Τετάρτη 10 Αυγούστου 2016

Ξεκίνησε σήμερα το Αναρχικό κάμπινγκ στη Μεσοχώρα Τρικάλων , Ενάντια στην εκτροπή του Αχελώου και στα φράγματα.




Σήμερα τετάρτη 10 Αυγούστου ξεκίνησε  στη Μεσοχώρα Τρικάλων το αναρχικό κάμπινγκ ενάντια στην εκτροπή του Αχελώου και τα φράγματα.
Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν την Κυριακή με την πορεία στο φράγμα της Μεσοχώρα στις 11.:00 το πρωί. Όλες  τις ημέρες θα γίνονται  πολιτικές δράσεις τόσο στο χωριό όσο και στο χώρο του κάμπινγκ.... 

Αναλυτικά

-Σήμερα Τετάρτη 10 Αυγούστου οργανώθηκε  ο χώρος του κάμπινγκ(σκηνές, αυτοδιαχειριζόμενη κουζίνα, κλπ) που θα φιλοξενήσει τους συντρόφους που θα συμμετέχουν ..

-Αύριο  Πέμπτη ( 11/8) το βράδυ θα προβληθεί  ντοκιμαντέρ στην κεντρική πλατεία του χωριού της Μεσοχώρας  ενώ θα γίνει και μοίρασμα   κειμένων για την προπαγάνδιση της πορείας ενάντια στα φράγματα που θα γίνει την Κυριακή.

-Την Παρασκευή 12/8, το απόγευμα  σύντροφοι από το Μεσολόγγι θα παρουσιάσουν  Παιδικό κουκλοθέατρο για μικρούς και μεγάλους με θέμα το μύθο του Αχελώου με τον Ηρακλή . Το κουκλοθέατρο επιμελήθηκαν οι ίδιοι οι σύντροφοι και συντρόφισσες   από το Μεσολόγγι και έχει ήδη παιχτεί με επιτυχία και σε εκδηλώσεις για τον Αχελώο που προηγήθηκαν.
 Μετά το κουκλοθέατρο θα ακολουθήσει συναυλία   από το συγκρότημα BLOVES από την Άρτα..

-Το Σάββατο (13/8) στο χώρο του κάμπινγκ που έχει στηθεί σε χώρο δίπλα στο ποτάμι θα γίνει  συζήτηση για την καταστολή και τις πολιτικές διώξεις συντρόφων, τόσο  γενικότερα όσο και για τις περιπτώσεις πολιτικών διώξεων  συντρόφων από την Άρτα, το Αγρίνιο(διώξεις αντιφασιστών από ναζιστές κλπ)  και το Μεσολόγγι. Θα γίνει ενημέρωση για όλες τις περιπτώσεις διώξεων και θα αναζητηθούν τρόποι σύνδεσης των δράσεων  για την αλληλεγγύη και ενάντια στην καταστολή που τα τελευταία χρόνια έχει ενταθεί  

-Την Κυριακή 14 /8, το πρωί θα γίνει η πορεία προς και στην κορυφή του φράγματος  της Μεσσοχώρας..

Καθ όλη τη διάρκεια της παραμονή μας στο χωριό  θα μοιράζονται κείμενα,  θα στηθεί μόνιμος πάγκος με προϊόντα της ΒΙΟΜΕ  προς στήριξη και προπαγάνδιση του αγώνα των εργαζομένων  .  Θα μοιραστούν δωρεάν  φυτά προς φύτευση ενώ θα γίνεται και ανταλλαγή σπόρων από παραδοσιακές ποικιλίες που έχουν διατηρηθεί   .. Θα υπάρχει μόνιμη παρουσία με βιβλία αφίσες και έντυπο υλικό ενώ στο χώρο του κάμπινγκ θα γίνονται συνελεύσεις ..

Το αναρχικό κάμπινγκ καλούν σύντροφοι και συντρόφισες από
το αυτόδιαχειριζόμενο στέκι Αγρινίου, αναρχικοί/ες από Ηγουμενίτσα, σύντροφοι-συντρόφισες από τον Αυτοδιαχειριζόμενο  χώρο "Δίχως Σκεπη" από το  Μεσολόγγι και η αναρχική εφημερίδα "Γκιλοτίνα".

Γκιλοτίνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.