Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

Κοινή επίθεση ΜΑΤ και φασιστών σε πρόσφυγες στη Χίο

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 2.00: Οι πρόσφυγες αναφέρουν αστυνομική βία μέσα στο στρατόπεδο. Περίπου 50 συλληφθέντες, αναμεσά τους 2 αλληλέγγυοι. Ένας τουλάχιστον ξυλοδαρμός. Το κέντρο για γυναίκες Αθηνά άνοιξε σαν χώρος καταφυγίου για όσους έχουν ανάγκη.

Χίος: Επίθεση στον καταυλισμό προσφύγων της Σούδας από φασίστες



Συντονισμένη επίθεση από ένστολους και φασίστες έγινε απόψε στο κέντρο κράτησης στην Σούδα. Σύμφωνα με μαρτυρίες προσφύγων όλα ξεκίνησαν όταν φασίστες πέταξαν πέτρες μέσα στη Σούδα. Ταυτόχρονα ξέσπασε φωτιά στο στρατόπεδο από άγνωστη αίτια ενώ έγινε και χρήση δακρυγόνων. Συγκεκριμένα «άγνωστοι» άρχισαν να πετροβολούν τον καταυλισμό ενώ κάποιοι εξ αυτών πέταξαν κροτίδες και βεγγαλικά με αποτέλεσμα μια μεγάλη σκηνή να τυλιχτεί στις φλόγες και κάποιοι άλλοι έχουν μπλοκάρει τις εξόδους το καταυλισμού. Τα ΜΑΤ, αφού δεν έκαναν τίποτα να σταματήσουν την επίθεση, μπήκαν στο camp, άρχισαν να εισβάλουν στις σκηνές, να ξυλοκοπούν και να συλλαμβάνουν πρόσφυγες. Τα ΜΑΤ του Τόσκα δηλαδή επιτέθηκαν και αυτά σε οικογένειες προσφύγων μετά τους φασίστες του νησιού. Σύμφωνα με μάρτυρες, η φωτιά ξεκίνησε από άτομα που λήστεψαν μαγαζί με βεγγαλικά τα οποία πέταξαν στο στρατόπεδο.



Περίπου 50 φασίστες μαζί με μπάτσους έξω από τη Σούδα.



Φώτο από την φωτιά στην εξωτερική πλευρά του τείχους του στρατοπέδου.

Τα τοπικά μίντια αναφέρουν φυσικά πως τα βεγγαλικά τα έκλεψαν πρόσφυγες. Για να τα εκσφενδονίσουν προς τους εαυτούς τους(!!). Εκτός από τον εξωτερικό περίβολο, μία από τις μεγάλες σκηνές του καταυλισμού τυλίχθηκε στις φλόγες, στη δυτική πύλη του Κάστρου, με κίνδυνο επέκτασης και στα γύρω σπίτια. Σύμφωνα με καθεστωτικά η κατάσταση αυτή την στιγμή είναι ήρεμη. Αξιοσημείωτο βέβαια ότι εχτές είχε συγκέντρωση στο νησί η ΧΑ, ενώ δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε ακόμη αν οι μπάτσοι εμφανίστηκαν πρώτοι ή οι φασίστες. Το σίγουρο είναι ότι από κοινού έκαναν συντονισμένες επιθέσεις με χημικά ενάντια σε γυναικόπαιδα.



πηγή http://www.provo.gr/souda_xios/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.