Πέμπτη 4 Αυγούστου 2016

Προχωρά το Ακροδεξιό πογκρόμ της Θεσ/κης . Ποινές φυλάκισης απο το δικαστικό μηχανισμό .

Θεσσαλονίκη: Φυλάκιση με αναστολή για τους καταληψίες του πρώην ορφανοτροφείου



Ποινή φυλάκισης 10 μηνών με αναστολή και χρηματικό πρόστιμο 2.000 ευρώ στην καθεμία, επέβαλε το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης στις πέντε νεαρές γυναίκες, που συνελήφθησαν κατά την αστυνομική επιχείρηση στο παλιό ορφανοτροφείο «Μέγας Αλέξανδρος», στην Άνω Τούμπα Θεσσαλονίκης, το οποίο τελούσε υπό κατάληψη.

Μία Ελληνίδα και τέσσερις Ελβετίδες κρίθηκαν ένοχες για το αδίκημα της αυθαίρετης κατάληψης δημόσιας περιουσίας. Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό και ανέστειλε την επιβληθείσα ποινή για τρία χρόνια.

Η δίκη πραγματοποιήθηκε ύστερα από αναβολή που δόθηκε την περασμένη εβδομάδα, επειδή απουσίαζε η διερμηνέας για τις αλλοδαπές κατηγορούμενες.

Οι τέσσερις Ελβετίδες δεν εμφανίστηκαν στο δικαστήριο και εκπροσωπήθηκαν από πληρεξούσιο δικηγόρο. Κανονικά παρέστη η Ελληνίδα συγκατηγορούμενή τους, η οποία απολογούμενη είπε ότι συμμετείχε από τον περασμένο Φεβρουάριο στην κατάληψη, εκφράζοντας με τον τρόπο αυτό εμπράκτως την αλληλεγγύη της σε πρόσφυγες και μετανάστες που κατά καιρούς φιλοξενούνταν στο συγκεκριμένο χώρο.

Ακόμη ανέφερε ότι αναλήφθηκε πρωτοβουλία από αλληλέγγυους για τη χορήγηση φαρμάκων και τροφής σε εγκλωβισμένους πρόσφυγες και μετανάστες, σε μία προσπάθεια να τους προσφέρουν ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης.

Η πληρεξούσιος δικηγόρος των αλλοδαπών κατηγορουμένων ισχυρίστηκε ότι οι εντολείς της φιλοξενήθηκαν για μία βραδιά στο παλιό ορφανοτροφείο, πριν επιστρέψουν στην πατρίδα τους. Όπως κατέθεσαν μάρτυρες υπεράσπισης, μετά το No Border Camp στο ΑΠΘ αναζητούσαν χώρο φιλοξενίας και δεν γνώριζαν για το ιδιοκτησιακό καθεστώς του ορφανοτροφείου.

Ωστόσο, οι παραπάνω ισχυρισμοί δεν στάθηκαν ικανοί να πείσουν το δικαστήριο που έκρινε ένοχες και τις πέντε κατηγορούμενες. Την ενοχή τους είχε ζητήσει νωρίτερα, κατά στην αγόρευσή της και η εισαγγελέας της έδρας.

Υπενθυμίζεται ότι το παλιό ορφανοτροφείο «Μέγας Αλέξανδρος», το οποίο δόθηκε προς εκμετάλλευση από τ ο υπουργείο Υγείας στην Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, ήταν ένα από τα τρία υπό κατάληψη κτίρια στη Θεσσαλονίκη, στα οποία πραγματοποιήθηκε, την περασμένη εβδομάδα, αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωσή τους. Τα άλλα δύο ήταν το «Μανδαλίδειο» Μέγαρο του ΑΠΘ, στην παλιά παραλία της πόλης και μία 8όροφη πολυκατοικία που ανήκει σε ιδιώτη, επί της οδού Καρόλου Ντηλ.

Από το «Μανδαλίδειο» συνελήφθησαν εννέα άτομα, εκ των οποίων καταδικάστηκαν έξι σε ποινή φυλάκισης 4 μηνών, με 3ετή αναστολή.

Για την υπόθεση της Καρόλου Ντηλ κατηγορούνται 60 άτομα, η δίκη των οποίων έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί μεθαύριο, Παρασκευή, ενώπιον του Αυτόφωρου Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.