Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016

Τεράστια διαδήλωση στην Ξάνθη ενάντια στους ναζί της ΧΑ.

              


Πάνω από χίλιοι διαδηλωτές αντέδρασαν με μαζικό συλλαλητήριο στα προγραμματισμένα εγκαίνια επαναλειτουργίας των γραφείων της Χρυσής Αυγής στην Ξάνθη.
Μαθητές, φοιτητές και πολίτες της Ξάνθης, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της ΚΕΕΡΦΑ, της ΑΔΕΔΥ, του ΣΥΡΙΖΑ και της νεολαίας του, πολιτικών συλλογικοτήτων της αριστεράς, του φοιτητικού συλλόγου και άλλων συλλογικοτήτων αρκετοί, ήταν αυτοί που συγκεντρώθηκαν στην πλατεία και πραγματοποίησαν μεγάλη αντιφασιστική πορεία. Η πορεία προσέγγισε τα γραφεία της νεοναζιστικής οργάνωσης, όπου βρέθηκε ο βουλευτής Ι. Λαγός και άλλοι 4 βουλευτές αλλά καθόλου κόσμος για εγκαίνια καθώς μόνο 10 μέλη της εγκληματικής νεοναζιστικής οργάνωσης παραβρέθηκαν στην τελετή.
Οι συγκεντρωμένοι διαδήλωσαν για αρκετή ώρα φωνάζοντας συνθήματα εναντίον της Χ.Α., του φασισμού και των νεοναζί και αποχώρησαν ειρηνικά ολοκληρώνοντας την πορεία τους στην πλατεία.

Μετά την ολοκλήρωση της ειρηνικής πορείας, εκτυλίχθηκαν συγκρούσεις μεταξύ της αστυνομίας και ομάδας περίπου 300 ατόμων που επιχείρησε να σπάσει τον κλοιό γύρω από τα γραφεία της νεοναζιστικής οργάνωσης.
Ακολούθησαν οδομαχίες με τις διμοιρίες των ΜΑΤ που επιχείρησαν να τους απωθήσουν κάνοντας χρήση δακρυγόνων, ενώ χρησιμοποιήθηκαν βόμβες μολότοφ, και προκλήθηκαν ζημιές σε καταστήματα και ΑΤΜ τραπεζών.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.