Τρίτη 9 Αυγούστου 2016

Η ακροδεξιά συνέχεια του κράτους



Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των Σακκά και Σεϊσίδη οι αστυνομικοί της ομάδας Δίας που τους συνέλαβαν τους πυροβόλησαν χωρίς αυτοί να φέρουν όπλο η να προβάλουν αντίσταση. Όταν δε ο Σακκάς αρνήθηκε να δώσει αποτυπώματα τον ξυλοκόπησαν ομαδικά στέλνοντας τον στο νοσοκομείο. Ο Σακκάς κατηγορείται ότι είναι μέλος της Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς. Παρέμεινε προφυλακισμένος επί τριάντα μήνες κατά παράβαση του 18μήνου που ορίζει ο νόμος μέχρι να γίνει η δίκη γιατί οι αρχές δεν μπορούσαν να βρουν στοιχεία εναντίον του. Χρειάστηκε να κάνει απεργία πείνας και να φτάσει κοντά στον θάνατο προκειμένου ν΄αποφυλακιστεί. Ο Σίμος Σεϊσίδης εμφανίζεται ως μέλος της «συμμορίας των ληστών με τα μαύρα» παρότι αθωώθηκε ομόφωνα απ΄το το εφετείο το 2012.


Δεν είναι η πρώτη φορά που η ελληνική αστυνομία επιδεικνύει τέτοιον «ζήλο» σε βάρος αναρχικών κατηγορούμενων. Παρόμοια αντιμετώπιση είχαν και οι ληστές του Βελβεντού που συνελήφθησαν πριν μερικά χρόνια. Κακοποιήθηκαν άγρια μετά τη σύλληψη τους ενώ η αστυνομία προσπάθησε να συγκαλύψει τα σημάδια του βασανισμού δημοσιοποιώντας κακοφοτοσοπαρισμένες φωτογραφίες τους.

Στην περίπτωση του Ρουπακιά ωστόσο και των υπόλοιπων χρυσαυγιτών που δολοφόνησαν τον Παύλο Φύσσα η αστυνομία επέδειξε ένα τελείως διαφορετικό πρόσωπο. Το τάγμα εφόδου επιτέθηκε στην παρέα του Φύσσα μπροστά στα μάτια των αστυνομικών και ο Ρουπακιάς μαχαίρωσε τον Φύσσα σε απόσταση λίγων μέτρων από την ομάδα Δίας. Μετά κάθισε ατάραχος στο αυτοκίνητο του και όταν ήρθαν αστυνομικοί να τον συλλάβουν κατόπιν υπόδειξης του θύματος που ξεψυχούσε, τους υποδέχτηκε με τη φράση «δικός σας είμαι, χρυσαυγίτης». Η πληροφορία ότι του προσέφεραν και αναψυκτικό στο περιπολικό ελέγχεται. Παραδίπλα άλλοι αστυνομικοί νουθετούσαν τους χρυσαυγίτες λέγοντας τους «ε όχι και μαχαίρια ρε παιδιά». Φυσικά μόλις πέρασε το 18μηνο ο Ρουπακιάς αποφυλακίστηκε κανονικά ενώ αυτή τη στιγμή βρίζει χυδαία στο δικαστήριο και απειλεί τη μητέρα του ανθρώπου που έσφαξε.

Αυτό που δεν μπορεί βέβαια να κατηγορήσει κανείς την ελληνική αστυνομία είναι για ασυνέπεια. Τον ίδιο ζήλο επεδείκνυε ανέκαθεν σε βάρος αναρχικών και διαδηλωτών και τη ίδια υπερβολική ευαισθησία για τα δικαιώματα των ναζιστών, τόσο με κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, Δεξιάς όσο και με ΣΥΡΙΖΑ τώρα. Γιατί αν μη τι άλλο το κράτος έχει συνέχεια. Ακροδεξιά συνέχεια.

πηγή: Δημήτρη Τσίρκα/ hitandrun

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.