Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016

'Ενα 4χρονο παιδί προσπαθούσε να ζεσταθεί στο σκοτάδι...

... και βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο
Eνα 4χρονο αγόρι από την Λάρισα προστέθηκε από χθες στον τραγικό «κατάλογο» των θυμάτων από έλλειψη ηλεκτρικού ρεύματος και θέρμανσης της μνημονιακής εποχής, νοσηλευόμενο στο Νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού σε σοβαρή κατάσταση, μετά την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο σπίτι του χθες βράδυ.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η πυρκαγιά προκλήθηκε από αναμμένο κερί, καθώς είχε διακοπεί η ηλεκτροδότηση στο σπίτι.
«Πηγές» της ΔΕΗ αναφέρουν ότι ο λογαριασμός του ρεύματος είχε να πληρωθεί από το 2013, η διακοπή είχε γίνει από το 2014, ωστόσο είχε επανασυνδεθεί παράνομα και έτσι ο αρμόδιος διαχειριστής πριν από δυο ήμερες διέκοψε εκ νέου την ηλεκτροδότηση αφαιρώντας μάλιστα και το ρολόι. Πηγές της ΔΕΗ αναφέρουν ότι το ρολόι ήταν εγγεγραμμένο σε άλλο όνομα από την οικογένεια που διέμενε στο σπίτι.

Το παιδί ήταν μέλος μονογονεϊκής οικογένειας με την μητέρα να προσπαθεί να το θρέψει μέσα σε άθλιες οικονομικές συνθήκες.

Πολλά θα μπορούσαν να ειπωθούν με αφορμή αυτή την τραγωδία. Επιλέγουμε να θυμίσουμε τι ανακοίνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ το 2013, ως αντιπολίτευση, με αφορμή τον τραγικό θάνατο των δύο φοιτητών στην Λάρισα από αναθυμιάσεις  που προήλθαν από αυτοσχέδιο μαγκάλι. Σημείωνε, μεταξύ άλλων:
«Το τραγικό συμβάν της Λάρισας είναι το αποτέλεσμα των βίαιων ανατροπών που έφερε η μνημονιακή εποχή  στις ζωές των περισσοτέρων από εμάς. Όταν πριν λίγους μήνες προειδοποιούσαμε  για τις επιπτώσεις  που θα έχει το ακριβό πετρέλαιο και  ρεύμα, είχαμε λοιδορηθεί από την κυβέρνηση. Σήμερα, συντετριμμένοι από τον άδικο χαμό των 2 σπουδαστών ας αναλογιστούμε όλοι τι πρέπει να γίνει για να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα.».
Ακριβώς…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.