Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2016

Φωτογραφίες απο τη σημερινή συγκέντρωση προσφύγων στη Φιλιππιάδα ενάντια στα κλειστά σύνορα.

Συγκέντρωση και πορεία των προσφύγων στη Φιλιππιάδα ενάντια στα κλειστά σύνορα.

Συγκέντρωση στο κέντρο(στην πλατεία στα ΚΤΕΛ) της Φιλιππιάδας έκαναν σήμερα, το πρωί έως το μεσημέρι,  δεκάδες πρόσφυγες από το στρατόπεδο προσφύγων της Φιλιπιάδας  Ενάντια στα κλειστά σύνορα, ζητώντας την ελεύθερη  μετακίνηση  όλων των ανθρώπων..

Η συγκέντρωση ήταν πολυπληθής (πάνω απο 200 άτομα) τόσο απο τη Συρία όσο και από το Αφγανιστάν αλλά και απο αλληλέγγυους που βρέθηκαν εκεί μαζί με τους πρόσφυγες..
 Η διαμαρτυρία των προσφύγων θέτει ένα σημαντικότατο ζήτημα αυτό της ελεύθερης μετακίνησης των ανθρώπων. Σε μία εποχή  όπου τα χρήματα , τα εμπορεύματα, τα κεφάλαια απ όπου και αν προέρχονται (πχ απο όπλα, πολέμους, ναρκωτικά, πορνεία, επιχειρήσεις κλπ) είναι ελεύθερα και δεν υπόκεινται σε κανένα απολύτως περιορισμό ,  στήνονται αιματοβαμμένοι φράχτες , σύνορα  και στρατιές πάνοπλων μισθοφόρων  που σημαδεύουν  ανθρώπους που τρέχουν να  γλιτώσουν από πολέμους, από οικονομικές και φυσικές καταστροφές ..

Στο στρατόπεδο προσφύγων της Φιλιππιάδας βρίσκονται, κατά περιόδους,  περισσσότεροι απο 500 πρόσφυγες που θέλουν να μετακινηθούν σε άλλες χώρες που βρίσκονται συγγενείς τους. Αυτή τη στιγμή   έχουν εγκλωβιστεί στην Ελλάδα από τις πολιτικές των κλειστών συνόρων.. 


Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες.... Οι δρόμοι τους να μείνουν ελεύθεροι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.