Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2017

Έληξε η ομηρία του παιδιού



Μετά τη γενική κατακραυγή, η συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αποφάσισε να παραδοθεί το ανήλικο παιδί της Πόλας Ρούπα και του Νίκου Μαζιώτη στη γιαγιά του. Η σχετική απόφαση (που τάχα ήθελε καιρό για να εκδοθεί) βγήκε κυριακάτικα και ήδη οι συγγενείς του παιδιού περιμένουν να το παραλάβουν!

Απ’ όλη αυτή τη θλιβερή ιστορία έμεινε η εκδικητική μανία, η απανθρωπιά και το εξουσιαστικό θράσος της “πρώτη φορά Αριστεράς”. Εμεινε η ντροπή των “ειδικών επιστημόνων” και της διοίκησης του “Ευαγγελισμού” που συντάχθηκαν με τις απάνθρωπες και αντικοινωνικές διαταγές της συγκυβέρνησης, του Τσίπρα και του Κοντονή. Εμεινε η ντροπή των Δικηγορικών Συλλόγων που δεν είχαν το σθένος και την αξιοπρέπεια να βγουν και να υπερασπιστούν την ίδια την αστική νομιμότητα.

Και βέβαια, έμεινε η αποφασιστική αγωνιστική στάση των φυλακισμένων μελών του Επαναστατικού Αγώνα, που προχώρησαν αμέσως σε απεργία πείνας και δίψας, η αλληλεγγύη των πολιτικών κρατούμενων, που προχώρησαν σε στάση, και η αλληλεγγύη του αντικαπιταλιστικού κινήματος και ευρύτερων κοινωνικών στρωμάτων, που εκφράστηκε με διάφορους τρόπους.

ΥΓ. Aκόμα και στην απόφαση για την απόδοση του παιδιού στη γιαγιά του εμφιλοχωρεί η εκδικητικότητα του συστήματος. Το παιδί παραδίδεται μόνο στη γιαγιά (και όχι και στη θεία του, που επίσης είχε ζητήσει την επιμέλεια), ενώ τίθενται όροι που δεν έχουν τεθεί σε ανάλογες περιπτώσεις (π.χ. στην απόδοση του παιδιού των Σταμάτη-Τσοχατζόπουλου στους συγγενείς του). Αυτά θα έχουμε την ευκαιρία να τα σχολιάσουμε σε επόμενο χρόνο. Προς το παρόν κρατάμε το γεγονός ότι η αλληλεγγύη νίκησε την κρατική βαρβαρότητα και εκδικητικότητα.

Πηγή: Κόντρα



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.