Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016

ΣΚΑΙ Ψέματα!!!

Aνυπόστατο και συκοφαντικό ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ για θάνατο παιδιού στα Διαβατά

Ανακοίνωση σχετικά με ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων εξέδωσε το Συντονιστικό Όργανο Διαχείρισης της Προσφυγικής Κρίσης. Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι πρόκεται για παντελώς ανυπόστατο και συκοφαντικό ρεπορτάζ.

Αναλυτικά γράφει:


Ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ κατά το βραδινό δελτίο ειδήσεων και στο θέμα που φιλοξένησε σχετικά με την κατάσταση στις δομές φιλοξενίας της Βόρειας Ελλάδας υιοθέτησε άκριτα μια ανυπόστατη καταγγελία σχετικά με τον θάνατο παιδιού στα Διαβατά από το κρύο.
Την καταγγελία προλόγισε η παρουσιάστρια του δελτίου κ. Σία Κοσιώνη λέγοντας: «Όπως καταγγέλλουν οι πρόσφυγες στο κέντρο φιλοξενίας Διαβατών, μόλις χθες ένα μωρό πέθανε από το κρύο»
Στη συνέχεια του ρεπορτάζ αναφέρεται «Δυστυχώς, οι φόβοι της 32χρονης επαληθεύτηκαν στο κέντρο φιλοξενίας του πρώην στρατοπέδου στα Διαβατά» και στη συνέχεια παρουσιάζει κάποιους πρόσφυγες να καταγγέλλουν στη μητρική τους γλώσσα ότι μια γυναίκα έχασε το παιδί της και έχει κι άλλα τέσσερα παιδιά.

Το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής διαψεύδει
το παντελώς ανυπόστατο και συκοφαντικό ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ.
Η διασταύρωση της «είδησης» που υιοθέτησε με τόση ευκολία, τόσο η κεντρική παρουσιάστρια του δελτίου όσο και οι συντάκτες του ρεπορτάζ, θα βοηθούσε στην καταγραφή των πραγματικών συνθηκών και γεγονότων, που κανείς δεν αμφισβητεί την δυσκολία τους.

Λίγη ώρα μετά το τέλος του ρεπορτάζ, το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής επικοινώνησε
με τον τηλεοπτικό σταθμό και ζήτησε την αποκατάσταση της αλήθειας, κάτι που δεν έγινε μέχρι και το τέλος του δελτίου.

Ελπίζουμε και ευχόμαστε η ψευδής είδηση, που υιοθέτησε και μετέδωσε άκριτα ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ, να είναι ένα λάθος στην προσπάθεια για κάλυψη των πραγματικών γεγονότων και όχι μια εσκεμμένη ενέργεια προς δημιουργία εντυπώσεων και διαστρέβλωσης της πραγματικότητας.

Συντονιστικό Όργανο Διαχείρισης Προσφυγικής Κρίσης

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου