ να συνεχίσουν ακόμα πιο δυναμικά την εκδήλωση της πολύμορφης και έμπρακτης αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και μετανάστες.

Απαιτούμε την πλήρη και ομαλή ένταξή των προσφυγόπουλων στο Δημόσιο Σχολείο, χωρίς αποκλεισμούς και χωρίς την εμπλοκή ΜΚΟ. Με ευθύνη του κράτους πρέπει τώρα να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα, για την υγεία των παιδιών, την εξασφάλιση υποδομών (τμήματα υποδοχής) και όλου του απαραίτητου εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού.
Να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε τα προσφυγόπουλα να ζήσουν σε ανθρώπινες συνθήκες.
Πρέβεζα 20 Φεβρουαρίου 2017»

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.