Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου 2016

Βασανισμός δύο συντρόφων από την αστυνομία στο Αστυνομικό τμήμα Αγρινίου.


Συνεχίζονται οι περιπτώσεις βασανισμού από μονάδες της αστυνομίας σε όλη τη χώρα. Πριν λίγες ημέρες είχε δημοσιοποιηθεί ο βασανισμός παιδιών από αστυνομικούς του ΑΤ Ομονοίας, ενώ μόλις χθες δημοσιοποιήθηκε ο βασανισμός δύο νέων από αστυνομικούς του Αγρινίου..

Ο μηχανισμός της αστυνομίας διακρίνεται διαχρονικά στην Ελλάδα για τα φασιστικά του χαρακτηριστικά, πάντα εναντίων του λαού όταν πάλευε για δικαιώματα , για ελευθερίες για μεροκάματα , για οτιδήποτε ενάντια στην εκμετάλλευση των κυρίαρχων....
Τα τελευταία χρόνια το ολοκληρωτικό καθεστώς των Μνημονίων των ξένων επικυρίαρχων και των ημεδαπών  Κουισλγκ, έχουν θέσει το μηχανισμό της αστυνομίας στα κύρια εργαλεία επιβολής της αγριότητας τους κάτι που έχει γίνει εξαιρετικά ευπρόσδεκτό από το συγκεκριμένο μηχανισμό  που στην κυριολεξία σακάτευε πορείες αγωνιζομένων κατά των μνημονίων..

Σε αυτό το ολοκληρωτικό περιβάλλον αναλαμβάνουν λαμπρές αποστολές όπως για παράδειγμα και σημαντικό δείγμα προσφοράς την προστασία που παρέχουν  συνοδεύοντας  τις διαδικασίες νόμιμου πλιάτσικου όπως τους πλειστηριασμούς της λαϊκής περιουσίας υπερασπίζοντας το "δίκιο" των τραπεζιτών και των ξένων επικυρίαρχων κλπ ... .  . Έτσι και μέσα σε αυτό το πλαίσιο προσφοράς δεν ήταν λίγες οι φορές που αποκαλύπτονταν και τα βασανιστήρια σε πολιτικούς αγωνιστές που συμμετέχουν στις αντιστάσεις της εποχής μας..

Στην ίδια  χρονική,  πολιτική/"πολιτειακή" συγκυρία ο μηχανισμός της αστυνομίας δεν διστάζει να παραταχθεί πλήρως με πολιτικό ρόλο , να  πάρει σαφή θέση και να
ταχθεί με κάθε τρόπο δίπλα σε οτιδήποτε πιο αποκρουστικό υπήρξε για την ιστορία του τόπου: δίπλα και μέσα στις ναζιστικές συμμορίες είτε ως ψηφοφόρος,  είτε ως μέλος κλπ... και πάντα υπερασπίζοντας το ακροδεξιό ολοκληρωτικό καθεστώς των Μνημονίων

Ο βασανισμός των παιδιών στο Αγρίνιο που είναι συνεπέστατοι πολιτικοί /κοινωνικοί αγωνιστές και για αυτό πυροδότησε το μένος τους, είναι ένα ακόμη κεφάλαιο στη λειτουργία του συγκεκριμένου μηχανισμού και στο ρόλο που παίζει  για την καταστολή των αντιστάσεων και την εφαρμογή του απόλυτα ολοκληρωτικού καθεστώτος όπου θα βασιλεύει η αγριότητα των κυρίαρχων πάνω σε Όλους μας ..   


Ακολουθεί η ανακοίνωση της πρωτοβουλίας Αναρχικών Αγρινίου που περιγράφει ακριβώς το τι έγινε..

Βασανισμός δύο συντρόφων από την αστυνομία στο Αστυνομικό τμήμα Αγρινίου.

Συνέχεια των κατασταλτικών μεθοδεύσεων από το κράτος στο Αγρίνιο, απέναντι στα κομμάτια αυτά της κοινωνίας που επιλέγουν να αμφισβητούν έμπρακτα την εξουσία και τους θεσμούς της.

Την Παρασκευή 31/9/2016 στις 9.30 αυτοκίνητο της ασφάλειας Αγρινίου στο οποίο επέβαιναν τέσσερις μπάτσοι, ασφαλίτες και Ο.Π.Κ.Ε., ακινητοποίησαν δύο συντρόφους στην περιοχή της Αγίας Τριάδας. Προκαλώντας με ειρωνικά σχόλια αλλά και απειλές ζητούν από τους συντρόφους να τους υποβάλουν σε εξακρίβωση στοιχείων και σωματικό έλεγχο. Οι σύντροφοι αρνούνται κάθε έλεγχο και δηλώνουν ότι δεν τους αναγνωρίζουν σα θεσμό ή εξουσία. Χρησιμοποιώντας βία, γροθιές και κλωτσιές, τους περνούν χειροπέδες και τους βάζουν στο ασφαλίτικο. Κατά τη διάρκεια της προσαγωγής συνεχίζονται οι απειλές τόσο επί του προσωπικού όσο και προς όλο το αναρχικό, αντιεξουσιαστικό και αντιφασιστικό κίνημα του Αγρινίου. Στο αστυνομικό τμήμα που προσάγονται ξυλοκοπούνται. Συγκεκριμένα ο ένας από τους δύο συντρόφους δένεται πισθάγκωνα και δέχεται χτυπήματα από τους μπάτσους στο κεφάλι και όλο το σώμα του για πέντε συνεχόμενες ώρες. Αφού εξάντλησαν τη δύναμη τους σε ένα άτομο δεμένο με χειροπέδες στη συνέχεια προσφέρθηκαν να το πάνε και στο νοσοκομείο θέλοντας έτσι να μετατρέψουν τα βασανισμό σε συμπλοκή με τους μπάτσους. Οι σύντροφοι αρνούνται κάθε συνδιαλλαγή μαζί τους και τους απαγγέλλονται κατηγορίες για απείθεια, αντίσταση και παράβαση του νόμου περί όπλων για ένα σουγιά που βρέθηκε στη κατοχή του ενός. Στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι αφού τους ορίστηκε τακτική δικάσιμος.

Δεν είναι η πρώτη φορά που θρασύδειλα γουρούνια προσπαθούν να κάμψουν το αγωνιστικό φρόνημα ανθρώπων που αντιστέκονται. Πότε σε συνεργασία με τους φασίστες της χρυσής αυγής, πότε κρυμμένοι πίσω από την ασυλία που τους δίνει η στολή του μπάτσου. Δεν είναι τυχαίο ότι τα γραφεία της χρυσής αυγής είναι ακριβώς δίπλα από τους μπάτσους και είναι ιδιοκτησίας ενός μπάτσου. Σε αγαστή συνεργασία κράτος και παρακράτος, μπάτσοι και φασίστες προσπαθούν μέσα από σχεδιασμένες κινήσεις να επιβάλουν το φόβο της εξουσίας τρομοκρατώντας από πιτσιρικάδες που τους χλευάζουν, μέχρι τα πιο προωθημένα αγωνιστικά κομμάτια του κινήματος της αντίστασης ενάντια στον ολοκληρωτισμό.

Πιστά σκυλιά του συστήματος, δούλοι μέχρι το κόκαλο, τσιράκια των αφεντικών. Πάντα απέναντι σε αγώνες και διεκδικήσεις δεν διστάζουν να χτυπούν ηλικιωμένους σε πορείες και να γελούν πετώντας τους δακρυγόνα. Μην αναρωτιέστε λοιπόν που ΌΛΟΙ μισούν τους μπάτσους. Αυτοί είναι που θα υπερασπιστούν τους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις των σπιτιών από τις τράπεζες. Θα προστατέψουν τα αφεντικά τους για μερικές εκατοντάδες ευρώ χτυπώντας μια κοινωνία που εξαθλιώνεται.Απάντηση σε αυτό το κλίμα είναι ούτε ένα βήμα πίσω.
Μαζική συμμετοχή σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις που έρχονται ενάντια στην καταστολή και τον ολοκληρωτισμό που προσπαθούν  να επιβάλλουν.

 

Ούτε ένα βήμα πίσω

Από τα οδοφράγματα του Αγώνα για Ελευθερία και Αξιοπρέπεια.
Πρωτοβουλία Αναρχικών Αγρινίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου