Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2016

Να κι ο Σύλλογος Γονέων 2ου Δημοτικού Φιλιππιάδας― δεν είναι μόνο #Ωραιόκαστρο #Φιλιππιάδα
Δεν είναι μόνο το Ωραιόκαστρο. Το ακολουθεί η ρατσιστικότατη ανακοίνωση του Συλλόγου Δημοτικού Φιλιππιάδας την οποία σας δίνω και με σύνδεσμο προς το Facebook για να δείτε και τα σχόλια.

Απομονώνω μια από τις πολλές απαντήσεις και προσθέτω σχόλια και στο τέλος λίγες εικόνες από τη λάσπη της Ειδομένης. Διότι κανείς δεν έχει το δικαίωμα να καταδικάσει στην αμάθεια και να κλέψει το μέλλον των παιδιών.
Πολύ περισσότερα είπα για το πρώτο κρούσμα, στο Ωραιόκαστρο. Δε θα επαναλάβω, σας δίνω σύνδεσμο.


‪Θεωρητικο εργαστηρι  ‪ Κύριοι, ΠΟΣΟΙ ΗΤΑΝ οι παρευρισκόμενοι γονείς στις 12/09; Σας πάιρνει μια βδομάδα να πληκτρολογήσετε τις αποφάσεις μιας συνέλευσης;‬
‪Ως εκτούτου και για όσα αναφέρετε στα σημεία:‬
‪1) Το τι είναι αναγκαίο δεν θα το αποφασίσει ο σύλλογος σας, το αποφασίζει ο νόμος. Κι εσείς δεν είστε ο νόμος.‬
‪2) Επικαλείστε ιατρικούς λόγους για να μην φοιτήσουν στο σχολείο τα προσφυγόπουλα. Όλα είναι εμβολιασμένα, κι εδώ λέτε συνειδητά ψέμματα. Αν έχετε μαρτυρία/ -ες για όσα ισχυρίζεστε ή κάποιο πιστοποιητικό από κάποια δομή Υγείας της περιοχής (πχ νοσοκομείο Άρτας, Πρέβεζας, Ιωαννίνων) με κάποιο περιστατικό να τα παρουσιάσετε δημόσια.‬
‪3) Η στάση σας με τη δήθεν ανησυχία σας γύρω από τους εκπαιδευτικούς λόγους περιγράφουν ακριβώς τον εκφοβισμό των ίδιων των προσφυγόπουλων, τον οποίο συστηματικά από τη στιγμή της ανάρτησης σας προωθείτε με τις θέσις σας. Για τα υπόλοιπα, δεν είναι παράτυποι ούτε παράνομοι, ανήκουν στο καθεστώς που περιγράφει ακριβώς τον πρόσφυγα. Δικαιούνται κατά συνέπεια τα προσφυγόπουλα Παιδεία όπως τα παιδιά όλων ανά την ελληνική Επικράτεια. Στην Παιδεία δεν μιλάμε για χαρακτήρα, αλλά για υποχρέωση και αποστολή της Πολιτείας να την παράσχει ως αγαθό, αγαπητοί, έτσι προκύπτει ότι οι ίδιοι εσείς ως γονείς μόλις υποβαθμίσατε το σχολείο σας. ‬
‪4) Όταν λέτε δρώμενα; Μήπως κανένα πανηγύρι με κλαρίνα που θα μοιράζει κρέατα ο χασάπης δήμαρχος Γιολδάσης (νδ); Αυτό εννοείτε;‬
‪5) Μόνοι σας το γράφετε και το λέτε, φανατισμένοι Χριστιανοταλιπμπάν είστε και φαίνεστε. ‬
‪6) Ποιο πολιτισμικό χάσμα, κύριοι; Ποια η πολιτισμική σας ταυτότητα; Η δικιά σας σκούφια από που κρατάει; ‬
‪Μιλάτε για υποβάθμιση του βιοτικού και μορφωτικού επιπέδου των παιδιών σας, ενώ το υποβαθμίζετε εσείς οι ίδιοι, σπέρνωντας τη διχόνοια στην τοπική κοινωνία; Οι περισσότεροι από σας που τα γράφετε αυτά έχετε πάει σχολείο; Το έχετε τελειώσει; ‬
‪Τι σχέση έχετε εσείς με την ελληνική παράδοση; ‬

‪Μπορείτε και χειρότερα.‬
______________________________

Νίκος Μικρόπουλος Κρίμα Φιλιππιάδα, πρώην Νέα Κερασούντα. Συμβουλευτείτε τους προπαπούδες στο νεκροταφείο. "Μας φέρανε με πλοίο στην Πρέβεζα. Όμως, οι ντόπιοι είχαν μαζευτεί στο λιμάνι και δεν άφηναν το πλοίο να δέσει. Είχε ακουστεί πως η κυβέρνηση θα έδινε χωράφια στους "τουρκόσπορους". Λιμοκτονούσαμε αρόδου. Έσερνα το χέρι στο κεφάλι και μου φεύγανε τούφες μαλλιά. Τους νεκρούς τους πετάγαμε στη θάλασσα..."

Αρνούνται και στη Φιλιππιάδα την ένταξη στα σχολεία των παιδιών προσφύγων ‪http://bit.ly/2cjqlDh 
Σύλλογοι Γονέων & Κηδεμόνων δεν έχουν δικαιοδοσία & δεν αποφασίζουν για το ποιοι θα φοιτήσουν σ' ένα σχολείο.Ας χτυπιούνται στη Φιλιππιαδα.
Τα παιδιά της Β Δημοτικού (7 χρόνων) στη Φιλιππιάδα αποφάσισαν ότι είναι 100% Χριστιανοί

Το καρκίνωμα κάνει μετάσταση... ‪#RT ‪@News247gr  Όχι στα προσφυγόπουλα και από σχολείο στην Φιλιππιάδα

Συμφωνώ και εγώ με τους γονείς της ‪#Φιλιππιάδα. Για το καλό των παιδιών των προσφύγων, καλά θα κάνουν, να μην τα στείλουν σε σχολείο εκεί.

Άτομα σαν αυτά στη Φιλιππιαδα δεν έχουν πολιτισμό για να μπορέσει να τους τον αλλοιώσει κανείς. Ούτε ανθρωπιά. Κρίμα που μεγαλώνουν παιδιά.
1 Σεπτεμβρίου. Οι πρόσφυγες ευχαριστούν...την Φιλιππιάδα που σήμερα δεν θέλει τα παιδιά τους στα σχολεία.

Άξιος:

Για μένα αυτός δεν είναι ούτε Έλληνας ούτε Ορθόδοξος. Η Ορθοδοξία περιθάλπει όποιον άνθρωπο από όπου και αν είναι Αυτό σημαίνει Χριστός. Όσο θα κηρύττουμε τον Χριστό αυτό θα το κάνουμε πράξη» συμπλήρωσε, ωστόσο, ότι «στους πρόσφυγες και τους μετανάστες είναι ο Χριστός σήμερα. Αυτόν τον Χριστό διδάσκουμε. Θα είμαστε υπόλογοι αν δεν τον υποδεχτούμε. Μόνο με αυτόν τον Χριστό μπορούμε να γιορτάσουμε πραγματική Ανάσταση το Πάσχα».
Απαντώντας στις φωνές που θεωρούν ως απειλή για τον Χριστιανισμό την έλευση Ισλαμιστών στην Ευρώπη, ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κος Ιγνάτιος είπε: «Και εγώ ανησυχώ αλλά στο όνομα της ανησυχίας δεν μπορείς να αφήσεις ένα παιδί νηστικό. Εμείς 400 χρόνια σκλαβιάς και δεν χαθήκαμε, θα χαθούμε τώρα; Και τώρα θα αντέξουμε. Η Ευρώπη κινδυνεύει γιατί έχασε τον Θεό. Τους προέκυψε το Ισλάμ και τρέχουν να βάλουν θρησκευτικά στα σχολεία για να μάθουν τα παιδιά τί είναι Θεός και τί τζαμί. Αν πάμε φοβικά, θα κάνουμε τα μεγαλύτερα λάθη. Η Εκκλησία όποτε χρειάστηκε έδωσε τα πάντα» και πρόσθεσε χαρακτηριστικά «στην Ορθόδοξη Θεολογική Σχολή των Αθηνών διδαχτήκαμε το Ισλάμ. Έδωσα μάθημα για το Ισλάμ. Είναι λάθος να πούμε ότι όλο το Ισλάμ είναι τζιχαντιστές και θέλει «ιερό πόλεμο». ...alfavita
________________

Το νέο κρούσμα: https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=695588397261447&id=416824348471188


Η κατάπτυστη ανακοίνωση του συλλόγου "γονέων" της φιλιππιάδας

Από: 
Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων
2ου Δημοτικού Σχολείου
Φιλιππιάδας
Προς:
1) Περιφερειάρχη Ηπείρου
2) Περιφερειάρχη Πρέβεζας
3) Δήμαρχο Ζηρού
4) Περιφερειακή Διευθύντρια Α/ΘΜΙΑΣ Εκπαίδευσης Ηπείρου
5) Διευθυντή Α/ΘΜΙΑΣ Εκπαίδευσης Πρέβεζας
6) Υπουργείο Παιδείας - Διεύθυνση Προσφύγων – Μεταναστών
7) κο Μπάρκα Κων/νο Βουλευτή Ν. Πρέβεζας
8) κο Γιαννάκη Στέργιο Βουλευτή Ν. Πρέβεζας
Την Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016μετά τον Αγιασμό για τη νέα σχολική χρονιά, πραγματοποιήθηκε συνάντηση γονέων και κηδεμόνων στην οποία οι παρευρισκόμενοι γονείς συμφωνήσαμε τα κατωτέρω, προκειμένου να αποσταλεί η παρούσα επιστολή.
ToΔ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Φιλιππιάδας δηλώνει ρητά και κατηγορηματικά, ότι δεν πρόκειται να αποδεχθεί σε καμιά περίπτωση και χωρίς κανένα συμβιβασμό τη συστέγαση των παιδιών των λεγόμενων παράτυπων μεταναστών, που επιβλήθηκε στην τοπική κοινωνία του Δήμου μας και που επιχειρείται να επιβληθεί και στο σχολείο μας. Οι λόγοι εναντίωσής μας είναι οι εξής: 
1. Δεν είναι αναγκαίο να ενταχθούν στο σύνολο της κοινότητας μας εφόσον φιλοξενούνται όπως αρχικά διαβεβαιώσατε την τοπική κοινωνία για 6 ως 8 μήνες. Οι ίδιοι διαδηλώνουν και ζητούν να φύγουν, από την χώρα. Ποια λοιπόν είναι τα σχέδια για αυτούς και συνεπώς για την κοινωνία μας; 
2. ΙΑΤΡΙΚΟΙ ΛΟΓΟΙ. Προέρχονται από άλλη Ήπειρο, με τελείως διαφορετικό υπόβαθρο ασθενειών και συνθηκών υγιεινής. Δεν είναι εμβολιασμένοι σύμφωνα με το Εθνικό μας σύστημα εμβολιασμού και είναι άγνωστο αν είναι έστω εμβολιασμένοι από το περιβάλλον που προέρχονται. Σε καθημερινή βάση ενημερωνόμαστε για παρουσία νέων περιστατικών από ασθένειες που έχουν εκλείψει εδώ και δεκαετίες στη χώρα μας και έχουν καταγραφεί περιπτώσεις με άκρως μεταδοτικές ασθένειες στις οποίες δεν συνεργάστηκαν καθόλου με τις υγειονομικές αρχές. Θεωρούμε ότι τα παιδιά αυτά χρήζουν ειδικής μέριμνας λόγω των ψυχικών τραυμάτωνκαι των καταστάσεων που έχουν βιώσει τα τελευταία χρόνια στις πατρίδες τους.Παράγοντες που ίσως δημιουργήσουν πολλά προβλήματα στην προσαρμογή τους.
Γνωρίζοντας τα παραπάνω ποιος μπορεί να μας εγγυηθεί ότι θα τηρηθούν οι βέλτιστες συνθήκες υγιεινής που απαιτούνται σε κάθε σχολείο.
3. ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΛΟΓΟΙ. Δεν μπορούν να συνυπάρξουν παιδιά μεταναστώντα οποία έχουν:α) τεράστιο εκπαιδευτικό κενό λόγω της πολύχρονης αποχής τους από οποιαδήποτε μορφή εκπαίδευσης, β) διαφορετικές αντιλήψεις για το ρόλο της οικογένειας, τη θέση της γυναίκας, τη θρησκεία, με ελληνόπουλα που οι γονείς τους στερήθηκαν και στερούνται για να προσφέρουν στα παιδιά τους την καλύτερη μόρφωση, αυτή που αναγνωρίζουν και συγχαίρουν τα σχολεία της Ευρώπης.
Πως μπορεί ένα παιδί, των λεγόμενων παράτυπων μεταναστών, δεκατριών ή δεκαπέντε ετών να ενσωματωθεί στην ίδια τάξη με μικρότερα παιδιά δεδομένου ότι δεν θα γνωρίζει βασικές λέξεις ελληνικής γλώσσας?Μήπως οδηγηθούμε σε σχολικό εκφοβισμό εναντίων των παιδιών μας;
Στο σύνολο αυτά τα παιδιά είναι ορισμένες φορές πολύ περισσότερα από τα ελληνόπουλα που φοιτούν στα σχολεία της πόλης μας. Η τοπική κοινωνία της Φιλιππιάδας είναι πολύ μικρή και διαθέτει μόλις τρία δημοτικά σχολεία μικρής δυναμικότητας. Η ένταξη επομένως των προσφυγόπουλων θα αλλοιώσει αφενός τον ελληνικό χαρακτήρα των σχολείων και αφετέρου θα υπάρξουν σοβαρότατες συνέπειες στο μαθησιακό κομμάτι των μαθητών των δημοτικών της πόλης μας.
Σαν γονείς βλέπουμε μπροστά μας να έρχεται η υποβάθμιση της εκπαίδευσης και γενικότερα του μορφωτικού επιπέδου των παιδιών μας.
4. Ο προαύλιος χώρος του σχολείου χρησιμοποιείται τις απογευματινές ώρες για αθλοπαιδιές, πολιτιστικά δρώμενα και άλλες δραστηριότητες καθώς δεν υπάρχουν άλλοι χώροι άθλησης και ψυχαγωγίας (πλατείες –αθλητικές εγκαταστάσεις) στην Παλαιά Φιλιππιάδα. Οι αίθουσες θα χρησιμοποιηθούν για μαθήματα σκακιού, ζωγραφικής, χειροτεχνίας και για διδασκαλία παραδοσιακών χορών των παιδιών του σχολείου και της ευρύτερης περιοχής.
5. ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΙ ΛΟΓΟΙ. Το 100% των μαθητών μας είναι Χριστιανοί Ορθόδοξοι. Γιορτάζουμε όλες τις θρησκευτικές μας γιορτές όπως αρμόζει σε κάθε ελληνικό σχολείο που σέβεται την ιστορία, τους αγώνες και τις θυσίες του Έθνους του αλλά και σέβεται την ιστορία και τις θρησκείες των άλλων λαών. Δεν θα επιτρέψουμε των θρησκευτικό φανατισμό που όπως αποδεικνύεται από τις φανατικές επιθέσεις σε άλλα Ευρωπαϊκά κράτη δεν έχουν σκοπό να σεβαστούν, αλλά να πλήξουν την Θρησκεία μας. Οι εικόνες του Χριστού και της Παναγίας, των Αγίων μας αλλά και των ηρώων μας θα εξακολουθούν να κοσμούν τις τάξεις μας και περιμένουμε από όλους τους μαθητές να τις σέβονται.
6. ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΙ ΛΟΓΟΙ. Το χάσμα στον πολιτισμό είναι τόσο μεγάλο που μια βίαιη μετακίνηση και εγκατάσταση μεταναστών στον τόπο μας μόνο προβλήματα προσαρμογής θα δημιουργήσει. Και είναι πιθανόν να αλλοιώσει πτυχές του δικού μας πολιτισμού, όπως της Εθνικής, Πολιτισμικής και Θρησκευτικής μας ταυτότητας. Σε μια ύποπτη διαδικασία υποβίβασης του βιοτικού και μορφωτικού επιπέδου των παιδιών μας, που με πολλές στερήσεις εξασφαλίζουμε. Σας καθιστούμε υπεύθυνους για ακραίες συμπεριφορές που ενδεχομένως προκύψουν. Κανένα αίσθημα αλληλεγγύης και ανθρωπισμού δε δικαιολογεί την αποδοχή της μείωσης. 
Σαν σύλλογος γονέων δεν είμαστε αντίθετοι στην μόρφωση των παιδιών των πραγματικών προσφύγων εφόσον επιθυμούν την πραγματική και ομαλή τους ένταξη στην τοπική κοινωνία οικιοθελώς και χωρίς εξαναγκασμό από τρίτους. Άλλωστε η τοπική κοινωνία αγκάλιασε, στήριξε και στηρίζει με πράξεις και υλικά τους συνανθρώπους μας αυτούς.
Για τους ανωτέρω λόγους επιθυμούμε και απαιτούμετην πλήρη ενημέρωση από αρμόδιο φορέα για το εν λόγω θέμα, ώστε μελλοντικά να βρεθεί η βέλτιστη λύση για την τοπική κοινωνία .
Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων
του 2ου Δημοτικού Σχολείου
ΦιλιππιάδαςΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου