Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2016

Διεφθαρμένα ΜΜΕ συκοφαντούν τα δημόσια νοσοκομεία μετά την επέμβαση και μόλυνση ακροδεξιού πολιτικού σε ιδιωτικό νοσοκομείο

Δεξιά και ακροδεξιά ΜΜΕ καθώς και πληρωμένοι δημοσιογράφοι συκοφαντούν τα δημόσια νοσοκομεία μετα΄απο την περιφορά ακροδεξιού πολιτικού απο ιδιωτικό "νοσοκομείο" όπου και "επιμολύνθηκε" για να καταλήξει σε δημόσιο για τη σωτηρία του..
\
Ο ακροδεξιός πολιτικός απευθύνθηκε σε δημόσια νοσοκομείο μετά το αδιέξοδο που βρέθηκε η υγεία του επισκεπτόμενος ιδιωτικά ιδρύματα. Παρόλα αυτά ακροδεξιά ΜΜΕ και πληρωμένοι δημοσιογράφοι συκοφαντούν τα δημόσια νοσοκομεία για αυτή την εξέλιξη..

Ακολουθεί ανακοίνωση της ΕΙΝΑΠ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα, 16/11/16
Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ με αφορμή τη δημοσιότητα σχετικά με την περιπέτεια υγείας του Θάνου Πλεύρη, διαπιστώνει ιδιαίτερα αρνητικά φαινόμενα που, δυστυχώς επαναλαμβάνονται σχεδόν κάθε φορά που κάποιος επώνυμος ασθενεί.

  1. Είναι αυτονόητο πως όταν ο οποιοσδήποτε έχει πρόβλημα υγείας, θα πρέπει όλοι να εύχονται ευοίωνη εξέλιξη και να συμπαραστέκονται στις προσπάθειες των θεραπόντων ιατρών, ανεξάρτητα από την κοινωνική – οικονομική κατάσταση, φυλή, ιθαγένεια ή πολιτική τοποθέτηση του οποιουδήποτε ασθενούς.
  2. Είναι απαράδεκτο ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές να επιδίδονται σε «λάιφ στάιλ» κουτσομπολίστικες αναφορές σε προσωπικά δεδομένα του ασθενούς, χωρίς μάλιστα την έγκριση των οικείων του.
  3. Ιδιαίτερα απαράδεκτη ήταν πρωινή ραδιοφωνική εκπομπή 15/11/16 όπου γνωστός δημοσιογράφος συκοφαντούσε με αντιδεοντολογικό τρόπο συλλήβδην τα δημόσια νοσοκομεία, ενώ αν είχε κάνει, ως όφειλε, στοιχειώδη δημοσιογραφική έρευνα θα ήξερε πως στη συγκεκριμένη περίπτωση η αρχική αγγειοχειρουργική επέμβαση πραγματοποιήθηκε σε ιδιωτική κλινική (χωρίς αυτό, βέβαια, να έχει κάποια ιδιαίτερη σημασία).
  4. Επίσης απαράδεκτη ήταν απογευματινή τηλεοπτική εκπομπή 15/11/16, όπου επίσης γνωστός δημοσιογράφος επιδόθηκε σε ατεκμηρίωτη «ιατρική λαθολογία», ενώ είναι γνωστό πως καμία απολύτως χειρουργική επέμβαση δεν είναι τελείως ακίνδυνη και πάντα υπάρχει μικρός ή μεγαλύτερος κίνδυνος σοβαρών επιπλοκών.

Η ΕΙΝΑΠ απαιτεί από όλα τα ΜΜΕ (διαδικτυακά, ραδιοφωνικά, τηλεοπτικά και έντυπα) να τηρούν σε όλες τις παρόμοιες περιπτώσεις τους στοιχειώδεις κανόνες δεοντολογίας, έτσι ώστε να προστατεύεται ο σεβασμός προς τον ασθενή, πρώτα και κύρια, αλλά και να μην γίνεται εκμετάλλευση προς άγραν ακροαματικότητας ή προς προώθηση πολιτικών ή άλλων σκοπιμοτήτων.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΕΙΝΑΠ

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου