Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016

Οι φορείς του ρατσισμού, οι 100% χριστιανοί και η “πολιτική” των "αναιρεθέντων νηπίων"



                                
Στη σειρά των  συλλόγων που στέκονται ενάντια στα παιδιά των προσφύγων βρίσκει τη συνέχεια της και η Φιλιππιάδα..
Η κινητοποίηση ακροδεξιών απο τη διεφθαρμένη συμμορία  της ΝΔ έως τους δολοφόνους  ναζί της ΧΑ συντονίζεται μέσα  στα σχολεία μέσω ακροδεξιών  όπου  σπέρνουν το ρατσισμό και το φόβο στον πυρήνα της κοινωνίας   μετατρέποντας την κοινωνία σε αρένα βίας. , μιάς βίας που δε στρέφεται ενάντια στην εξουσία, στο καθεστώς εκμετάλλευσης αλλά ενάντια στα πιο αδύναμα   μέλη.. Πρόκειται για την πεμπτουσία του Φασισμού


Η πρόσφατη ανακοίνωση του συλλόγου "γονέων" της Φιλιππιάδας αναμασά όλη τη ρατσιστική ρητορική με δήθεν στοιχεία όπως  τα εμβόλια των παιδιών που δεν έχουν γίνει, με το φόβο του πολιτισμικού ολέθρου από τα παιδιά των προσφύγων , πάντα με την απειλή της ορθόδοξης πίστης τονίζοντας ότι οι ίδιοι "Δεν θα επιτρέψουμε των θρησκευτικό φανατισμό" εφευρίσκοντας εχθρό για να συντηρήσουν  το δικό τους φανατισμό .. Δεν λείπουν και οι κορώνες περί "παράτυπων" μεταναστών που λανσάρεται μετά το νομικό αποκλεισμό του όρου "λαθρομετανάστης"

Η κατάπτυστη ανακοίνωση του συλλόγου δεν είναι τίποτε άλλο παρά μία ακόμη συρραφή ψεμάτων που έχουν τυποποιηθεί εδώ και χρόνια από τους ακροδεξιούς και φασιστικούς μηχανισμούς και 

μοιράζονται κατά καιρούς σε διάφορα  "πακέτα " (πχ εκκλησίες, τηλεοράσεις κλπ).

Οι πρόσφυγες όχι μόνο δεν είναι "παράτυποι" αλλά προέρχονται από χώρες που ο πολιτισμένος δυτικός κόσμος τις έχει στην κυριολεξία συντρίψει (πχ Συρία) οργανώνοντας εκεί διαρκείς πολέμους . Οι πρόσφυγες μέσω διεθνών  οργανισμών και αποφάσεων  έχουν πλήρη αν όχι ενισχυμένα όλα τα δικαιώματα των ευρωπαίων πολιτών  που αφορούν την πρόσβαση στην δημόσια υγεία, στην εκπαίδευση , στην πολιτική και νομική ασφάλεια κλπ.

 
Τα παιδάκια των προσφύγων από το στρατόπεδο της Φιλιππιάδας έχουν κάνει πλήρη κύκλο εμβολίων , ενώ άνθρωποι που έχουν κάνει την αλληλεγγύη πράξη έχουν ήδη οργανώσει μαθήματα αγγλικών , μαθηματικών κλπ για όλα τα παιδάκια.. κάτι όμως που δεν μπορεί να αντικαταστήσει  μία ολοκληρωμένη δημόσια εκπαίδευση .
Στο κείμενο τους(ο σύλλογος ) επικαλούνται κενά που τυχόν υπάρξουν στην εκπαίδευση των παιδιών (των προσφύγων) και θα επηρεάσουν τα δικά τους. Εάν όντως υπάρξουν κενά  ο εκπαιδευτικός μηχανισμός προβλέπει και λύνει αυτά τα επιμέρους ζητήματα είτε αναλαμβάνοντας  ο εκπαιδευτικός, είτε με προγράμματα  όπως  ενισχυτική διδασκαλία κλπ..
Η πρωτοβουλία του συλλόγου γονέων  για αποπομπή των μαθητών που αντιμετωπίζουν μαθησιακά ζητήματα είναι τουλάχιστον απάνθρωπη για οποιοδήποτε σύστημα εκπαίδευσης οπουδήποτε στον κόσμο και όχι μόνο στην Ευρώπη..    και μόνο σε καραφλά μυαλά ακροδεξιών το συναντάς.. Πουθενά οι οργανωμένες κοινωνίες δεν βάζουν ζητήματα αποπομπής των αδύναμων μελών τους από τα σχολεία λόγω “κενών”,  αυτές οι λογικές είναι εγκληματικές και όχι η όποια αδυναμία στη μάθηση ...

Για το 100% της θρησκευτικής κοινωνικής  συγκρότησης άρα και συνείδησης και αυτό τίθεται  εν αμφίβολο , αν πράγματι υπήρχε ένα τέτοιο ποσοστό η αντανάκλαση αυτού του ποσοστού στους πρόσφυγες θα ήταν μία τεράστια αγκαλιά , θα ήταν γεμάτες σχολικές τσάντες να περιμένουν τα παιδάκια στο σχολείο, ένα καλοσυνάτο χαμόγελο και όχι κραυγές ρατσισμού..
Στο  χριστιανισμό κυριαρχεί ό όρος οικουμενικότητα, πρωταγωνιστεί  η  μορφή του Ιησού, όπου από τα κιόλας πρώτα επεισόδια ο ίδιος με τους γονείς του  κυκλοφορούν  στην κυριολεξία ως «παράτυποι» πρόσφυγες σε ένα κόσμο βίας και συνεχών διωγμών,  τουλάχιστον σύμφωνα με τις γραφές ως «πρώτο και έσχατο πρόσφυγα».  Με  τον σαφή κίνδυνο να μετέχει(ο Ιησούς) σε  πρόγραμμα  μαζικής εξόντωσης νηπίων  (αναιρεθέντα νήπια) μπροστά στη θηριωδία ανθρώπων που θα έκαναν τα πάντα για να προστατέψουν την εξουσία τους εξουσίας .
Περισσότερες πληροφορίες  στον μπάρμπα Λουκά τον ευαγγελιστή  ο οποίος αναφέρει για αυτή την περίπτωση "παράτυπου πρόσφυγα" : «αναχωρησάντων δε αυτών, ιδού άγγελος Κυρίου φαίνεται κατ’ όναρ τω Ιωσήφ λέγων∙ εγερθείς παράλαβε το παιδίον και την μητέρα αυτού, και φεύγε εις Αίγυπτον, και ίσθι εκεί έως αν είπω σοι∙ μέλλει γαρ Ηρώδης ζητείν το παιδίον του απολέσαι αυτό. Ο δε εγερθείς παρέλαβε το παιδίον και την μητέρα αυτού νυκτός και ανεχώρησεν εις Αίγυπτον.» . 
Η εξακρίβωση της ιδιότητας του Ιησού ως “παράτυπος” πρόσφυγας δίδεται αφειδώς από τη Καινή Διαθήκη,  δείχνοντας το ρεαλισμό της Βίας και τοποθετώντας τους πιστούς όλων των εποχών,  ως  κυνηγημένους και αδύναμους που τους αξίζει μόνο η βοήθεια, κάτι που ο σύλλογος γονέων της Φιλιππιάδας παρά το ακαταμάχητο ποσοστό ενσωμάτωσης 100% χριστιανοί δείχνουν απλά  να στηρίζουν  … τα ναζιστικά ρατσιστικά  μορφώματα και να μετατρέπονται από σύλλογος γονέων σε Τάγμα Εφόδου κατά ΠΑΙΔΙΩΝ!!!
 
Το ζήτημα βέβαια δεν είναι να κάνουμε “μαθήματα” για χριστιανούς ρατσιστές,  πλην όμως τόσο η περίπτωση των κηδεμόνων του ρατσισμού στο Ωραιόκαστρο όσο και αυτών στη Φιλιππιάδα ή όπου αλλού είναι  δημόσια βήματα που αξίζει να παλευτούν για έναν κόσμο πιο ανθρώπινο, όπου να αποτελεί κατάκτηση(πολιτική και κοινωνική) η προστασία των αδυνάμων συνανθρώπων μας.. όπως ακριβώς και η αλληλεγγύη στους πρόσφυγες.. και αυτή την κατάκτηση υπάρχει κόσμος που δεν θα την αρνηθεί..    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.